Perşembe, Haziran 08, 2006

Flamanca ve Ben

Dun aksam ogrendim ki flamanca sinavimdan gecmisim. Cok sevindirici bir haber oldu benim icin bu, cunku son gunlerde ya gecemediysem diye endise duymaya baslamistim. Aldigim dersler konusunda basarisiz olmayi sevmeyen biriyim. Dun bir an icin yanlis listeye bakmisim gene bizim hocanin ders verdigi baska siniflara. Kendi ismimi goremeyince cok panik oldum :)) Neyse ki diger isimleri de tanimiyordum.

Boylece bir kuru daha tamamlamis oluyorum, zaten toplamda 6 kur var ve ben ikincisini bitirdim. 2 kur daha gitsem benim icin yeterli olur diye dusunuyorum. Zaten Turkiye'ye dondukten sonra ustun flamancami nerede nasil kullanabilirim hicbir fikrim yok :) Ama o kadar sene Belcika'da yasadiktan sonra en azindan birseyler ogrenmis olayim degil mi?Bir de yolda alisveris yaparken, otobuse binip birseyler sorarken adamlarin kendi dillerinde sormaniz (yanlis ya da eksik olsa dahi) sizi daha sempatik kiliyor bence. Burada dil sorunu yok neyse ki, herkes ingilizce konusabiliyor ama ben aksamlari bos bos evde televizyon seyretmek yerine kendimi oyalacak birseylerle ugrasmayi tercih ediyorum. Esim de Fransizca kursuna gidiyor bu arada, cunku onun okulunun bulundugu bolgede baskin dil Fransizca.

Geriye bu ay icinde halletmem gereken bir finalim, bir de tezim kaldi.. Tezi bitirip, savunmam lazim ama savunmasini Turkiye'ye gelmeden onceki haftalarda yapmayi dusunuyorum. Arada bir de makale yazabilirsem super olur tezimle ilgili.. O da kismet artik :)

Fotograf kaynak

5 yorum:

Adsız dedi ki...

basarilar,kolay gelsin..insanin yeni birsey ogrenmesi ne kadar keyifli degil mi..merak ettim ben bu dili,nasil duyuluyor acaba..iyiki gidiyorsun bence,farkli bir dil bilmek bir ayricalik..sevgiler

Evren Yasa dedi ki...

Tesekkur ederim Sibella, gercekten yeni birseyler ogrenmek zevk veriyor, aslinda halen ogrenci oldugum icin ogrenme isinden henuz kopmus degilim. Flamanca Almanca ve ingilizce karisimi bir dil, daha cok almancaya benziyor diyebilirim. Iki dilden de bircok kelime ve dilbilgisi kurallari almis ama yapi olarak Almancaya daha yakin.

Hatice dedi ki...

kolay gelsin Evren, basarilar dilerim...

Yesim dedi ki...

Evrencim tebrikler, darisi basima artik bakalim ben flamanca mi fransica kursuna mi baslicam, sonrasinda benim kurs maceralarimi anlatirim artik : ))

Defne dedi ki...

Ben iyi bir Ingilizcenin uzerine Almanca ogrenirken biraz bunaldigimi hatirliyorum. Gerci lise yillarindaydi ve o Almanca'dan geriye cok sey kalmadi. Mutlaka gelistirecegim. Almanca'nin gramer yapisi farkli. Seni cok takdir ediyorum, nerede kullanirim ben bu dili diye dusunme, gunler neler getirir bilinmez. Emeginin karsiligini almani diliyorum Evrencigim, calismalarinda basarilar.
Sevgiyle.