Perşembe, Mart 23, 2006

Kolay ama Leziz Iki Kek

Ben ikisini de yakin zamanda denedim, hem cok kolay hem cok lezzetli. Ikisinin de birbirine gore ustunlukleri var. :) Hangisini daha cok sevdim diye sorarsaniz, bilmiyorum. Ikisinin yeri de ayri :) Kesinlikle denemelisiniz.

Kek no 1 : Muzlu Kek

Muzlu kek tarifi arayisimiz Bahar'la universitemizin bahcesindeki Bread Garden adli cafede uc portakal buyuklugunde muzlu cikolatali muffin'i kesfetmemizle basladi (o ne lezzetti, simdi hatirladim unutmusum coktandir). Nimet peynirli bagella kahvaltilarina devam etse de biz baharla bu muffin'den vazgecemedik. Yaninda mis gibi filtre kahve ya da saf portakal suyu.. O zamandan beri denedigim en guzel muzlu kek tarifi diyebilirim, onemle duyurulur..

Malzemeler:
200 gr toz seker
2 yumurta
100 gr eritilmis tereyagi
2 adet orta boy olgunlasmis muz
1/2 yemek kasigi tarcin
220 gr un
1.5 cay kasigi kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 cay kasigi tuz

Yapilisi
Once seker eriyene dek, sekerle yumurta cirpilir. Erime kivamina gelmis olan tereyagi eklenir. (eritirseniz sogumasini bekleyin, ama kati da olmasin keke eklerken) Sonra olgunlasmis muzlar catalla ezilir ve karisima tarcinla birlikte eklenir. Un, kabartma tozu, vanilya elenir ve karisima dokulur. Bundan sonrasini spatula ya da tahta kasik ile karistirin. Yoksa kabarmiyor kek. Yaglanmis kaliba dokulur. 180 derece firinda yaklasik 1 saat pisirilir. Ilik ya da soguk servis yapilabilir.

Not: Icine rendelenmis cikolata ya da damla cikolata eklenebilir ben kekimin beyaz olmasini istedigim icin kakaolu birsey koymadim.

Sonuc:
Evin ici muz bahcesine donuyor firinda kekiniz piserken ve de yaninda kahve ile birlikte muazzam bir lezzet. Ama sadece ince bir dilim :)


Kek no 2: Hindistancevizli Kek

Hindistancevizini babam meyve olarak biz cocukken almisti bir kez. Evdeki sevinci gormeliydiniz, tamamen farkli bir meyve, disi sert, icinde lingir lingir birseyler var :) Tabi yil 84-85.. Once delik acmisti babam ustunde, sutunu bardaga dokmustuk. Sonra da kabugunu kirip meyvenin kendisini yemistik. Bence kesinlikle tazesinin tadi kurusundan cok daha guzel. Hala da en sevdigim seylerden biridir hindistancevizi (her sekilde).

Malzemeler
3 adet yumurta
2 su bardagi toz seker (1.5 su bardagi da yeterli olur bence)
1 su bardagi zeytinyagi
1 su bardagi sut
3 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
1 cay bardagi hindistancevizi

Yapilisi
Oda sicakligindaki yumurtalarla seker cirpilir. Sut, yag eklenerek cirpilmaya devam edilir. Elenmis un, kabartma tozu ve hindistancevizi de karisima tahta kasik ya da spatula ile yedirilir. Onceden isitilmis 180 derecelik firinda 40-50 dakika pisirilir.

Sonuc:
Sunger gibi yumusacik bir kek..
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: