Pazartesi, Mayıs 22, 2006

Ipek'in Acmalari


Bloglar vasitasi ile tanistigim ve blogunu zevkle izledigim arkadasim Ipek'in guzel acmalarinin tarifi bu. Ben cok acele ile yaptigim icin biraz eksiklikler oldu ama tadi gene de cok guzeldi. Ben seker koymayi unutmusum :) (tamam farkindayim yarim bardak seker cok buyuk eksiklik) ayrica bir de cok fazla vakit olmadigi icin de acmalarimin uzun sure mayalanmalari icin bekleyemedim ama dedigim gibi yine de cok guzellerdi. Kimbilir tarife gore yapsam ne sonuclar cikacakti. Acma severler icin bence onemli bir tarif, ben yakinda tarife uygun bir daha yapacagim.

Herseyi evde yapabilmek gercekten cok zevkli bence. Turkiye'de yasarken hic aklima gelmezdi evde acma yapabilecegim. Daha kolayi vardi cunku, hemen pastaneye gidip, sicacik yeni firindan cikmis guzel acmalardan alabilirdim ama burada maalesef. En fazla bir kosu gidip krosan alip gelirim ama o da bizim acmalarin yerini tutmaz. (tamam kabul ediyorum, cikolatali olanlari enfes :) ) Ipek'in sayfasindaki istah kabartan acma fotograflarini gorunce dayanamayip, uzun zaman once yapmistim bunlari ama buraya koymak icin firsat olmadi. Tarifi yeniden yazmayip, sizi direk Ipek'in sayfasina yonlendiriyorum. Afiyet olsun. Bu arada o kadar guzel acma arasindan gidip en kel olaninin fotografini cektigim icin kendimi de tebrik ediyorum :)

5 yorum:

Defne dedi ki...

Evrencigim, harika olmus acmalar, ellerine saglik. Hem Ipek'ten hem senden onayli, listeme ekliyorum hemen. Tatil donusu yapmak istiyorum.
Sevgiyle.

Age35 dedi ki...

Sevgili Evren,blogunu henüz keşfettim ve tariflerin çok hoşuma gitti ellerine sağlık..

Sibel dedi ki...

:)) Ellerine sağlık! Tahmin edebiliyorum, insanın canı ister tabi uzakta kalınca, belki normalde aklına gelmeyecek şeyleri evde yapmaya başlarsın. Ama kendine haksızlık etme, ben seni gerçekten tebrik ediyorum, aynı pastane açmaları gibi olmuşlar! Şu an kahvaltıda ne güzel giderdi bilsen? :)

Evren Yasa dedi ki...

Defne, sibel ve age35 yorumlariniz icin tesekkur ederim, cok guzel seyler soylemissiniz sabah sabah mutlu oldum :)

Evren Yasa dedi ki...

Yesimle esi de bu haftasonu cumartesi bize gelecekler, tanisma yemegi olacak, keske siz de gelebilseydiniz, ne guzel olurdu Ipek!