Salı, Mayıs 09, 2006

Leuven Manzaralari

Haftasonu Leuven icinde gezerken biraz da fotograf cekmistik. Bunlardan ilki Leuven Sehir Binasi ya da "stadhuis" diyebiliriz. Ortacagdan kalma en sophistike binalardan biri olarak gosteriliyor bu bina yapisi. Uzerinde onlarca insan heykeli var ve hicbiri birbirinin aynisi degil. Avrupa'daki sehirlerin cogunda ortak bir yapi var; soyle ki hepsinin ortasinda buyuk bir meydan ve bu meydani merkez kabul ederek genisleyen cember sistemi. Butun meydanlarda da bu sehirlere air sehir binalari var yani bizdeki belediye binalarina denk geliyor. Vatandaslik islemlerinizi, evlendirme islemlerinizi burada yapiyorsunuz. Bu binalarin hemen yaninda bir polis binasi ve tabi bir de merkez kilise bulunuyor. Ikinci resim de merkez kilisenin bir acidan fotografi zaten.


Bahsettigim buyuk meydan.. Leuven icin buyuk ama bizim meydanlarimiza gore oldukca kucuk kaliyor, kabul ediyorum. Ama Leuven dedigim de 70 000 kisilik bir sehir. Yarisi ogrenci. Universite sehri.. Ama sakin, huzurlu, uc noktalardan uzak, irkcilikdan, yabanci dusmanligindan uzak, minik sirin bir sehir.. Ayrica gece hayati var; saat altidan sonra insanlar kaybolmuyor sokaklar bosalmiyor.. Bu fotograf ogleden sonra 3 gibi cekilmisti, her yer civil civil.. Butun kafeler dolu..

Bu da merkez otobus duraginin hemen yanina dikilmis olan laleler.. Ben cok sevdim.. Sari degiller ama bunlarinda kendilerine has ayri bir guzelligi var efendim..


Fotograflar bu kadar.. Kisa bir Leuven turu icin tesekkur eder, gene bekleriz.. :)

1 yorum:

Yesim dedi ki...

Esas biz bu belçika turu için teşekkür ederis : ) Çok faydalı oluyor valla :)