Salı, Mart 28, 2006

Ablamdan Haftasonu Tarifleri

Iki tarif de ablamdan, saolsun fotograflarini da cekmis blog icin. Ellerine saglik ablacim. Ikisi de cok leziz gorunuyor.

1) Minis Kekler

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı elenmiş un
4 yemek kaşığı kakao (miktar biraz azaltilabilir cok kakaolu sevmiyorsaniz)
1/2 su bardağı süt

1/2 su bardağı zeytinyağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

(isterseniz içine vişne konulabilir)

Yapilisi
Yag ve seker cirpilir, yumurtalar ilave edilerek cirpilmaya devam edilir. Karisima sut eklenir. Ayri bir kapta una kakao, kabartma tozu ve vanilya karistirilir ve diger karisimla birlestirilir. Spatula yardimi ile iki karisim birbirine yedirilir ve yaglanan minik kek kaliplarina paylastirilir. Onceden isitilmis orta hararetli firinda (150-170 derece) 30-35 dakika pisirilir. Cikmadan once kurdanla kontrol edilir.

2) Zeytinyagli Bezelye

Malzemeler
1 kg bezelye
2 adet patates
2 kasik zeytinyagi
1 adet buyukboy sogan ya da 2 adet kucuk boy sogan (yemeklik dogranmis)
1 adet yesil biber(ince dogranmis)
2 dis sarimsak (ince kiyilmis)
1 adet havuc (kup kup dogranmis)
2 adet domates (kabuklari soyulmus, kup kup kesilmis)
1/2 yemek kasigi salca
tuz, karabiber
su

Yapilisi

Tencereye yağı, soğanı, sarımsağı, biberi ve havucu atın. Soğanlar ölene kadar kavurun. Domatesleri tencereye ekleyin. Sonra salçayı ekleyin. Daha sonra bezelyeleri ve havuçtan biraz daha büyük doğradığınız patatesleri tencereye ilave edin, karıştırın ve tencereye sebzelerin üzerini geçecek kadar su ekleyip hepsi yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. (eğer su azalır ve sebzeler pişmezse su eklemeye devam edin.) Yemek piserken karistirmaya devam etmeyin. Duduklude yapilabilir, daha lezzetli ve malum cabuk oluyor.

Afiyet olsun.

3 yorum:

Evren Yasa dedi ki...

Ablacim, bu aksam ben de yapacagim senin bu guzel tarifini, ama benim muffin kalibim olmadigi icin ben baton kek kalibinda icine de donmus bogurtlen koyarak yapmayi dusunuyorum bakalim nasil olacak. sana sonuclari yazarim :)

Adsız dedi ki...

Sen yaparsın da kötü olur mu hiç?Annem biliyorsun herşeyi beğenmez o da bugün istedi bu tarifi arkadaşlarını çağırdığında yapacakmış. İlk deneyenlerden oldu annemde , çok iyi not verdi tadına. Annem diyorsa doğrudur, eminim sende beğeneceksin. afiyet olsun....

Evren Yasa dedi ki...

Annem begendiyse tamamdir ablacim. :) Ben de hemen denemeliyim o zaman.