Çarşamba, Ağustos 02, 2006

Kabak Yemegi

Cok cok kolay bir kabak yemegi, daha kolayini ne gordum ne yedim :) Zamani olmayanlar icin hem lezzetli, hem cok pratik. Siddetle tavsiye ederim.

Malzemeler
3 adet kabak
1 adet sogan
1 tatli kasigi kuru dereotu (yoksa istediginiz miktarda tazesi de olur)
1 cay kasigi pul biber
1 cay kasigi tuz
1 yemek kasigi salca
1 yemek kasigi sivi yag

Yapilisi
Once kabaklar kucuk kucuk kesilir, tencerenin altina yerlestirilir. Sogan yemeklik dogranir, kabaklarin ustune konulur, baharat eklenir. En uste salca ve yag koyulur. Kisik ateste nadiren karistirilarak pisilir. Kendi suyunda pistigi icin cok lezzetli oluyor, o yuzden bence hic su eklemeyin. Ama sonunda susuz bir kabak yemegi olacak. Susuz yemeklerden hoslanmayanlar yarim su bardagi sicak su ekleyebilir malzemelere.

Afiyet olsun.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

MERHABALAR KABAK YEMEĞİ ESKİDEN SEVMEDİĞİM BİR YEMEKTİ AMA ŞİMDİLERDE MUTFAĞİMDAN HİÇ EKSİK OLMUYOR HER TÜRLÜSÜNÜ ZEVKLE YAPIP YİYORUM. yAPTIĞINIZ KABAK YEMEĞİ İÇİN NACİZANE BİR ÖNERİM OLACAK SALÇA YERİNE BOLCA DOMATES KULLANIN VE KISIK ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKIN GÖRECEKSİNİZKİ SALÇANIN VERDİĞİ LEZZETTEN DAHA GÜZEL BİR LEZZET ELDE EDERSİNİZ. bEN BİRDE OCAĞIN ALTINI KABAKLAR İYİCE PİŞMEDEN KAPATIYORUM ÇÜNKÜ SOĞUMAYA GEÇTİĞİNDE VE TEKRAR ISINDIĞINDA EZİLİP LAPA OLMUYORLAR SEVGİLER

Evren Yasa dedi ki...

Evet Sibel, domatesle de olabilir. Ama domates koydugum zaman hafif eksimsi bir tat oluyor, esim de onu sevmedigi icin salca ile yapiyorum dogrusu ama ben de salcadan ziyade domates tercih edenlerdenim. Tesekkur ederim oneriniz icin.

vintage biscuit dedi ki...

kabak yogurtsuz cekilmezzzzz
dimi ama :))))
eline saglik evrencik

Adsız dedi ki...

Eline sağlık. Ben bu tarifi bir yerde görüp denemiştim ama sanırım birşeyi yanlış yaptım, su eklemeyince kabaklar tencerenin dibine yapışıp yandı. Ben de aynı tarifi salçayı su ve sıvıyağla karıştırıp yemeğin üzerine dökerek kısık ateşte pişirip denedim, bu sefer sonuç mükemmel oldu. Sence nerde yanlış yapmış olabilirim? kendi suyuyla pişen yemeklet daha lezzetli olur çünkü..

sevgiler,

selin (www.selincaglayan.com)

Tijen dedi ki...

ne güzel duruyor evren!
bugünlerde tek istedigim bol sebze, meyve ve yogurt yemek.. kars'ta öyle çok karbonhidrat yedim ki..
bodrum'da yasadigim dönemde bir ara hiç bikmadan her gün kabak yemegi yapar yogurtla yerdim. o geldi aklima.
tijen

Evren Yasa dedi ki...

Evet vintage ben de yogurtsuz kabak yemeyenlerdenim :)

Selin caglayan, anlattigin kadariyla benim ilk aklima gelen su oldu, belki kisik ateste degil de orta ya da yuksek ateste pisirmissindir. Yoksa ben susuz yapiyorum, kisik ateste ve arada karistirarak yanmiyor ya da tutmuyor dibine. Bir de teflon tencerede yapiyorum ben, o da etkili oluyor mu bilemedim.

Tijen abla, senin Kars postlarini zevkle okudum, ne guzel seyler yemissin, gormussun, ozellikle peynirlere bayildim.. Kabak bence her ortamda her zaman bikmadan yenilebilir.

Damak Tadı dedi ki...

Selamlar,
Kabak yemeğiniz gerçekten çok pratiğe benziyor ellerinize sağlık.Kabagın her türlüsüne bayılırım.Kusuruma bakmazsanız salça yerine domatesleri tercih etseniz. (Salçayı çok kullanmam da)

Lütfen beni yanlış anlamayın.Sizi kırmadım umarım.

Tekrar ellerinize gönlünüze sağlık,

iyi haftalar diliyorum.

Sevgilerimle,

damak tadı

Adsız dedi ki...

herkese merhaba, ben de kabagı zeytınyaglı cok severım ama esım bır etobur oldugu ıcın kabagı kıymalı yapmaya basladım. soganına sarımsak da eklıyorum. pısmesıne yakında dereotu koyuyorum. hayatım boyunca agzıma dereotu surmemıs bırısı olarak, bu kadar yakısacagını asla tahmın etmezdım.

Sweety dedi ki...

Evrencim merhaba ne zamandir kabak yemegi hic yapmadim. Simdi senin tarifini deneyecegim bakalim nasil olacak. Optum sevgiler...

Yemek Tarifleri dedi ki...

Elinize sağlık çok güzel olmuş...
yumurtalı kabak tarifi bu da benim tarifim :)