Salı, Eylül 05, 2006

Kestaneli Baton Pasta

Tatile cikmadan once bu pastayi hazirlamistim, tatil suresince bloga ekleyecek hazir birseyler olsun diye ama hem vakit bulamadim pek hem de internet cafelerde internet baglantisi dusundugumden yavasti. Kismet buguneymis..

Aslinda cok kolay bir tarif.. Ama ortaya super sik birsey cikiyor.. Ben yapamam demeyin, deneyin hak vereceksiniz..

Malzemeler
Pandispanya icin
100 gr seker
100 gr siviyag
200 gr un
3 yumurta
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu

Krema icin
3 yemek kasigi un
1/2 yemek kasigi kakao
3/4 su bardagi seker
1 adet yumurta
500 ml sut
200 ml krema
3-4 yemek kasigi pudra sekeri
2 yemek kasigi kestane puresi

Sos icin
3 yemek kasigi nisasta
2 yemek kasigi kakao
6 yemek kasigi seker
1 su bardagi sut
1 su bardagi su

Yapilisi
Yumurtalar sekerle cirpilir, yag eklenir. Un ve diger kati malzemeler birlestirilir., yumurtali karisima eklenir. Tahta spatula ile ya da mikserin en dusuk devrinde homojen bir karisim elde edene kadar cirpilir. Baton kalip yaglanir, onceden 160 dereceye isitilmis firinda pisirilir.

Listede kremaya kaadar olan malzemeler bir tencereye konulur, karistirilarak pisirilir. Sonrasinda krema pudra sekeri ile cirpilir, kati hale getirilir. En son kestane puresi ve bu kati krema pisirdigimiz pasta kremasinin icine eklenir.

Pastamizin keki pistikten sonra uc parcaya ayrilir. Ben kekleri soguk sutle biraz islattim. Ustlerine hazirlanan kremadan bolca surdum. Her kata ayni seyi uyguladiktan sonra pastanin disini da ayni sekilde krema ile sivadim. Son olarak cikolata sosu icin verilen malzemeleri karistirarak pisirdim. Daha onceden buzlukta profiterol toplarim kalmisti, onlari da pastanin ustune (iclerine pastanin kremasindan doldurup) yerlestirdikten sonra pastanin ustune cikolata sosunu doktum, buzdolabinda 5-6 saat soguttum.

Sonra da afiyetle yedik..


8 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba tarifler nefis kestaneli tarife bayıldım, bende yapabilsem keşke,, :) hiç pasta yapmadım şimdiye kadar. sevgiler.

Pia dedi ki...

merhaba evrencim, hosgeldin
bu ne guzel tarif boyle... kestane puresini nasil yapiyosun?

Evren Yasa dedi ki...

merhaba piacim, kestane puresini yapmadim ben hazir konserve olarak satiliyor, ondan almistim ama yapilisini da bloglar arasinda gormustum ama tam olarak hatirlamiyorum nerdeydi.

yildizcaa sen de yapabilirsin, denemeden nereden bileceksin. zor gibi gorunuyor ama degil aslinda. ben de eskiden yapamazdim.

Defne dedi ki...

Merhaba Evrencıgım, pasta harıka. Tam benım damak zevkıme gore:))Iyı kı yapmıssın ve ıyı kı koymussun tarıfı bloguna. Ellerıne saglık. Opuyorum.

Berceste dedi ki...

Su internet varolali dunya kuculdu, nefis tadlarin goruntuleri geldi...Biraz daha calisip kendilerini de bu kadar kolay yollayabilseler.Meselaaa sen send desen o pasta buraya gelse :) Eline saglik ! Mutfak yolu gorundu bana :)

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

oooohhhh ellerine sağlık Evren'ciğiiim gözlere midelere kilolara afiyet lezzet ve kalori bombası düşürmüşsün sitene enfes görünüyor;;)))En kısa zamanda yapılmalı;))
SEVGİYLE KAL...

Behiye dedi ki...

Evren hosgeldin :) Pastan harika olmus,ellerine saglik. Sevgilerimle

Evren Yasa dedi ki...

Defne, Berceste, Zuhalyalcin ve Behiye.. Oncelikle hosbulduk :) Pasta icin guzel seyler soylemissiniz cok mutlu oldum. Benim de cok begendigim bir pasta oldu :)