Çarşamba, Haziran 07, 2006

Basarisiz Midye Tava Denemesi


Aslinda sonu husran olmasa da basarisiz bir denemeydi benim icin. Evde yapmayi asla dusunmedigim ama Sampiyon'a gidince yaninda Zumkufulle beraber illa ki yedigim bu yemegi deneme fikri; esimin Ispanyol olan hocasi ve esi icin bir hosluk yapalim dusuncesinden cikti. Ama tabi onlara yapmadan evvel kendimize yapip deneyelim istedik.

Hersey guzel basladi. Temizlenmis, ayiklanmis midyelerimizi marketten aldik. Evde sadece bana kenarlarindaki siyah tuylu kisimlari kesmek kaldi. Yalniz hemen soyleyeyim ki ben midyeye bakmadan yerdim, hakliymisim :) Guzelce kestim, bir saat sodali suda beklettim. Yalniz bizim aldigimiz midyeler cok kucuktu, buraya mi has bize mi oylesi denk geldi bilemedim. Sonra cop sislere dizdim. Hazirladigim unlu yumurtali karisima batirdik hepsini, guzelce sosladik. Sonra da kizmis olan fritozumuzun icine hepsini koyduk. Iste sorun da burada :( Fritozde olmazmis midye tava! Cunku hepsi birbirine yapisti, goruntu de hos olmadigi icin fotografini cekmedim. Tarator sosuyla birlikte yedik afiyetle, tadi guzeldi ama midye tava goruntusu yoktu. Zaten fritozun sepetinden de zor bela cikardim hepsini. Tadi guzel , goruntusu kotuydu diye icime de sinmedigi icin tarif vermiyorum :) Affedin beni, ama bir dahaki denememde basarili bir fotograf yakalayabilirsem, sizinle hem tarifi hem de kendilerini paylasirim.

Boyle de bir sey oldu iste.. :)

4 yorum:

Ipek's Bakery dedi ki...

Evrencim, kotu bile gorunse eminimki tadi guzel olmustur. Benimde boyle buyuk emekle deneyip basarisiz goruntulerim oldugunda cok uzuluyorum. Ama sana soylemek istedigim seylerden bir tanesi lutfen fazla midye tuketmeyin hatta hic yemeyin ozellikle Istanbul'da. Neden mi? Midyenin denizdeki tum kirleri toplama ozelligi var ozellikle de yogun kursun! Kuzenim midye yuzunden cok agir sindirim sistemi rahatsizligi gecirdi ve alinan kursunun asla vucuttan atilamadigi soyleniyor. Gerci Hollanda ve Belcika'da bu is icin ozel midye ciflikleri kuruluyor ve bu midyeler bizim Marmara denizinden cikanlar gibi degildir ama ben yine de yemeye korkuyorum. Tum bunlari soylememe ragmen midye tavaya olurum ama yiyemiyorum iste...

evrenbal dedi ki...

Haklisin ipekcim, midyeler deniz suyunu suzerek beslendikleri icin butun agir metalleri bunyelerinde barindirabiliyorlar. Ben de istanbul'da kesinlikle yemiyorum uzun zamandir ama burada guvenilir olacagini dusundum. Zira Belcika'nin en meshur ve en sevilen yemegi. Surekli yiyorlar ve bana istanbuldakiler gibi olsa bayagi ciddi sorunlar olurdu gibi geliyor. Ama tabi yilda bir kez yemek cok fazla zararli olmaz heralde!! :)

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
evrenbal dedi ki...

O zaman en guzeli yememek bir daha :) Ilk defa duydum gerci kus gribi olayini ama, en iyisi risk almamak. :)