Pazartesi, Kasım 13, 2006

Patates Ye - 16 Ozet Ikinci Kisim

31- Muhterem Hanim, goz dolduran bir fotografla tarifini bizlerle paylasiyor. Zeytinlere hasta oldum ben.. Yesil Zeytinli Patates Salatasina eminim cocuklar da bayilacaktir...


32- Findik ve patates.. Ilginc bir ikili degil mi.. Sevgili Nane ve Limon 'un sahibesi Munevver bizim icin Findik Kapli Icli Patates Koftesi hazirlamakla kalmamis yanina bir de Mantarli Pure yapmis.. Munevvercim ellerine saglik..


33- Yeni dunya'ya uzaniyoruz gene.. Amerika Arizona'dan Umran bizlerle Icli Patates Koftesi tarifini paylasiyor.. Hadi birer lokma alalim hemen..


34- Soyle sicak sicak bir corba olsa da icsek bu kadar yemegin ustune :) Hemen Semra'nin Mutfagi'na gecip kendimize bir kase patates corbasi koyalim o halde..


35- Bir Patatesli Kofte tarifi daha.. Farkli baharatla cesnilendirilmis guzel bir kofte tarifi.. Ellerine saglik Aysenur..



36-Turkiye'den Mutfak Meleginin blogundan mis gibi firindan yeni cikmis hamurisi kokulari geliyor.. Ve birbakiyoruz ki bizim icin patatesli rulolar hazirlamis.. enfes..


37- Aintab Sofrasi once cektigi fotograf ile tarife hayran birakiyor bizi.. Isim de enterasanmis.. Patates Yaglama.. Hemen tarifi not edelim..


38- Siz hic hayatinizda 3 boyutlu salata yediniz mi ya da gordunuz mu? Iste Sibel bunu Sihirli Bahce'de basarmis.. Cok ilginc geldi bana, cok da sevdim hem kardan adami hem de bahceyi.. Ellerine saglik Sibelcim tum emeklerin icin..


39- Bahar'dan Esintiler blogunda ise tadi damagimizda kalan bir sicak yemekle karsimiza cikiyor patates.. Patatesli Salcali Kofteye hayir demek mumkun mu?


40- Peynir Gemisi bizim icin coook lezzetli kasarli patates suflesi yapmis. Goruntu aynen ye beni diyor..


41-Zeytin Agaci bizim icin neler yapmis neler.. Sofra patatesli guzelliklerle doluç... Hepsinin de goruntusu birbirinden guzel. Isteyene ispanakli patates, isteyene patates yuvasinda yogurt soslu havuc ya da zeytinyagli patates sarmasi.. Ne alirdiniz?


42- Sibel'in Mutfaginda da birkac cesit patates yemegi ile karsilasiyoruz.. Patatesli cevizli pasta, patates boregi ikisi de harika..


43-Sevgili arkadasim Yesim'in Mutfagi'nda pismis olan tum patatesli guzelliklerin tadina bakma firsatim oldu da nasil anlatsam nereden baslasam diye dusunuyorum. Hepsi birbirinden guzeldi, ellerine saglik Yesimcim.. Patates keki, pure patates salatasi, patatesli peynirli ay coregi.. aman aman..


44- Fotograflarina asik oldugum bir blog simdi ziyaret edecegimiz.. Cok basit tarifleri bile denenesi hale getiriyor yaptiklari.. Sevgili Mutfak Guncesi bizim icin Patatesli Dilimler hazirlamis..


45- Super tatli bir blogdayiz simdi de.. Bizim icin sevgiyle yapilmis Patatesli Bruksel Lahanasinin tadina bakiyoruz..


46- Ankara'dan Seker Mutfak'tan ikinci pasta tarifimiz geliyor.. Patates pureli suslu pastamiza bakin bir..


47-Aslen bir yemek blogu olmayan ama yemek bloglarinin siki takipcilerinden olan Arkadasca blogunun sahibesi bizim icin 2 farkli tarif hazirlamis.. Patatesli hamurdan peynirli pogaca ve manda kulagi..


48- Mis kokular blogundan havuclu patates salatasinin muthis goruntusune kaptiriyoruz kendimizi..


49- Belcika gibi patatesin buyuk nimetten sayildigi ulkelerden biri olan Almanya'ya gidiyoruz birlikte.. Sevgili Arife, Yemek Vakti'nde patates tart yapmis bizleri bekliyor..


50- Bursa'dan etkinlige katilan Emine'nin blogu olan Asma Dali'nda ise kasarli patates kofte yemeye hazirlaniyoruz. Ama servis o kadar muntazam ki insa kiyamiyor bozmaya goruntuyu..


51-Bursa'dan sonra Adapazari'na Erguvan'a dogru yoneliyoruz.. Gene sosis ve patates ikilisi ancak simdi sosisli patates koftesi seklinde..


52-Krema ile patatesin muthis uyumu.. Belki hic denemeyenler icin farkli gelebilir ama cok hos oluyor bu iki lezzet birarada.. Bocuruk blogunda bizim icin kremali patates hazirlamis..


53- Lama Mutfakta cok sevinerek karsilamis patates konusunu.. Uc degisik patates koftesi tarifi yayinlamis.. Ne guzel boyle konunun sevilmesi.. Ben de cok mutlu oluyorum..


54-Patatesli Pay tarifi ile Hindistan Cevizlerini de aramizda gormekten mutluluk duyuyoruz.. Ince belli cayin yaninda ne guzel olurdu!


55-Derince'den etkinlige katilan Hayriye hanim Hayris'in Kosesi'nde cilek gorunumlu patates toplari yapmis..


56- Ingiltere'den benim sanal komsum Berceste'ye gidelim bakalim son dakikada hemencecik neler becermis bizim icin.. Ooooo anneanne usulu kremali patates varmis menude.. Her zaman farkli konularla ilgimizi ceken Berceste bugun super bir lezzetle bizi bizden almayi basariyor..


57- Istanbul'dan Derya, blogunda bizim icin patates hamuru ile corek yapmis. Ustad Blogcunun evinden karnimizi doyurmus olarak ayriliyoruz..


58-Amerika Utah'dan Hulya, Sizin Hulyalariniz nerelerde diye soruyor ve cok kolay bir tarif veriyor blogunda.. Bir tarif de esinden. Pratik ve hizli tariflere bayiliyorum, tesekkurler..


59- Balikesir Bandirma'dan cig patatesli borek tarifini paylasiyor bizimle Fatma Feyza Hanım.. Ellerinize saglik..


60- Benim icin en vazgecilmez bahar olan tarcinin bu etkinlikte yer bulmus olmasi cok sevindirici.. Bon Appetit blogunda Firinda Tarcinli Patates ile tanisiyoruz..


61- Semaver blogunun sevgili sahibesi Hatice benim ilk zamanlarimdan beri takip ettigim cok hos sitelerden biridir. Bu sefer de bizim icim patatesli borekler hazirlamis.. Hadi yiyelim sogutmadan..


62- Sweet Kitchen blogunda degisik bir tarifle karsi karsiyayiz.. Patates kabugu icinde sufleler servis acisindan oldukca hos bence..


63- Patates ile yapilan harika bir meze tarifini Bir Tutam Baharat'da buluyoruz.. Istanbul'dan Irlandali Kiz'a Patates Sefası icin tesekkur edip yolumuza devam ediyoruz..


64- Ufuk'ta Mutfak blogunda ise ikinci zeytinli patates salatasini goruyoruz. Her mutfakta boyle guzel sekillenen bu salatayi yapmak sart oldu..


Tariflerin devami yarina.. Bende derman kalmadi..

:)

7 yorum:

munevver dedi ki...

Evrenciğim,çok yorulmuşsun.Devamı da var diyorsun.Konu patates olunca...Çok teşekkürler emeğin için.
Sevgiyle,nanelimon.

Fatma dedi ki...

Merhaba Evren; Bunca tarifi eklemek epey yorucu olmalı..Ye-16 çok güzel olmuşş yorumlarınla..Sevgiler

Yesim dedi ki...

Evren'cim çok yoruldun valla ama çok güzel bir etkinlik oldu, bir sürü güzel tarifler çıktı ortaya. Ellerine sağlık senin de...

ArMeda dedi ki...

Evrencim merhaba oğlumun rahatsızlığı nedeni il tarifim hazır amma koyamadım hala vaktim varmı canım sevgiler

Evren Yasa dedi ki...

Armeda hala gonderebilirsin benim icin hic problem degil, bu haftasonuna kadar gelen herseyi yayinlarim, ne olacak..

Adsız dedi ki...

veren benim mailimi almadin mi?
:((

Hatice dedi ki...

ne guzel etkinlik sayesinde patatesli pek cok degisik tarif ogrenmis olduk. ayrica o guzel evsahibeligin icin de cok tesekkurler Evren...sana kolayliklar diliyorum...
sevgiler...