Çarşamba, Haziran 08, 2011

Hamilelere nacizane tavsiyeler

Normalde pek sevmem blogda urun tanitimi yapmaktan.. zira bedava ya da birkac bedava urun icin reklam yapmanin bir anlami yok bence. Ama bugun hamileligim esnasinda kullandigim ve cok memnun kaldigim bir iki urunden bahsetmek istiyorum. Belki bu konuda fikir sahibi olmak isteyenlere yardimci olur umidyle..

1) Body Shoy Kakao Yagi: Biliyorsunuzdur, hamilelik esnasinda gobek kocaman olurken, catlaklarin olusmasi da bazen kacinilmaz oluyor. Kisiden kisiye cok degisen birsey bu catlak olusumu.. Bazen hicbir urun kullanmasaniz dahi catlak olmayabiliyor. Ya da tam tersi de dogru. Ama gene de onlem almakta, cildi nemlendiren ve esnekligini korumasina izin veren birseyler surmekte fayda var diye dusunuyorum. Ben ablamin tavsiyesine uyarak, pahali kremlerden almadim. Hani su ozellikle hamilelikte kullanilan, ozel markalar var, kucucuk tupleri 15-20 euro olan.. Ablam bana bebek yagi kullanmami onermisti. Ben de o sekilde basladim. Sabah aksam suruyordum. Yaklasik 4 farkli bebek yagi kullandim. Iclerinde en cok Johnnson's Baby Oil'den memnun kaldim. Hem kivami iyi hem de uzun sure nemli kalmasini sagliyor cildin. Bu arada sadece gobek ve cevresi degil, sirt, bel, kalca ve bacaklari da nemlendirmek gerekiyor. Tabi sadece disaridan nemlendirici surmek de yeterli degil, su icmeyi de unutmamak gerekiyor. Cildi icten de yeterince nemli tutmak lazim. Neyse, bebek yagindan sonra farkli kaynaklardan okudugum bilgiler sonucunda bir de kakao yagini kullanmaya karar verdim. Body Shop'ta, o kadar guzel kokulu binlerce cesit olmasina ragmen, kakao cekirdekli olandan edindim. Yoksa aklim mangolu ve cilekli de kalmadi degil :) neyse, bu yagi kullanmaya basladigimdan beri cildim hic kurumuyor. Oysa gobegimin en cok buyudugu zamanlarda bu yagi kullanmaya basladim. Sabahlari bir kez suruyorum ve ertesi sabah bile hala nemli kaliyor. Eskiden kasinma ve kuruma olurdu gun icinde de, simdi kesinlikle yok. Yani cok memnunum, tavsiye ederim. Sadece hamile olanlara degil, kuru cilt sahibi olanlar da eminim memnun kalacaklardir. Ayrica, kokusu da bence cok hafif ve dogal.. bitter cikolatayi animsatiyor bana..

2) Emzirme yastigi: Aslinda bunu hamile yastigi diye de satiyorlar ve bence hamilelik suresince edinilecek en onemli urun bu.. 5 aydan sonra uyumak oldukca zorlasiyor. Bir sag, bir sol derken gecede elli kez uyaniyordum ben.. bir turlu gobegime uygun pozisyon bulamiyordum. Uyurken rahat edemiyordum hicbir sekilde.. Sagolsun buradan bir arkadasim, bana kendi hamileliginde kullandigi hamile yastigini verdi. Normalde epey pahali burada 30-60 euro arasinda degisiyor fiyatlari ama dikis bilenler evde bile dikerler, hicbir zorlugu yok. Hem Turkiye'de daha ucuz sanirim. E-bebek'te 30-40 liraya gormustum diye hatirliyorum. Bahsettigimiz ay seklinde bir yastik, farkli formlari mevcut. Google'da emzirme yastigi diye aratirsaniz farkli sekillerini gorebilirsiniz ama ne kadar gerekli onu bilemiyorum. Benim kullandigim gayet basit bir hali, dedigim gibi ay seklinde, cok mutlu bir birlikteligimiz var bizim. Geceleri kendisine sarilip uyuyorum :) ozellikle bir bacagin yukselmesini sagladigi pozisyon en guzel uyudugum, en rahat ettigim pozisyon. Ayrica dogumdan sonra da bebegi emzirirken yardimci yastik olarak kullanabilirsiniz. Faydali bir icat.

3) Hamile pantolonlari: Heralde en iyi yatirimlardan biri.. Eskiden ne cirkin hamile kiyafetleri vardi hatirliyorum da biz kucukken.. hamile oldugunu gozune sokardi. Ben sevmezdim en azindan, belki sevenleri vardir gerci.. Simdi oyle degil.. Bol bluzlarin altina dar taytlar hem guzel duruyor hem de hamilelik sonrasinda da giyilebilecek kiyafetler olabiliyor. Benim daha gobegim cikmadan, eski kotlarimin beli sikmaya baslamisti. Kilo da almamistim henuz ama sanki gobegime cok dar geliyordu gibi hissediyordum giydiklerimin... Daha ucuncu aydayken hemen edinmistim ben beli genisleyen fermuarsuz, dugmesiz hamile pantolonlarindan.. Sagolsun ablam da kendi kullandiklarini verdi daha sonrasinda.. Ama bence kesinlikle edinmek lazim hamilelik esnasinda. Yoksa hep gobek altinda kalacak sekilde etek, tayt giymek de gobegin alt bolgesini sikacagi icin saglikli degil bence. Ayrica bir de dikissiz sanirim Morera marka hamile atletleri var. Hem uzun gobegi tamamen kapatiyor hem de cok rahat.. denk gelirseniz, edinin derim, pisman olmazsiniz. Bu arada LCW'de cok guzel hamile t-shirtleri (bebek temali) ve pantolonlari var.. Fiyatlari da sadece hamile urunleri satan dukkanlara gore gayet iyi..

4) Rooibos cayi: Son olarak eger benim gibi hic kahve icmiyorsaniz, cayi da cok az cok acik tuketiyorsaniz, ozellikle kis aylarinda sicak birseyler icmeye ihtiyac duyabilirsiniz. Rooibos (turkcesi kirmizi cali sanirim), Guney Afrika'da yetisen bir tur cali. Aslinda cay turu degil. Ama klasik cay posetleri gibi hazir kutularda satliyor burada, eminim Turkiye'ye de gelmistir. Vucutta demir emilimini artirdigi icin saglikla icilebilir. Hem hamilelikte, hem de sonrasinda.. Vanilyali, portakalli farkli cesitleri mevcut.. Evde balla da tatlandirabilirsiniz. Ilk basta garip geliyor tadi ama alisiyor insan :)

Benden simdilik bu kadar.. insallah yeni tariflerde gorusmek uzere!

7 yorum:

Berceste dedi ki...

Ben de kutu kutu bitirmistim Redbush tea'yi :) Ama sonra kendimi paso caya verdim, hic sevmezdim eskiden hamilelikte icemeyince cok canim mi istedi nedir, iki senedir demli cay icip duruyorum...

Catlak meselesi de genetik Evren. Ne yaparsan yap oldu mu, oluyor. Bununla ilgili cok yazi okudum.

Ust kismi lastik genis bantli pantolonlar benim de favorim ve evet eskiden herkeste gogusten robali elbiseler, tuhaf bahcivan pantolonlar olurdu. Simdi herkesin giyebildiklerini hamile iken giyebilmek cok guzel. Bir de cok seker T-shirtler var, uzerinde bebekle ilgili yazilar olan :)

Az kaldi ben de sabirsizlaniyorum bebisini gormeye :) Saglikla, haydi hayilisi...

Ozlem dedi ki...

Bu faydalı yazınız için teşekkürler. Devamını bekleriz :)

Evren Yasa dedi ki...

berceste, seni yeniden buralarda gormek cok guzel.. Dediklerinde haklisin, katiliyorum.. catlak konusunda genel kani o yonde.. bugune kadar cok kilo alip vermis olmama ragmen hic catlagim olmadi. ama gene de riske atamadim, kullandim bol bol nemlendirici.. Bir de zaten kasinti oluyordu bende, pul pul dokulme kullanmazsam.. o yuzden biraz mecburiyetten de kullandim.

Ozlem, aslinda okuduklarimi paylasmak istiyorum burada ya da baska yeni bir blogda.. ama hamileligin ilk trimesteri gibi son trimesterinda da insan cok yorgun oluyor.. Gerekli ve yeterli enerjiyi bulursam kendimde, yazmaya devam.. sevgiler..

Rooibos Tea dedi ki...

Rooibos is a great tea for pregnant women, mainly because it does't contain caffeine. It also has many other benefits.

Adsız dedi ki...

Merhaba arkadaşlar bir tavsiye paylaşmak istiyorum. Hamilelik dönemi için ben ekstra birşey kullanmadım yalnızca Bionem in nemlendirici bir ürünü var. el yüz vücut. aklınıza gelecek her bölgede kullanabiliyorsunuz. onu kullandım. belki cildim de elverişliydi. İnanın hiç çatlağım olmadı. özellikle göbek bölgemde. genç kızken bile kilo alıp verirken daha çok çatlak sorunu yaşamıştım.. Bionem i tavsiye ederim.

yemek tarifleri dedi ki...

iyi bir site teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Kesinlikle çok faydalı bir çay.Ben de böbrek taşlarım için kullanıyorum.İsteyen benden temin edebilir.0542 250 34 62