Cuma, Nisan 07, 2006

Cilekli ve Bogutlenli "Peypasta"


Evet, "peypasta" ibaresi benim tanimim. Lahmacun peynirli oldugu zaman peymacun oluyor da neden yaspasta peynirli oldugu zaman cheesecake olsun di mi? O da peypasta olsun diye dusundum. Umarim sizler de begenirsiniz bu ifadeyi :)

Bu aksam arkadasim bize kalmaya gelecek, onun icin dun aksam peypasta hazirladim.

Malzemeler
30 adet kedidili biskuvisi (buradakiler biraz kucuk oluyor yaklasik 200 gr)
4 kasik tereyagi
1 yemek kasigi cig krema
1/2 su bardagi dovulmus ceviz ici (koymasaniz da olur)
20 gr bitter cikolata (bu da olmasa da olabilir - ben cikolatayi cok sevdigim icin genelde herseye kullaniyorum)

200 gr krem peynir
200 ml cig krema
2 paket tart jolesi (dr.oetker'in kucuk paketlerde satiliyor)
200 ml su (1 su bardagi)
8 yemek kasigi seker
8-10 adet cilek (ince ince kesilmis - kucuklerse butun kalabilirler)
20-25 adet bogurtlen (butun halde kullandim ben)
1 tatli kasigi nisasta
2 tatli kasigi pudra sekeri
1/4 (ceyrek) cay bardagi su

Yapilisi
Taban: Biskuvileri rondodan gecirin, cevizleri, iyice yumusamis tereyagini, kremayi ve erimis cikolatayi ekleyip iyice harmanlayin. Kelepceli kalibinizin altina isterseniz once o buyuklukte yagli kagit serip ustune bu karisimi iyice bastirirarak yerlestirin. Kalibin kenarlarini cok az yaglayarak buzdolabinda bekletmeye baslayin kalibi.

Krema: Peynir ile 4 yemek kasigi sekeri iyice cirpin. Ocakta 2 paket tart jolesini, 200 ml su ve 4 yemek kasigi seker ile bir tasim kaynatin. Oldukca kati olacak zaten butun malzemeyi katilastiran da bu. Hemen peynirli karisima ekleyin ve cirpin. Biraz soguduktan sonra kremayi kati hale gelene kadar karistirin mikserle (kivami cok kati olmali) sonra karisima bunu da ekleyin ve miksersiz karistirin. Tabanin ustunu cileklerle ve bogurtlenlerle alttaki malzeme gozukmeyecek sekilde kapatin. Malzemesi bol olmali. Kalan meyveleri kucuk kucuk dograyip kremanin icine karistirin. Meyvelerin ustune kremayi dokun ve en az buzdolabinda 3-4 saat bekletin.

Sos: 5-6 adet bogurtleni, nisasta, pudra sekeri ve ceyrek cay bardagi su ile cezveye alin. Kaynayana dek karistirin. Katilastigini goreceksiniz. Iyice sogutup(ben 1-2 saat bekledim iyice sogumasi icin), pastamizin ustune dokelim. Cok kalin bir tabaka olmuyor ama cok hos gozukuyor. Isterseniz bu sosu tartlarin ustune jole yerine de kullanabilirsiniz ben dun ilk defa denedim bundan sonra tart ustune hazir jole koymama karari verdim. Hem cok dogal, hem mis gibi kokuyor.

Sonuc
Fotograflarini gorup siz karar verin diyorum :)

4 yorum:

Adsız dedi ki...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav

Adsız dedi ki...

But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak
Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

yemek tarifleri dedi ki...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav
But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak

yemek tarifleri dedi ki...

Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek