Pazar, Ocak 21, 2007

Dil Peynirli Irmik Helvasi


Malzemeler
250 gr dil peyniri
250 ml irmik
500 ml seker
750 ml su

Yapilisi
Irmik, su ve seker birlikte kaynatilir ara ara karistirilarak (kisik ateste).. Kasikla icinde dolastirdiginizda yollar acilana kadar kivam almasi icin beklenir.. Sonra ustu kapatilir, irmigin kendisini cekmesi icin beklenir.. Sonra ustune dilimlenmis dil peynirleri koyulur, kapak kapatilir. En son servisten once karistilir, hala sicakken servis edilir. Ustunu fistik veya findikla susleyebilirsiniz..

(Bu guzel tarifi bize uygulayan sevgili Ozkan'a da ayrica tesekkurler diyorum buradan - ellerine saglik..)

******************************************************

Dun aksam sadece tarifi yazabildim dogrusu.. oluyorum yorgunluktan :) dun ogleden sonra bir arkadasimin cuma yemekten once tirmanma icin partner ariyorum, ilgilenir misin demesiyle baslayan bir macera yasadik :) iki kisi olmak gerekiyor, cunku biri tirmanirken digeri asagida emniyet aliyor.. zaten esimin en buyuk meraklarindan biridir dagcilik, tirmanis falan.. ona soyledigimde gozleri parladi dogrusu, hemen randevu alalim gidelim falan derken dun kendimizi Leuven'de yer alan Sportoase tesislerinde bulduk. burada kapali mekan tirmanis yapmak mumkun.. aslinda isin turkcesi duz duvara tirmandik :) ama guvenli bir sekilde, baglanmis bir sekilde, duvardan ayrilsan bile asili kaliyorsun yani havada.. cok guzeldi ama dehset eglendik.. arkadasin belcikali erkek arkadasi (o da turkce ogreniyor, ben de flamanca - pratik yaptik epey) tolga falan hep beraber gittik. cok guzel bir deneyim oldu, cok eglendim. ozellikle Tolga tirmanirken onu asagiya indirmem cok komikti. Olay soyle oluyor; yukariya tirmanan kisiye ipin bir ucu bagli, diger ucu de sizde, cesitli ekipmanlar da var tabi, iste ipin kaymasini falan onluyor.. ama agirlik dengesi de onemli. tolgayi asagiya indirmeye calisirken ben ondan hafif oldugum icin ben de once yerde bir sure kaydim, sonra da havalandim biraz.. komikti gercekten de.. acayip eglendim.. simdi kollarimi hissetmiyorum, o ayri.. kucuk kucuk tutamaklara tutunarak orumcek adam gibi duvara yapismak ilginc bir histi.. biz devam etmeye karar verdik, insallah bir daha gittigimizde fotograf da ceker buraya eklerim..

boyle ilginc bir pazar gunu oldu..

bu arada burada yasayan bir arkadasim da blog sahibi oldu, ben bir ziyaret etmenizi tavsiye ederim, belki ilginizi cekebilir.. Buraya tiklayabilirsiniz..

13 yorum:

Adsız dedi ki...

ILK YAS PASTA DENEMEM TAM 4 YIL ONCE 23 OCAK GUNUYDU. MALESEF PANDISPANYA FIRINDA ONCE KABARIP SONRA SONUP ECUS BUCUS BIR SEY OLMUSTU. CANIM ARKADASIM "OLSUN TADI GUZEL, KEK DIYE YERIZ" DIYEREKTEN BENI TESELLIYE CALISMISTI AMA BIR IKI ISIRIKTAN SONRA PANDISPANYA COPU BOYLAMISTI:) SONRASINDA AZIMLE BIRLIKTE BIR YASPASTA YAPIP EVREN ICIN EN GUZEL DILEKLERI DILEMISTIK :)

"I AM NOT 24 ANY MORE" O ZAMANLAR COK UZAK BIR KAVRAMDI :) HATTA ILK TANISTIGIMIZDA 9 YIL BILE UZAKTI, AMA NE GUZEL KI BUNCA ZAMANDIR CANIM ARKADASIMSIN.

IYI KI ELEN ABLA KARDES ISTERIM DIYE TUTTURMUS, IYI CEVAHIR TEYZEM DOGURMUS SENI.

MUTLU YILLAR KADER ARKADASIM, DOGUM GUNUN KUTLU OLSUN!!!

SEVGLERIMLE, BAHAR

Evren Yasa dedi ki...

tesekkur ederim canim arkadasim, sabah sabah dun beni cok mutlu ettin cok da sasirdim..

Adsız dedi ki...

İRMİK HELVASINA BAYILIRIM...PEYNİRLİSİDE NEFİS GÖRÜNÜYOR...ELLERİNE SAĞLIK CANIM....

http://leziz.blogcu.com

Evren Yasa dedi ki...

Tesekkurler Leziz, gercekten guzeldi. aaslinda benim icin tam helva gibi degildi, normal irmik helvasini esim cok guzel yapar. bu daha degisik, kavrulmadigi icin aslinda bana dil peynirli irmik tatlisi gibi geldi ama orjinal ismini degistirmemek icin boyle biraktim. gercekten cok lezizdi ama denersen haberdar et sonuctan..

Sibel dedi ki...

Evrenciğim doğum günün müydü? Geç kaldım kutlamak için ama olsun di mi, mutlu yıllar canım! Dil peynirli irmik helvasını da hep tatmak istemişimdir, nefis olduğuna eminim.
Sevgilerimle..

Zeynep M. TÖRE dedi ki...

cok leziz gorunuyor bende sizin tarifi deneyecegim kisa zaman icinde.
tesekkurler

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Evren'ciğim,
Tatlım irmik helvan tek kelime ile enfes olmuş,burdan öyle gözüküyor.)
Ellerine sağlık canım,afiyetler olsun..Ayrıca eğlenmenize de .ok sevindim kimbilir ne maceralı geçmiştir tesisde akşamınız..Daima hep böyle mutlu ve neşeli kal tatlım..

Başarılar diliyorum..Sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

merhaba,

düz duvara tırmanmak pek zevkli değil mi? Ben de birkaç deneme yaptım. ben gerçek kaya tırmanışı yapıyordum özledimde .. siz anlatınca istanbula gidince vakit ayırmak istedim.

Pastada şahane olmuş. Ellerinize sağlık.

sevgiler
http://misss.blogcu.com

Asli A. dedi ki...

cok guzel bir site, uzun zamandir da takip ediyorum yazdiklarini, pisiridikleri yasadiklarini :)
ben de belcika'da yasiyorum..hatta bloguma guzel bir yorum yazmistin ama ben daha yeni cvp verebildim
(utanarak itiraf ediyorum:( )

dil peyniri ile benim de aklima kunefe yapmak geliyor.. olabilir mi acaba, ne dersin?
sevgiler,
asli

Adsız dedi ki...

Helvanız çok değişik.Bildiğimiz kavrulan helvadan farklı.Ellerinize sağlık.
Alakasız ama bir şey soracağım.Ekmekleriniz harika!Acaba kullandığınız kuru maya instant maya mı?Ekmeklerinizi denemek için sabırsızlanıyorum.
sema

Evren Yasa dedi ki...

merhaba sema, kuru naya instant maya degil, normal marketlerden pakette aldigimiz aktif kuru hamur mayasi. ben instant mayaya alisamadim nedense. umarim denedikten sonra bana da sonuclari yazarsin kolay gelsin..

Damak Tadı dedi ki...

Mutlu bir hafta seninle olsun canım..

Sevgilerimle.

Evren Yasa dedi ki...

Sibelcim evet 23 ocak benim dogumgunum, gec kalmis sayilmazsin :) tesekkur ederim guzel dileklerin icin.

Gul, sorma cok eglendik bu cumartesi gene ordaydik. acayip iyi geciyor zaman, insan anlamiyor ne zaman gecti diye dusunuyorsun 3 saat.. muthis bir adrenalin.. Bu arada sana da guzel bir hafta diliyorum.. benim sinavim var cok yogunum persembeye kadar.. :(

zerrin-miss gercekten benim ilk kez denedigim ama cok sevdigim bir is oldu, yeni hedef buz pateni..

asli a,cok tesekkurler blogu begenmene sevindim. dil peyniri eger tuzsuz ise yapabilirsin, bazi markalar tuzlu oluyor, istenilen lezzeti yakalayamiyorsun, eger belcikada yasiyorsan brukselde mi-gross var, orada tek marka var zaten onunla fena olmadi.. deneyebilirsin..