Salı, Mayıs 02, 2006

Patates Salatasi

Gelen misafirlerinize hazirlayabileceginiz guzel bir salata cesidi, hem yapimi kolay hem de tadi cok guzel. Biz esimle cok sevdik. Ayrica benim uydurmam oldugu icin ben bir daha sevdim :)

Malzemeler
4-5 adet orta boy patates
2 adet kucuk havuc
5-6 adet aci biber tursusu
5-6 adet kornison tursu
4-5 yemek kasigi misir konservesi
1 tatli kasigi tuz
1 yemek kasigi tereyagi (biraz eksik de olabilir) - yoksa yerine 1-2 kasik mayonez de olur.

Yapilisi
Patatesler soyulur, bas parmak buyuklugunde gelisiguzel kesilir,havuclar soyulur, yuvarlak yuvarlak kesilir, patatesle ile birlikte 1 tatli kasigi tuz atilmis 2-3 bardak suda haslanir. Haslaninca hepsi, kalan su suzulur ve teretagi eklenir ve sicakliginda erimesi saglanir. Sonrasinda mikserle cirpilir. Bazi havuclar butun bazilari parcali kalabilir,sorun degil. Tursular ufak ufak dogranir, misir ile patates karisimina eklenir. Tuzu eksikse eklenir. Servis tabagina sekilli olarak konulur. Ben ustlerine kurabiye kaliplarimla sekil yaptim bir de :) Gorunusu cok albenili degil ama tadi cok cok guzel olmus dedi esim. Belki gorunusunu de daha bir "ye beni" yapmak icin mayonez ile sus yapilabilir. Ama boyle de tadi cok guzeldi bence, gereksiz yere mayonez eklemek istemedim.

1 yorum:

Evren Yasa dedi ki...

Saol ipekcim, senin elmali tartindan sonra bunlar birsey degil, arada girip sayfana bakiyorum resimlere. esim is seyahati dolayisiyla barcelonaya gidecek yoksa hemen yapmayi dusunuyordum ama tek basima da yemeyeyim hepsini di mi :) Ama su kilo konusunda haklisin ben de cok direniyorum, cok birikmisti tarifler hepsini birden post edince boyle oldu, kusura bakma canim :)