Çarşamba, Aralık 15, 2010

Ikinci Davsan Pastasi


Gecen sene gene bu zamanlar ofisten Belcika'li bir arkadas ise cok uzgun geldi.. Megerse bir onceki aksam kaldiklari yurtta pasta yarismasi duzenlenmis.. Bizim arkadasin yaptigi pasta da sonunculuk odulunu almis.. Ben de ona soz vermistim, seneye beraber yapalim diye.. Zaten birinci olan pastayi gorunce de, kesin guzel birseyler yapariz demistim. Yarisma bu aksam.. henuz bilemiyorum birinci olduk mu durum nedir diye ama sizinle ikinci davsan pastamizin yapilisini paylasmak istedim. Daha once bu asamalari fotograflamamistim.

Kisaca iki tane 20 cm'lik pandispanya yaptim. Tarif asagida..

Bir tanesini asagidaki gibi uc parcaya boldum. Sag ve soldaki parcalar kulaklari, ortadaki ise papyonu olusturmak uzere.. Sonra bir de enine ikiye kestim herbirini araya krema ve meyve koymak icin.. Krema tarifi de asagida..



Diger pandispanyayi da ortadan enine ikiye kestim ayni sekilde krema ve meyve icin..

Sonra servis tepsisi ya da tabagi uzerinde birinci kati yerlestirdim. Araya krema surdum. Frambuaz ve kucuk kucuk dogranmis beyaz cikolata serpistirdim. Bir kat daha krema surup, ikinci kat kekleri dogru yerlerine yerlestirdim. Krema ile her tarafini guzelce kapladim. Buzdolabinda sogumasi icin 4-6 saat beklettim.


Sonra marzipani renklendirip burnunu, gozlerini, kaslarini, dislerini yaptik ve pastanin ustune yerlestirdik. Beyaz kremanin icine bir damla kirmizi gida boyasi damlatip pembe hale getirdik. Ve gordugunuz sekilde pembe ve cikolatali kremayi kullanip pastanin her tarafini susledik.

Aslinda gorundugu kadar zor degil.. bir matematigi var kesinlikle, ve ikinci yapisiniz birincisinden cok daha kolay oluyor..

Ozel gunler ve dogumgunleri icin dusunebilirsiniz..


Pandispanya
3 yumurta 3/4 su bardagi sekerle iyice cirpilir. Icine yarim su bardagi + 1 yemek kasigi un ve 2 yemek kasigi kakao eklenir. Ustune 2 tatli kasigi kabartma tozu ve 1 paket vanilin eklenir. Cirpilir. En son 1 yemek kasigi su eklenir ve karistirilir. Yaglanmis 20 cm'lik kaliba karisim alinir ve onceden isitilmis firinda 30 dakika kadar kurdan testi temiz cikana kadar pisirilir.

Cikolatali krema
Hazir krem santi paketlerinden birini uzerinde yazan sut kadar krema ile cirpin. Sonucta elde ettiginiz her 150 ml krem santi icin 100 gr iyi kalite bitter cikolatayi kucuk kucuk dograyip ister benmari usulu ister mikrodalgada eritin. Cikolatayi krem santiye ekleyip karistirin. Sogumasini beklerseniz cikolatali mus kivamina geliyor.

Beyaz krema
Hazir krem santi paketini uzerinde yazan sut kadar krema ile cirpin. Krem santiniz hazirdir. Isterseniz, kremayi direkt pudra sekeri ile cirpip da beyaz krema yapabilirsiniz ama o zaman dekorasyon icin yeterince kati olmuyor bence. 200 ml krema icin 3-4 yemek kasigi pudra sekeri bence yeterli ama deneyerek de damak tadiniza uygun seker miktarini bulabilirsiniz.



6 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Kesin birinci sizin pastanızdır..Heyecan yaptım şimdi ben..))Güzel haberlerinizi bekliyor olacağım..Kocamn sevgilerle..

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

çok başarılı evren.
hem birincilik olmasada,
sizin emeğiniz bizler için gönüllerin birincisidir..
MeRakla bekliyoruz.

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

çok yaratıcı ve güzel ellerine sağlık.

Berceste dedi ki...

Saglikli dogumgunu pastasi arayislarimda yazdim bunu bir kenara Evren. Zaten ilk gordugumde de bayilmistim. Akin amca(Punto)'nin esi de ikizleri icin yaparmis, simdi ikiz torunlari icin yapiyor bu pastadan :) Krem santi icin de bir alternatif uretirsek super saglikli pasta olacak :) Birincilik de super haber! Yasayin varolun siz :)

Unknown dedi ki...

Cok sirin. Kizimin ilk dogumgununde bu pastadan yapmaya karar verdim.

Zehra Gürgen dedi ki...

Kutlarım birincilik ödülünü, kesinlikle çok güzel bir pasta hak etmişsin.
Bak önceden herkes tahmin etmiş ödülü senin alacağını !
ellerine sağlık canım