Pazartesi, Nisan 10, 2006

Pur Lezzet

Yillar once bir yemek kitabinda gormustum buna benzer bir patlican yemegi tarifi. Aslinda patlicani kucukken yemeyen ama simdi her yemegini bayilarak yiyenlerdenim ben. Kesinlikle bagimlilik yaratiyor insan bunyesinde :) Uzun zaman yemedigimde ozluyorum. Dun aksam yemegi icin hazirlamistim ama esim de ben de kendimizi tok hissedince bu aksama hazir yemek olmus oldu. Gerci esim bir catal tadina bakti, o yuzden buraya yazabiliyorum cekinmeden. Simdiden afiyet olsun. Isterseniz bu yemege kolay karniyarik da diyebilirsiniz.

Malzemeler
3 adet patlican
300 gr kusbasi et
2 kucuk sogan
1 yemek kasigi salca
1/2 cay bardagi zeytinyagi
1/2 cay kasigi tuz
2 adet yesil biber
pul biber, kekik

Yapilisi
Once patlicanlar yikanir, uzerlerinde birkac yerde catal ucuyla delik acilir, aluminyum folyoya sarilip 225 derece firinda yumusayana dek kozlenir. Aluminyum folyo sayesinde kabuklari sertlesmiyor, yumusacik oluyorlar. Tavada zeytinyagi hafif isitilir, yemeklik dogranmis soganlar eklenir, oldurulur. Salca ve etler eklenir, kavrulur. Istenilen baharatlar katilir. Pismis olan patlicanlar soyulur, ikiye kesilir. Firina dayanikli bir kaba yerlestirilir, ustune pisirdigimiz etli karisim yerlestirilir. Temizlenmis olan biberler de suslemek amaciyla en uste konulur. Kabin ustu aluminyum folyo ile kapatilir ve firinda 200 derecede 15-20 dakika daha pisirilir. Firindan cikarmadan bes dakika once aluminyum folyo alinir, boylece biberler de kizarmis olur. Hem kolay, hem saglikli. Lezzeti de gayet yerinde oluyor. Diyet yapanlar icin bence gayet uygun. Afiyet olsun.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav

Adsız dedi ki...

But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak
Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

yemek tarifleri dedi ki...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav
But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak

yemek tarifleri dedi ki...

Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek