Perşembe, Ekim 12, 2006

Sibel'in Kayisili Keki ve birtakim dusunceler..

Sibel'in guzel fotograflarini gordukten sonra ben de denedim kayisili cevizli keki hemen.. Harika , sekeri tam kivaminda, guzel kabaran bir kek oldu, yalniz kayisilarin dibe cokme problemi bende de bas gosterdi. Ne yapmak lazim acaba yardimci olabilecek var mi?

Ben farkli olarak kayisi miktarini iki kat fazla kullandim. Bir de 30 cm'lik kelepceli kalipta pisirdim. Bana hamur fazla gibi geldi ama kabina sigmayan kocaman bir kek oldu sonunda. Ben cok sevdim, siz de denersiniz umarim..


Bugun malum Fransa'da aleyhimize gelismeler oldu.. Bu konuda yapabilecegimiz ne var? Turkiye'de is yapan Fransiz firmalara karsi, bir protesto baslatmak bence guzel fikir. Cogu zaman birlik olamadigimiz icin bireysel tepkilerle hicbir yere gelemiyoruz. Cok guzel sonuclanmis birsey anlatayim size, Belcika'da yasayan arkadaslarla birlikte minik bir olusum icindeyiz, sik sik anlatiyorum burada da. O arkadaslardan olusan mail grubumuza bir haber gelmisti, ingiliz sitelerden birinde futbolla ilgili alakasiz bir konuda haritalar gosterilirken Turkiye haritasindan Guneydogu bolgesi cikarilmisti. Bu mailin gelmesinden kisa zaman sonra, eminim ki bircok duyarli Turk arkadas, site sahibi ile iletisime gecip durumu kinayan mesaj atmis. Sonuc olarak da 1-2 gune kalmadan harita degisti. "Benim tepkimle ne olur?" demeyin, sessiz kaldigimiz surece sirtimiza binen cok olacaktir..

Tabi bir protestonun icine girilecekse de bilincli olmak lazim. Her ismi fransiz olan sirketi de listeye almamak lazim. Ya da ismi fransizca kokenli degil diye, arastirmadan is yapmamak lazim. Ben bugun sozde ermeni soykirimi ile ilgili kanun onaylaninca kisa bir arastirma yaptim nette. Eminim ki bu ara bircok mail alacaksiniz, bu sirketlerin listesi ile ilgili. Kulaktan dolma is yapmamak adina, benim asagida sayacagim sirketler disinda kalanlari arastirmanizi oneririm.

Turkiye'de is yapan Fransiz sirketler
Alcatel
Air France
Carrefour, Danone
Christian Dior, Loreal, Lancome, Givenchy, Yves Rocher, DKNY, Chanel
Lacoste
Citroen, Peugeot, Renault, Michelin, Nissan
Tefal/T-fal, Krups, Le Creuset
Rowenta

Bana gelen listelerde Pierre Cardin ve Avon da vardi ama ikisi de fransiz sirket degil, aklinizda olsun. Kurunun yaninda sucu gunahi olmayan yaslar da yanmasin.

Herkes eiyi gunler diliyorum, sevgiyle kalin simdilik..

13 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Evren'ciğim,
Kek'in muhteşem görünüyor ellerine sağlık canım.Sanırım 2 katı kullandığın için olmuştur.Bir daha ki sefere konserve kayısılarla denesen nasıl olur.Burda meyve konserveleri olmadığından ben yapamıyorum ne yazıkki.Birde sana kokos tarifini verecektim devamlı unutuyorum canım ya..

Gelelim protesto işine bugün bu mail zincir halinde adreslerimizde ve bizlerin gönderileri ile çok yerlere ulaştı sanırım.Bahsettiğin gibi araştırıp bilinçlice destek vermemiz gerekiyor.Sana katılıp çok da hak veriyorum bu konuda tatlım.

Yarın sanırım büyük çaplı bir çalışma başlatırız arkadaşlar arasında.Tekrar teşekkür ediyorum,ellerine ve gönlüne sağlık herşey için canım.İyi geceler.Sevgiler..

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

Merhaba Evrenciğim kekin çok güzel ve leziz duryor ellerine sağlık;)Hamsi tarifi vallahi içime oturyor yurtdışında yaşayan ostlarım için ne olur affedin beni;(Canım kayısılarında çökme problemi yaşamışsın haklısın bazı keklerde üzüm fındık ceviz fıstık vs.katkılar bu tip problemler yaşatıyor öncelikle kayısıyı iki katı kullanman hamurun o ölçüyü kaldıramamasından kaynaklanabilir bir de bu tip katkıları hamura en son katmak ve başaka bir yerde iyice unlamak unun fazlasını da elekten geçirmek gerekli ayrıca hamura kattıktan sonra çok karıştırmamak ve tahta yada silikon kaşıkla şöyle bir üstün körü karıştırmakta fayda var umarım bundan sonra ki keklerinde bu problemi yaşamazsın;)
SEVGİYLE KAL...

Berceste dedi ki...

Ya Evren sen beni oldureceksin anlasildi :) Kayisilar agir olduklarindan ise yarar mi bilmiyorum ve Zuhal de soylemis ama gene bir denemekte fayda olsa gerek, hani uzumlu kekte falan da yaparlar ya, unlasan kayisiyi, sonra katsan icine???

Evren Yasa dedi ki...

Tesekkurler arkadaslar, ama sibel de sayfasinda yazmisti unladim ama ise yaramadi diye, ona istinaden ben de fazlaca unladim beklettim o sekilde ve en son katip tahta kasikla karistirdim ama birsey degismedi. Bir de sibel'in kayisilar da dogru olcude olmasina ragmen dibe cokmustu. Bir de sibel'in onerisi ile iki kat kullandim yeni bir method bulmak lazim sanirim. Kayisilarin dibe cokmesi aslında guzel bir kitirlik verdi keke, bir de ters cevirince ustte kaldi kayisilar, fena olmadi aslinda ama tabi ben de karismis olmasini tercih ederdim.

Adsız dedi ki...

Fransanın yaptığı tam bir ikiyüzlülük tabi ama Fransız firmaları pretesto edeceğiz derken o firmaların Türkiyede üretim yaptıklarını ve binlerce Türk çalışanları olduğunu unutup kimseyi ekmeğinden etmeyelim bence
Hülya

Berceste dedi ki...

Sevgili Hulya, yorumunu gordum de...Haklisin ancak bu adamlarin dini imani para, o yuzden bir sekilde derslerini almalari lazim. Orada calisanlarin sayisi ile butun Turkiye'yi kiyasladiginda nelere katlanmak zorunda kalacagimizi sayisal olarak da anlarsin ! Durup durup ikide birde onumuze koz olarak bunu koyuyorlar. Ustelik hakli davamizda bilir bilmez insanlarin tanikligina dayanarak bizi zor durumda birakiyorlar. Ayrica yillarca kendi yaptiklari cok cok daha kotu. Soykirimi iddia ediyorlar ama bizzat kendileri yapiyorlar ! Malesef bu sartlarda Turkiye'deki calisanlari korumak da Fransa'nin gorevi. Ben onlara ait urunleri kullanmayacagim kendi adima.Umarim herkes ayni seyi yapar. Yetti artik bu terbiyesizlik !

Evren Yasa dedi ki...

Ben HUlya gibi dusunmuyorum. Bunu yapmayalim dedigimiz zaman alternatif gelistirmeliyiz, tamam protesto etmeyelim ne yapalim peki? adamlarin cezayir'de yapmadigi kalmadi,belcika'nin Kongo'da somurmedigi elmaz madeni kalmadi ama olmayan bir ermeni soykirimini tutturmuslar gidiyorlar. Var ya da yok onlara ne??? Ki vardir diyenin de turklugunden suphe ederim ben, yabanci tarihcilerin bile boyle birsey olmamistir dedigi halde bunun arkasinda durabilmek, bu boyle olmustur diye kanun cikarmak ne demokrasiye uyar ya da insanlik anlayisina.. Turkiye'de fransiz sirketlerde calisanlarin magdur olmasini kimse istemez ama bazen bazi riskleri de almamiz lazim. Ben bu konuda biraz daha acimasiz dusunuyorum sanirim.

huysuz dedi ki...

Selam. Zuhal'e katılıyorum kayısılar konusunda. Az bişey unlayıp en son karıştırmak gerekli her türlü kuru meyveyi. Sevgiler...

Evren Yasa dedi ki...

Dedigim gibi huysuz ve tatli, uyguladim denilenleri ama gene de dibe coktu, belki misir ununa bulamak yararli olabilir diye okudum biryerlerde.. bir de onu denemek lazim.

Berceste dedi ki...

Hulya eger yorumlara geri donup bakarsa diye bu linkleri vermekte fayda gordum, ticareti yapanlar bir sekilde kendilerini koruma altina aliyorlar, burada goruldugu gibi http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/5266997.asp?gid=0&srid=0&oid=0&l=1
Diger taraftan da bu davranisi ile YOK Baskani Prof Dr Erdogan Tezic'i de takdir ettim...http://www.hurriyet.com.tr/gundem/5265725.asp?m=1&gid=112&srid=3428&oid=1

Adsız dedi ki...

Merhaba, blogunuzu gezerken bu haberi okudum ve cok sevindim, haritanin degistirilmesi icin Ingiliz futbol sitesine uyari maili atanlardan biri de benim, sonra da sitenin adresini kaybettim ve haritanin degistirildigi ni ögrenemedim, sayesizde bu güzel haberi almis oldum, tesekkürler.

Blogunuzu begeni ile gezdim, basarilar dilerim, selamlar.

Adsız dedi ki...

Kayisilari ilk once una bulamak lazim goreceksiniz dibe inmeyecek
Sedef

Evren Yasa dedi ki...

Sedef ben de bulamistim ama gene de dibe coktuler, acaba cok cok mu bulamak lazim? ya da bulayip bekletmek falan mi gerekiyor? nedir puf noktasi??