Salı, Temmuz 04, 2006

Rejim yapanlar icin uygun bir tarif..


Evdeki karnabahari degerlendirmek uzere internette gezinirken Sibel'in Kahvesi'nde karnabahar sote tarifini gormustum gecen hafta.. Evde denedim, degisik bir lezzet cikti ortaya. Yalniz hemen soylemeliyim ki esim bir catal dahi yemedi. Kesinlikle begenmedi. Nedeni karnabaharlar yumusacik olmuyor (tarifta hic su olmamasina ragmen ben 1.5 su bardagi tavuk suyu kullandim), bir de ben sogan kullanmadim sadece 2 dis sarimsak kullandim ve yemegin kokusu ve tadi direkt cin yemegi kivaminda oldu. Cin yemegi sevenler icin guzel bir yemek ama sevmeyenler denemesin derim ben. Saniyorum benim karnabahar sote epey bir degisti lezzet anlaminda. :)

Karnabahar Guzeli
Malzemeler
2 dis sarimsak
Yarim karnabahar
1 adet sivri biber
1 adet havuc
3 yemek kasigi zeytinyagi
1 tatli kasigi kirmizi toz biber, tuz
300 ml tavuk suyu

Yapilisi
Ince dogranmis sarimsaklar ve biber zeytinyagda kavrulur once. Yarim ay sekline getirdigimiz havuclar eklenir. Renkleri degistikten sonra ufak ufak dogranmis olankarnabaharlar eklenir. Baharat olarak toz biber eklenir, yeterince tuz koyulur ve tavuk suyu eklenerek orta ateste uzunca bir sure pisirilir. Ben suyunu cektikce yavas yavas ekledim suyunu, hepsini birden koymadim. Yaninda yogurtla guzel oluyor bence.

Afiyet olsun.

4 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Evrenbal,
Bende Almanya!da kaldığım yıllarda benimde canım arada çekiyordu.Dondurulmuş hamsiler var onlarla dene gayet güzel oluyor.Yalnız belki pazı bulmakta zorluk çekebilirsin onun yerine yeşillik olarak marulu kullanabilirsin.Teşekkürler canım..
Sevgiler.
www.damak-tad.blogspot.com

Adsız dedi ki...

merhaba,
gecen hafta rock werchter 2006 festivali icin leuven de bulundum.
sadece cok begendigimi ve sansli oldugunuzu dusundugumu belirtmek istedim.
bu benim belcikada ilk bulunusumdu ve bi sure daha kalmayi cok istedim.
size kolay gelsin

Sibel dedi ki...

Evrenciğim eline sağlık. Kapağını kapatarak kısık ateşte pişirdin değil mi? Öyle pişince yumuşuyor aslında, çok az su eklemek yetiyor. Belki mevsimden dolayı karnabaharlar sert olabilir şimdi, bilemedim.. Yine de senin beğenmene sevindim:)

Evren Yasa dedi ki...

Sibelcim sanirim ben hatayi orada yaptim, kapak acik surekli karistirarak yaptim, o nedenle belki suyu yetmemis olabilir. Birdahakine senin dedigin gibi deneyeyim. Saol canim tarif icin.