Pazartesi, Nisan 10, 2006

Elmali Yildizlar Kalpler

Malzemeler
3 su bardagi un
100 gr tereyagi
1 yemek kasigi yogurt
1 cay bardagi pudra sekeri
1 cay kasigi kabartma tozu
1 paket sekerli vanilin

2 orta boy elma
1 cay bardagi ceviz
1 tatli kasigi tarcin
1 cay bardagi esmer seker (yoksa beyaz da olur)

Yapilisi
Elmalar rendelenir, tarcin, ceviz ve esmer sekerle karistirilir ve tencerede pismeye birakilir. Suyu cekene kadar beklenir.
Ayri bir kapta un elenir, ortasi acilir. Kalan malzemeler eklenir ve yumusak bir hamur elde edilir. Bezelere ayirilir, merdane yardimi ile 4-5 mm kalinliginda acilir. Arzu edilen kaliplarla hamur kesilir. Ortaya soguyan ic malzemeden konulur ve ustune ayni sekil kapak kapatilir. 170 dereceye isitilmis firinda 20-25 dakika kizarmadan pisirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: