Cuma aksami cok sevdigimiz arkadaslarimiza gitmeden once "evren isi" truflardan yaptim.. Arkadaslar da cok begendiler, resmen pastane isi olmus bunlar dediler.. Yaraticiligin on plana cikmasindan dolayi truf yapmayi cok seviyorum. 150 ml cig kremayi 150 gr bitter cikolata ile erittim. İcine bir tane cikolatali muffini ezerek ekledim. 2 yemek kasigi hindistancevizi ve yarim su bardagi kadar ceviz tozu (iyice parcalanmis) ekledim. Sogumasini bekledim, dolapta beklettim. Sonra ikiye ayirdim, birini top top yapip, hindistancevizine ya da cikolata parcaciklarina batirdim. Digerini de marzipanli icin ayirdim. Marzipanlardan kucuk toplar yaptim, ustune bu cikolatadan top yaptim. Sonra 50 ml krema ile birkac parca cikolatayi eritip bu toplari cikolataya batirdim. Ustlerine de suslerden serptim birkac tane.. Ve iste ortaya bu guzellikler cikti..
Kiymali Borek
Diger bir lezzet ise elde acilan kiymali borek.. ben gercekten cok begendim, umarim sizler de denersiniz.
Malzemeler
Hamuru icin
1 adet yumurta, 1 su bardagi sut
1/2 su bardagi sivi yag
2 cay kasigi tuz, 1.5 cay kasigi kabartma tozu
Aldigi kadar un, acmak icin nisasta
Ic harci icin
300 gr kiyma
1 adet sogan, 2 adet sivri biber
1.5 domates, biraz maydanoz
tuz, pul biber, karabiber
3 yemek kasigi siviyag
Borek uzerine
1 yumurta, 2 tatli kasigi yogurt
50 gr erimis tereyagi, susam, corekotu
Yapilisi
Yumurta, sut, yag, tuz ve kabartma tozu karistirilir. Ustune un eklenerek orta yumusaklikta bir hamur elde edilir. 24 bezeye ayrilir, biraz hamur dinlendirilir. Bu arada ic malzeme hazirlanir. Siviyagda soganlar kavrulur, biberler eklenir. Sonra kiyma eklenir ve kavrulur. En son maydanoz ve domates eklenir ve suyunu cekene kadar pisirilir. Sogumasi icin kenara alinir.
Her bir beze 10-15 cm kadar acilir. Araya nisasta koyularak 8'erlik uc gruba ayrilir. Her bir grup 30-35 cm kadar acilir. Tepsi yaglanir. Birinci grup koyulur, araya ic malzeme yerlestirilir. Sonra ikinci grup koyulur, sonra gene ic harctan koyulur, en son kat tepsiye koyulur ve borek uzeri icin yazilan malzemeler (susam corekotu haric) karistilip, boregin ustune surulur. Susam ve corekotu serpilir. 200 dereceye isitilmis firinda pisirilir.
Kiymali Borek
Diger bir lezzet ise elde acilan kiymali borek.. ben gercekten cok begendim, umarim sizler de denersiniz.
Malzemeler
Hamuru icin
1 adet yumurta, 1 su bardagi sut
1/2 su bardagi sivi yag
2 cay kasigi tuz, 1.5 cay kasigi kabartma tozu
Aldigi kadar un, acmak icin nisasta
Ic harci icin
300 gr kiyma
1 adet sogan, 2 adet sivri biber
1.5 domates, biraz maydanoz
tuz, pul biber, karabiber
3 yemek kasigi siviyag
Borek uzerine
1 yumurta, 2 tatli kasigi yogurt
50 gr erimis tereyagi, susam, corekotu
Yapilisi
Yumurta, sut, yag, tuz ve kabartma tozu karistirilir. Ustune un eklenerek orta yumusaklikta bir hamur elde edilir. 24 bezeye ayrilir, biraz hamur dinlendirilir. Bu arada ic malzeme hazirlanir. Siviyagda soganlar kavrulur, biberler eklenir. Sonra kiyma eklenir ve kavrulur. En son maydanoz ve domates eklenir ve suyunu cekene kadar pisirilir. Sogumasi icin kenara alinir.
Her bir beze 10-15 cm kadar acilir. Araya nisasta koyularak 8'erlik uc gruba ayrilir. Her bir grup 30-35 cm kadar acilir. Tepsi yaglanir. Birinci grup koyulur, araya ic malzeme yerlestirilir. Sonra ikinci grup koyulur, sonra gene ic harctan koyulur, en son kat tepsiye koyulur ve borek uzeri icin yazilan malzemeler (susam corekotu haric) karistilip, boregin ustune surulur. Susam ve corekotu serpilir. 200 dereceye isitilmis firinda pisirilir.
11 yorum:
Evren cim ,
böreklerin kokusu sanki burnuma geldi :) ellerine sağlık ,nefis görünüyor
sevgiler
Nilay
Evren, truflarin cok guzel gorunuyor. Tek tek ugrasilmis ve gercekten pastane isi olmuslar. Ellerine saglik
Limon Çiçeği
Evrencim börek ve truf çok güzel görünüyorlar, ellerine sağlık.
Evren ,truf ve de börek çok güzel..truflar anında bitmiştir ..afiyet olsun..sevgiler..FERHAN
Evrencim, gene harikalar yaratmissin. Senden ogrenilecek ne cok sey var...Optum.Zumbul
Nilaycim, umarim kendin de yapabilecek durumdasindir evde, yoksa caninin istemesine uzuldum dogrusu.
Limon cicegi, begendigine sevindim ben de cok seviyorum yapmasini.. esim pek yuz vermez boyle tatlilara ama severek yiyen birileri olunca mutlu oluyorum ben de..
Nazifecim, saolasin begenmene sevindim senin de..
Ferhanca, truflar aninda bitmedi walla o kadar cok sey vardi ki tatlilara pek yer kalmadi :)
Zumbulcum, ikimizin de birbirinden ogrenecegi cok sey vardir eminim ki canim benim. begenmene cok sevindim.
slm,truff bu ara benim de en sık yaptığım şeylerden biri haline geldi,gerçekten çok güzel oluyor ama bu börek tarifi bana çok güzel geldi,tarifini okurkem yapar gibi canlandırdım kafamda nefis oldu,denemem lazım..
Suheyla, bence de dene cok guzel bir borek oluyor, ben ilk kez elde actim borek hamurunu ama hic zorlanmadim :) begenmene sevindim..
Eline sağlık çok güzel görünüyorlar :)
Selam ve sevgiler
Evroşum,
Hasretlik bitiyor az kaldı 20 Aralık'taa yanındayım, ablan ve özgür abin gelince yeni tarifleri öğrenmeye hazır ol:) ablan diyette ona göre şimdiden aklını çelme canım kardeşim...
tesekkurler serinmavi.. gene bekleriz ziyarete..
ablacim heyecanla bekliyoruz gelisinizi.. super olacak, biran once gelin walla..
Yorum Gönder