Cumartesi, Kasım 13, 2010

Yeni oyuncagim..


Esim bana dun surpriz yapmis ve cok istedigim mutfak robotunu bana almis..

Kenwood Cooking Chef..

Kocaman kutuyu mutfakta gorunce acayip mutlu oldum, saskinligimi anlatmam mumkun degil..

Gecen haftasonu beraber Leuven'de gezerken gormustuk bu kucuk canavari.. Iyi bir mutfak robotu almayi dusunuyorduk zaten ama bu modeli gorunce direk asik oldum ben.. Soyle bir yapabileceklerini dusununce, 'evet kesinlikle bunu istiyorum' dedim.. Ama bu kadar kisa surede benim olacagini hic dusunmemistim :)

Bu mutfak robotu sadece karistirip, cirpmiyor.. Ayrica pisiriyor.. Induksiyonlu isitmasi sayesinde recel yapmak, karistirmadan putursuz besamel pisirmek, hamuru karistirip sabit isida mayalamak, helva kavurmak, corba, puding yapmak mumkun..

Bu yeni oyuncagimla, boylece karistirarak pisirmek benim icin tarih oldu.. Gerci robot ama bir yere kadar.. sabah 'bir cay demle' dedim. Pek orali olmadi kendisi :)

Dusunceli kocacigim benim, fikrine saglik..

8 yorum:

LaMa dedi ki...

gule gule kullanin,
yasasin dusunceli kocalar:)

Mutlu bayramlar!

Evren Yasa dedi ki...

Tesekkur ederim Lama :) dilegine ictenlikle katiliyorum ben de..

megi dedi ki...

Evrencim, guzel gunlerde kullan, cok guzel gorunuyor, ne guzel dusunmus, tam senlik! Yeni tarifleri sabirsizlikla bekliyorum. Cok optum.

Evren Yasa dedi ki...

canim benim, tesekkur ederim. dedigin gibi tam benlik bir hediye oldu. siz dondugunuz mu bu arada Kanada'ya?

Zehra Gürgen dedi ki...

Kesinlikle çok makbule geçen bir hediye olmuş !
Çok rahatlayacaksın bence mutfakta gerçekten çok iyi bir yardımcı :)
güle güle kullan

bayramın kutlu olsun canım

Adsız dedi ki...

cok guzel bir hediye. gule gule kullan. ben de aldim ve robotla birlikte satilmayan ek gereclerden alip almamaya kararsiz kaldim. hangileri kullanisli olur karar veremedim. mesela makarna yapan alette gozum kaldi ama kullanisli mi bilemedim. bu cihazla ilgili deneyimlerini paylasabilirsen cok makbule gecer. cok opuyorum ve iyi bayramlar.

Evren Yasa dedi ki...

merhaba,

bence cok kullanisli bir alet.. henuz yeni kullanmaya basladim, cok fazla tecrubem yok ama ilk intiba olumlu yonde. esim de alirken portakal sikacagi ve multi mill denilen ogutucusu de almis ekstra aparat olarak. ikisini de kullandik. oldukca da memnun kaldik. makarna basligi olarak hangisini soyluyorsun? acmak icin olan mi yoksa kesmek icin olan mi? acmak icin kullanisli olabilir su boregi yapmak icin, eriste yapmak icin ama kesmek icin her bir kalinlik icin yeni bir baslik almak gerekiyor. basliklar da cok kucuk degil sonucta, eger genis bir mutfaksa problem degil ama benim icin cok yer kaplar gibi. o yuzden ben dusunmedim. bundan sonra alacagim ilk aparati da kiyma makinasi benim. yeni tecrubeler kazandikca paylasmaya calisirim.

Adsız dedi ki...

ben eriste yapmak istiyorum onun icin robota biraz alisinca su donmeli olandan almak istiyorum. degirmen de bence cok kullanisli cunku bugdaydan un yapabiliyor ve unu eleyebiliyor. simdilik sadece pure yapan cihazdan ve 3 kavanozlu ogutucuden aldim. ikisini de daha kullanma firsati olmadi. merak ettigim birsey var. haznesi pisirme de yapiyor ya acaba yagda sogani kavursam olur mu? salcali yemek pisirebilir miyim bu robotta? biraz cekiniyorum kullanmaya dogrusu. sen ne tur yemekler denedin? basarili oldu mu? bu arada ben de belcika antwerpten yaziyorum. cok selamlar