Salı, Nisan 17, 2007

Leuven'deki Tavukcu


Bu post Belcikada yasayan bloggerlar icin.. Bizim 2 sene sonra kesfettigimiz hayatimda yedigim en guzel tavuk cevirme yapan yer.. Belcikada tanistigim arkadaslara leuven'de oturuyoruz dedigimde hep ayni tepkiyi aliyordum, "aaa orada super bir tavukcu var".. sonunda biz de gittik. Ufacik bir yer. iceride 2-3 masa disarida 2-3 masa.. bir kari-koca calistiriyor. 1962'den beri yapiyorlarmis.. Menude iki uc cesit sey var hepsi tavuklu neredeyse.. Tavuk cevirme en meshur olan yemekleri.. Gittigimizde 6 kisilik kalmamisti neredeyse 1 saat bekledik ama degdi.. Fotograf makinasi ile gitmemistim cekemedim fotografini ama tabagin icinde sadece yarim tavuk ve yaninda sosu ile geliyor. Sos epey yagli.. Ama tavuk super lezzetli. Tavugu cevirmeden once icini otlarla dolduruyorlar. Defne ve kekik algiladiklarim arasindaydi ama eminim baska seyler de vardi.. Bu arada catalla yemek istiyorsaniz ozellikle soylemeniz lazim. Cok tatli insanlardi isletenler de.. Yolunuz duserse buralara mutlaka ugrayin derim ben..

Yeri Leuven merkezde Vismarkt'in tam kosesinde, mechelensestraat uzerinde kaliyor..

fotograf: flickr'dan..

7 yorum:

Sweety dedi ki...

evrencim ya o tavukcunun methini oyle cok duydumki ama yemek nasip olmadi. yakinda siki bir diyete basliyacagim aslinda baslamadan yemek istiyorum. hatta birarkadaslar sadece tavuk yemeye geliyorlar leuvene. hatta bir gece tavukcuda bulusmaya ne dersiniz:)

Yesim dedi ki...

Ben de sana mail atıcaktım gittiniz mi nasıldı diye :) Vay be hayatında yediğin en güzel tavuk çevirmeydi demek, Emrah bayılır tavuk çevirmeye bir gün gidelim bari :)

Evren Yasa dedi ki...

Evet ececim, gercekten super bir tavukcu biz bu aksam baska arkadaslarla bir daha gidiyoruz. sizinle de gideriz tabi, cok iyi fikir.. leuven sehri cok canli cok guzel oluyor aksamlari. bir cuma aksami once tavukcu ardindan acik havada sohbet olayina girebiliriz. cok guzel olur.

Yesimcim, eger emrah tavuk sevuiyorsa buna bayilacak. tolga cumadan beri tavukcuyu sayikliyor :) dedigim gibi bu aksam yeniden.. kesinlikle ununu haketmis bir yer :) ecelerle birlikte hep beraber gidelim bir aksam.

limoncicegi dedi ki...

Ohhh muahbbet tamam bir de muptelasi olunmus :)) yolumuz dusunce farz oldu artik.. oyle yeyip kalkiyormusunuz, tatlisi kahvesi falanda varmi bu isin ?

Evren Yasa dedi ki...

Limoncicegi, yiyip kalkiyorsun walla dedigim gibi cok kucuk bir isletme.. kahveye tatliya da yer kalmiyor zaten. gecen gittigimizde teyze getirdi ekmek falan. bir arkadas da "patates kizartmasi var mi?" diye sordu, ekmek getirdim ya dedi :) aynen bizim karadeniz usulu.. ama cok samimi mekan..

Selcen Şenocak dedi ki...

Çok güzel anlatmışsın Evrencim afiyetler olsun bende bayılırım tavuk çevirmeye :)Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhabalar, ben Su.Sayfanizi uzun zamandir takip ediyorum. Leuven'de okuyorum bende. Yarinki ilk isim bu tavukcuyu bulmak olucak ;)