Pazar, Kasım 26, 2006

Uzun bir aradan sonra..

Uzun zamandir yazamadim maalesef.. Bu aralar haftaici cok yogun oluyorum, pek fazla yeni birseyler deneyemiyorum mutfakta.. o yuzden de basit birseylerin tarifini yazmaktansa hicbirsey yazmiyorum.. Bir onceki posta merak edildigime dair mesajlar gelince hemen yazmak istedim.. Merak edilmek guzelmis aslinda :)


Daha once bahsetmistim, yemek kursu tarzinda birseyler yapiyoruz burada diye.. Yemek pisirmeyi, mutfakta olmayi seven Belcikada yasayan turk arkadaslarla ayda bir kere duzenliyoruz bunu.. Gercekten hos oluyor. Bugun de bizde gerceklestirdik. Meyveli turta, mercimekli pogaca ve mercimek corbasi yaptik.. Ben cok cok guzel zaman gecirdim. Sonunda da hep beraber yaptiklarimizi yemek sohbet etmek cok guzeldi.. Ayrintili fotograflar ve tarifler icin tiklayiniz..




25 yorum:

SEDA dedi ki...

çok hoş düşünülmüş birşey bu.resimlerden de herkesin bu işten mutlu olduğu görülüyor zaten.umarım güzelleşerek devam eder.

seda
tarifname.blogspot.com

limoncicegi dedi ki...

Ayy ne guzel bir etkinlik. Hemde ayda bir. Ben bizim arkdaslari yapacagiz, yiyecegiz dyie cagirsam, hepsi son saat gelip safdece yeme kismina katilirlar. ellerine saglik, cok eglenceli gecmis gorunuyor valla

Evren Yasa dedi ki...

Seda gercekten cok guzel zaman gecirdik, cok eglendik. Biraz yorucu oluyor tabi ama sonunda degiyor..

Limoncicegi, bu tamamen hepimizin arzusu ile basladigi icin herkes cok katilimci. Ben bu isi seviyorum, isteyenlere de ogretebilirim diye basladim. Arkdaslar da saolsunlar katiliyorlar, ellerinden geleni yapiyorlar.. Ama birlikte birseyler cikarmak ortaya cok guzel oluyor.

Pia dedi ki...

slm evren, fotograflar da yemekler de harika gozukuyor, guzel vakit gecirdiginiz her halinizden belli, sevgiler...

nilay dedi ki...

merhaba Evren'cim:)
çorbada herkesin tuzunun olması ne hoş...özelliklede beylerin :) zaman zaman bizde İzmir de yemek yapmak ve yemek için toplanırız böyle arkadaşlarla ,ancak iş hep hanımlara düşer. Beyler kaçmanın bir yolunu muhakkak bulurlar hep... Bizde sofra toplama ve bulaşık işini onlara bırakırız ceza olarak :) ortaya çıkan yiyeceklerde nefis görünüyor...ellerinize sağlık

sevgiler

nilay
Cafesardunya

Evren Yasa dedi ki...

Saol piacim, ilgilenirsen bir dahakine haber vereyim, yesim gelecekti ama bir turlu zaman ayarlamasi yapamadik

Nilaycim, dedigim gibi talep uzerine ortaya cikan bir kurs oldugu icin herkes cok hevesli yemek yapmayi ogrenme konusunda. Biz hep beraber yaptik ama ayni anda yapmadigimiz icin bazilari iceride tavla oynadi, sohbet etti. Benim esim de super yemek yapar bu arada o yuzden bu konuda cok sansliyim..

Defne dedi ki...

Evrenciğim, bayıldım fotoğraflara ve taa buralara yansıyan neşenize. Her daim keyifli zamanlar geçirmenizi diliyorum, sevgilerimle.

Behiye dedi ki...

Evrenciğim bence de çok zevkli olmuşa benziyor bu etkinlik:) Sevgilerimle.

Berceste dedi ki...

Gozlerinizin ici guluyor ne kadar guzel aman nazar degmesin. Hepinizin hem guzel vakit gecirmesi hem de eglenmesi cok hos. Ozellikle de beylerin katilimini pek sevdim. Eserleriniz harika gorunuyor.Ellerinize saglik. Nicelerine diyeyim. Bir daha bu kadar da ozletme olur mu :P

incikboncuk dedi ki...

cok keyifli bir etkinlik olmuş. sonuçlar da gayet başarılı görünüyor. Erkek arkadaşlar pek başarılı. (hatta birini de tanıyorum)

Evren Yasa dedi ki...

Defne, behiye keske yakin olsa da sizler de gelseniz ne guzel olurdu soyle blogcular arasi da bir etkinlik yapabilsek..

Berceste, daha sik yazmaya calisacagim ama dedigim gibi aksamlari pek birsey deneyesim gelmiyor. esim saolsun cok yardimci oluyor benden once geldigi gunler mutlaka aperatif birseyler hazirlamis oluyor bana gerek kalmiyor pek. Elimden geleni yaparim ama..

Incik boncuk, kimi taniyorsun cok merak ettim :)

Adsız dedi ki...

Tebrikler, gercekten harika bir etkinlik olmus. Ben de mavi gomlekli arkadasi ismen olmasa da taniyorum. :)

incikboncuk dedi ki...

mercimekli poğaçaya yumurta süren arkadaşı tanıyorum

munevver dedi ki...

Evrenciğim,ne güzel eğlenmişsinizdir kim bilir?Erkekleri de bu işe katmanız çok hoş.Onların da ellerine sağlık.Elleri yakıştı mı?
Sevgiyle...

Yesim dedi ki...

Oh oh ne güzel geçmiş, bizim haftasonu misafirimiz vardı gelemedik yoksa o turtanın sahibinden yapımını adım adım öğrenmeyi çok isterdim :) Ellerinize sağlık....

Evren Yasa dedi ki...

Munevvercim, cok yakisti walla elleri.. tabi bazen komik seyler de olmadi degil ama genel olarak tum ogrencilerim cok basarili idi :))

Yesimcim sana ozel ders yaparim ben askolsun yaw ne olacak :) eglenceye katilsaniz guzel olurdu ama bir dahaki sefere insallah diyelim..

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA EVRENBAL'CIĞIM,
Yaptıklarınız etkinlikten çok rehabilitasyon çalışması olmuş gözlerinizdeki ışıldama ve gülümsemeden belli oluyor ne güzel bir birliktelik imrenmemek elde değil;))Ancak merakım erkek arkadaşların mutfak da çalışma sistemleri genelde biraz dağınıktır umarım onlar mutfaktan çıkmadan etrafı toparlamışlardır;)))
SEVGİYLE KALIN..

Evren Yasa dedi ki...

zuhalcim hepimiz daginik calistik dogrusu ama sonunda da hep birlikte topladik saolsun kursa gelen herkes elinden gelenin en guzelini yapti. erkek arkadaslar da bulasik yikadilar, etrafi toparladilar. hic problem olmadi :) kesinlikle dedigin gibi rehabilitasyon calismasi gibi oldu, ozellikle de benim gibi mutfakta dinlenen biri icin.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Çok hoşuma gitti:) Ne güzel beyler de yardım etmiş hep birlikte neşeyle yapmışsınız. Yüz ifadelerinden alınan keyif anlaşılıyor. Yapılanlarda çok güzel. mercimekli poğaça yı deneyeceğim, turtada öyle çok güzel duruyor
sevgiler

Evren Yasa dedi ki...

Pinarcim, tarifleri merak edersen eger http://belcikada.blogspot.com/ linkindeki tarifleri kullan istersen, orada daha detayli yazdim. Begenmene sevindim ayrica. Saolsun merakli erkek arkadaslar da cikti da boyle topluca birseyler yapabildik..

Adsız dedi ki...

Sevgili Evren, mercimekli pogacanı dun denedim, ben biber salcalı-patatesli ic ile hazırladım, tarif icin cook tesekkur ederim super otesi oldular. Arkadaslarla yedik ve pogaca budur dedik.
Boston dan Gonul

müzeyyen dedi ki...

selam evren,

bu fotografları eşime gösterip,aynı etkinliği bizim de yapabileceğimizi önereceğim.gerçi pek razı olacağını zannetmiyorum ama,denemekte fayda var:)bu arada ben Yeşim'in eski işinden aarkadaşıyım,duyduğum kadarı ile orada eksikliğimizi hissettirmiyorsun oralarda.Meyveli turtayı hemen deneyeceğim,nefis görünüyor,ellerinize sağlık.
sevgiler,
müzz

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Evren'ciğim,
Yüzünüzdeki o gülümseme ve mutluluk buralar akadar yansıdı.))
Gurbette bu tür etkinlikler büyük moral oluyor..Sizler hem zevkle yaypıp hemde afiyetle yemişsiniz.Birde şamata acaip bir ortam oluşmuştur..Aaaa kıskandım inan.))Bizde burda mı yapsak bu tür etkinlikler acep.))Bunu düşünmekte fayda var..
Keyfiniz bol mutluluğunuz daim olsun.Hepinizin ellerine sağlık..

Sevgiler..

Evren Yasa dedi ki...

Gonulcum begenmenize cok sevindim, gercekten hamuru cok leziz birsey. hem de siviyagla yapildigi icin o da ayrica bir arti.

Muzz, denemeye deger bence de :) yesimle cok iyi anlasiyoruz cok tatli biri. buraya gelmis olmasi benim icin de iyi oldu :))

Gul, kiskanma guzelim, sen de gel katil bize :) hem samata, hem eglence, hem ogrenme daha ne isteriz ki degil mi? mutlulugumuzu size de yansitabildigimize sevindim. bence varsa merakli insanlar direkt yapin etkinlik hic zaman kaybetmeyin derim ben. opuyorum.

Tuba dedi ki...

Ben de kocami gondersem bu kursa diye dusunuyorum! Ne guzel erkekler de heves etmis. Keske bu kursun bir de San Diego subesi olsa..
Sevgilerle..