Cumartesi, Nisan 21, 2007

Cikolatali Bavarua ve Kurabiyeler

Gecen Persembeden beri gene yollardayim. Persembe-cuma Belcika'nin Gent sehrinde konferanstaydim.. Bir de sunusum vardi, gayet guzel gecti.. Cumartesi gunu esimle Belcika icinde bu sefer Genk denilen baska bir sehire yakin Bokrijk Acik Hava Muzesi'ne gittik. Oldukca degisik ve ilginc bir yerdi.. Onunla ilgili izlenimler bir dahaki posta.. Pazar gunu de bisikletle evimize yakin bir parka gittik.. Orasi da yakin olmasina ragmen daha once ilgimizi cekmemis bir yerdi. Meger cok guzelmis.. Goller var, deniz bisikleti var.. Cok eglendik, hava da cok guzeldi.. icimiz acildi.. Pazartesi ve Sali da Almanya'daydim toplanti icin. Munih yakinlarinda ufak bir sehire gidip geldim.. Yani yoruldum bu ara.. biraz dinlenmem lazim :)

Cikolatali Bavarua


Malzemeler
5 yumurta
100 gr seker
500 ml sut
1 paket vanilya
8 yaprak jelatin
200 ml cig sut kremasi
100 gr bitter cikolata

Yapilisi
1. Jelatinler soguk suda yumusatilir.
2. Sut vanilya ile birlikte kaynatilir.
3. Yumurta sarilari sekerle seker eriyene kadar cirpilir.
4. Yavas yavas sicak sut eklenerek yumurta sarilari ile sekerler mikserle karistirilmaya devam edilir.
5. Tekrar karisim ocaga alinir ve hafif katilasana kadar pisirilmeye devam edilir.
6. Jelatinler soguk sudan alinir, suyu suzulur ve sicak sut karisimina eklenir ve eriyene kadar karistirilir.
7. Bu karisim bir buz banyosunun icine kenarlari hafif katilasana kadar orada tutulur (yaklasik oda sicakligina inene kadar sicakligi).
8. Krema ve yumurta beyazlari ayri ayri kar beyazi olana kadar cirpilir. Cikolata eritilir ve biraz sogumasi icin kenara alinir.
9. En son krema, yumurta beyazlari ve erimis cikolata jelatin karisimin icine eklenir ve kaliba dokulur, buzdolabinda en az 7-8 saat sogutulur.


Kurabiyeler


Benim en hosuma giden seylerden biriydi bu kurabiye yapimi.. Hem seker hamuru ile oynamak hem kurabiye hamurunu sekillendirmek cok zevkliydi.. Kurabiyenin hamuru Pastaci Burcu'nun sayfasindan.. Seker hamurunu ise hazir almistim. Oldukca memnun kaldim bence evden yapmaya degmez. Hem cok vakit aliyor hem de tadi bence hazir olanin daha guzel.. Gerci kivami biraz yumusakti, daha cok pudra sekeri eklemem gerekti..

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba
Bavarua ve kurabiyeler çok hoş. Pratik bir tarif vermişsiniz. Mutlaka deneyeceğim. Keşke bende şeker hamurunu hazır bulabilsem. Kendi çapımda şeker hamuruna benzer şeyler yapmaya çalışıyorum.

Sevgilerle...

Karabiber dedi ki...

Merhaba,
Bu kurabiyeler muhteşem olmuşlar, sanki kurabiye değilde şeker gibiler. İnsanın alıp karşısına koyup seyredesi geliyor. Ellerinize sağlık.

Karabiber

Sweety dedi ki...

evrencim merhabalar ya bende boyle suslu kurabiyeler yapmak istiyorum cok guzel olmuslar ellerine saglik.bu seker hamurunu nereden aldin acaba sevgileeer.

Evren Yasa dedi ki...

Isilcim, ben de ilk seferinde kendim yapmistim seker hamurunu ama hazir alinca daha esnek bir hamur oluyor ama evde yapilan da durumu kurtarir bence :)

Karabiber, cok saol.. cok severek yaptim o yuzden benim gozume de cok hos gozukuyorlar :)

Ececim, Hasselt'de beuk (yanlis hatirlamiyorsam) diye bir yer var, tam hasseltin icinde degil, acik adresi gul vermisti bana oradan aldim, baska bir yerde de denk gelmedi maalesef :)

Yesim dedi ki...

Biz Pia'cımla yedik bu bavarua'dan :) Ellerine sağlık evrencim :) Bi de ben pastanın üstündeki pembe şekerleri de çok sevdim, kıtır kıtır çok güzeldi :)Kurabiyelerin de pek şık gözüküyolar...

Defne dedi ki...

Bavarua iştahımı kabarttı desem abartmış olmam :). Tarifini hemen kaydettim, deneyeceğim. Kurabiyelerin de çok şekerler Evrenciğim.
Sevgilerimle.

limoncicegi dedi ki...

Yorulmak mi ? Sen mi? bu kadar caliskan biri olarak sen bile yorulabiliyorsan :)) bu yorgunlukla bu guzelim yiyecekleri yapiyorsun yaa... ne diyimben sana :)) ellerine saglik

Pia dedi ki...

evrencigim, eline saglık gercekten nefistiiii