Pazar, Şubat 11, 2007

Haftasonu Denemeleri..

Bu haftasonu aslinda simdi burada gostereceklerimin cok daha fazlasini yaptik ama ben hemen uc tanesini anlatayim kisaca..

Cilekli Minik Ikramlar


Malzemeler
2-3 adet cilek
150 gr cikolata
100 ml cig sut kremasi

Yapilisi
1) Butun cikolata bir-iki kasik krema ilavesi ile mikrodalgada ya da ben mari usulu eritilir. Cikolata karisimin ucte ikisi kagit kaliplara firca yardimi ile surulur, ve buzdolabinda donmasi icin bekletilir.

2) Kalan cikolata karisimi kremanin kalani ile cirpilir. Cikolata karisimin sogumus olmasi onemli. Yoksa krema katilasmiyor. Krema sikacagi ile cikolata kaplarinin icine sikilir. Ustune de dogranmis cilek parcalari koyularak suslenir.


Esmer Bugday Ekmegi

Bu tarif ablamin bana hediye kitabindan.. Beyaz unsuz ve sekersiz tarifler kitabindan.. Firina bir kapta su koymama ragmen dis kabugu sert oldu biraz ama tadi guzeldi.. Tarifi ben biraz degistirdim icine birseyler daha ekledim ama genel olarak memnun kaldigim bir tarif..


Malzemeler
2 orta boy patates
Yarim yemek kasigi kuru maya
2 yemek kasigi pekmez
Yaklasik 8 su bardagi tam bugday unu
1 tatli kasigi deniz tuzu
Su

Eklediklerim
2 yemek kasigi susam
2 yemek kasigi hashas tohumu
2 yemek kasigi aycekirdegi

Yapilisi

1) Patatesin kabuklari soyulup, kabaca dogranir.. 2 bardak su ve bir tatli kasigi deniz tuzu ile birlikte haslanir. Haslandiktan sonra, patatesler pure haline getirilir. Suyu ayrilir ve iki bardak suya tamamlanir.

2) Ayrilan su ilik hale gelince, icine maya, pekmez ve 2 yemek kasigi un eklenir. Ilik bir yerde kabarmasi icin 10 dakikaya yakin beklenir.

3) Un elenir, ortasi acilir. Ezilmis patatesler ortaya koyulur, ustune kabarmis karisim eklenir. (ben ekledigim tohumlari bu asamada ekledim) Kenardan un alinarak yavas yavas homojen bir karisim elde edilir. Ilik bir yerde kabarmasi icin beklenir. 1 saat sonra istege gore sekillendirilir. 190 dereceye isitilmis firinda pisirilir. Isterseniz ustune yumurta beyazi surebilirsiniz.


Dondurma Suslemeleri

Cikolatali dondurma toplarini kivi ve cilekle susledim. Kivi dilimlerini yildiz kalipla keserek elde ettim. Benim cok hosuma gitti sizinle de paylasmak istedim..


10 yorum:

SEDA dedi ki...

Çok güzel şeyler yapmışsınız. Bir süre önce ben de kağıt kaplarda çikolata yapmışstım ama ben kağıdı çıkaracağım için epey bir uğraşmıştım. Oysa kalsaymış da yine çok şık olabilirmiş :) Ellerinize sağlık.

seda
tarifname.blogspot.com

Evren Yasa dedi ki...

sedacim, tesekkur ederim dedigin gibi kagit kaplardan cikarmak cok kolay degil ama benim yaptigim hata cikolatayi az koymak ust kenarlari ince birakmak oldu, bir de yeterince donunca cikolata, kagit kolay cikiyor.. boyle de yeterince guzel bence de.. :)

Adsız dedi ki...

Bu kalıpla kesme işini ben çok seviyorum. Geçenlerde kahvaltı için yaptığım pancake'leri eşimin tabağına koymadan önce kalp kalıplarla kestim. Kalan kırpıntıları atamayacağım için hepsini ortadan yok etmek için bir güzel yedim. Bence bu işin tek dezavantajı bu... Gerçi fazladan biraz meyvenin zararı olmaz ama pancake olunca kahvaltıya doğrudan tok oturuyorsun :)

limoncicegi dedi ki...

Merhaba,
çükolatalar kalıptan çıkmış mı ? yoksa halen kalıptalar mı ? Dondurduktan sonra hep buzdolabında mı kalmali bir de? Ne cok sordum yine.. ellerine saglik

Yemekbahane dedi ki...

merhaba evren,

ellerine sağlık..çok güzel olmuş hepsi...

Adsız dedi ki...

Merhabalar herşey süper olmuş ellerinize sağlık
sevgilerle..
www.denizesintisi.com

Evren Yasa dedi ki...

Limoncicegi, halen kaliptalar fotografta.. bence dondurduktan sonra kaliptan cikarip buzdolabinda muhafaza etmekte fayda var..

herkese guzel sozlerinden dolayi tesekkurler bir de..

nilay dedi ki...

Evren'cim ;)
hepsi güzel görünüyor...ellerine sağlık...çikolatayı fırçayla kağıt kaba sürdükten sonra dolapta bekletip tekrar bir kat daha ,yine bekletip bir yeni kat daha sürersen ,çikolata kalın olduğu için donduktan sonra rahatça çıkyor kağıttan...ama epey zaman alıyor tabiii :) böyle de şık olmuş ama ;)

sevgiler

Evren Yasa dedi ki...

evet nilay cok guzel fikir, bir dahakine ben de oyle yapayim.. saolasin.

Adsız dedi ki...

Sevgili Evren'ciğim,
Çok güzel olmuşlar ellerine sağlık..Kolayca yapılıp üstelikde kağıt kaplardan kolayca çıkması çok güzel..Sonrası mı işte resimlerde aynen görüyoruz tek kelime ile muhteşeeem..
Herşey harika gözüküyor canım ellerine sağlık..
Ne kadar becerikli ve maharetlisin Allah nazarlardan korusun seni tatlım..
Sizlere afiyetler olsun,inşallah yakında bizelerede olur..Çok heveslendim ahh bi görsen halimi.))

Sana ve ailene çok güzel bir hafta sonu diliyorum canım..Ağız tadınız çikolata tadında,günlerinizde neşeli ve eğlenceli geçsin..Sevgilerimle..

Gül/d.tadı