Pazar, Temmuz 15, 2007

Ayin Yemek Etkinligi - Limonlu Tarifler


Ben kendi tariflerime yakisir sekilde gene bir tatli ile etkinlige katilmak istedim. Oncelikle Limon Cicegi'ne etkinlige evsahipligi yaptigi icin tesekkur ederim.

Daha onceden yapmis oldugum cikolata soslu limonlu peypastadan yola cikarak bogurtlenli limonlu peypasta yaptim. Bence sadece limonlu olana gore cok daha guzel oldu. Ozellikle benim gibi pek eksi tat sever degilseniz, tam size gore bir tatli.. Limonun eksiligi, bogurtlenin yanina cok yakisti..

LiMONLU FRAMBUAZLI PEYPASTA

Malzemeler
1 paket burcak (ben buraya has Speculoos biskuvilerinden kullandim)
60 gr tereyagi
50 gr damla cikolata

400 gr mascarpone
200 gr Philedelphia krem peynir (baska marka da olabilir)
1 su bardagi seker
1 paket vanilya
2 adet yumurta
200 ml cig krema (1 paket)
3 corba kasigi un
Yarim limon suyu ve rendesi
3 yemek kasigi likapa ya da frambuaz surubu (yoksa sekerle pisirilmis ve suzgecten gecirilmis bogurtlen ya da frambuaz (ahududu) kullanabilirsiniz)

Meyve sosu icin
1/2 paket Dr. Oetker meyve sosu
Kucuk bir kase tazeframbuaz


Yapilisi
Biskuviler elde kirilir. Tereyagi ve cikolata birlikte eritilir, biskuvilerle karistirilir. 20 cm'lik kaliba kasigin tersi ile bastirilarak yerlestirilir. Buzdolabinda diger islemler yapilirken bekletilir.

Yumurta ve seker iyice kopuk kopuk olana kadar cirpilir, vanilya eklenir, cirpilir. Cig krema ve un eklenip karistirilir. Peynirler ayri bir kapta mikserle krem kivamina gelene kadar cirpilir. Diger yumurtali karisima eklenir, homojen tek bir karisim elde edilir ve ikiye ayrilir. Birine limon suyu ve limon rendesi karistirilir. Digerine likapa ya da bogurtlen surubu eklenir. Boylece iki renkli iki adet karisimiz olusur.

Buzdolabinda beklettigimiz biskuvili tabanin ustune iki renkten arzu ettigimiz sekilde kaliba peynirli karisimlarimizi ekledikten sonra 180 dereceye isittigimiz firinda ustu kizarana kadar (yaklasik 1 saat surdu benimkinde) peypastamizi pisirelim. Firinda piserken kesinlikle firinin kapagini cok uzun sureli acik birakmayin, cok sik kontrol etmek icin kapagi acmayin (catlamamasi icin). Kenarlari iyice kizardiktan sonra, kalibi sallayarak pisip pismedigini test edin. Kati hale gelmis olmasi, ortasinin da hafifce hareket ediyor olmasi lazim. Sivi kalmamis olmali. Firinin isisini kapatip, firinin icinde sogutun. (tamamen sogumus olmali-yaklasik 3-4 saat). Sonrasinda buzdolabinda en az 1 gece sogutun.

Servisten once frambuazlari ortada bosluga yerlestirin. Ustune de paketin arkasinda yazildigi sekilde hazirlanmis meyveli sosu, meyvelerin ustune dokun. Soguduktan sonra servise hazirdir.

Afiyet olsun.

Not: Ahududu (frambuaz) yerine bogurtlen yazmistim. Ben bogurtleni ahududu, ahududuyu bogurtlen zannediyordum, gelen anonim yorum sayesinde hemen duzelttim kusuruma bakmayin yanlis anlasilma icin!

14 yorum:

serapin mutfaginda pisenler dedi ki...

Harika olmus hele uzerindeki sos,bayildim dogrusu.

Ellerinze saglik,Evren hanim...

sevgilerimle....serap

Evren Yasa dedi ki...

kesinlikle benim de cok hosuma gitti sos, ozellikle kekin tadina da cok olumlu katkisi olmustu.

Nukhet dedi ki...

Sevgili Evren

Iste tam da benim sevdigim bir cheese cake. Ne diyebilirim ki sadece cok canim cekti. Ellerinize saglik. Sevgiler

hayat dedi ki...

Merhaba Evren ne harika bir görüntü tadı da çok güzeldir eminim. Ellerinize sağlık.
Sevgilerimle.

Evren Yasa dedi ki...

Nukhet ve hayat, begenmenize cok sevindim. Esim de bugune kadar yaptigin en guzel cheesecake idi dedi aksam cok sevindim :) butun marifet meyve sosunda!

Adsız dedi ki...

Merhaba Evren,
ellerine saglik!
Üstteki resim harika görünüyor. Ben pek peykekci olmamama ragmen benim bile canim cekti:)
Sadece bir soru Evren resimde sanki ahududu kullanmissin gibi görünüyor. Isim karisikligimi oldu, yoksa gercekten bu renk bögürtlen de var mi diye merak ettim.
Sevgiler

Dilek'ce dedi ki...

Kendi bilgisayarimdan giris yapmadigim icin ismim otomatik yayinlanmamis, pardon! Soru bana aitti.

Evren Yasa dedi ki...

Evet dilekce haklisin, ben ikisini yanlis ters biliyormusum, uyarin ustune hemen duzelttim, saolasin! ilk Fotograf guzel cikmis, ondan cazibeli duruyor :) meyveler insani bastan cikariyor bence peykekten ote!

Evren Yasa dedi ki...

Dilekcim, bir de wikipedia'ya bakarken ogrendim ki bizde bogurtlen ahududu icin de kullaniliyormus (kirmizi bogurtlen) diye ama biz dogrusunu kullanip ahududu diyelim :))

Selen dedi ki...

Sevgili Evren,
O akan meyve sosu enfes görünüyor. Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

SLMM bende limonlu chsee cake yaptm seninkiside cok guzel gozkuyor ellerine saglik..

Evren Yasa dedi ki...

Selencim, tesekkur ederim.

Asya yusof, ellerine saglik, begenmene sevindim ayrica :)

limoncicegi dedi ki...

Evrencim ,Böyle güzel bir tarif ile etkinliğe katıldığın için teşekür ederim. Ellerine sağlık, sevgilerle

Evren Yasa dedi ki...

ne demek limoncicegi, sana tesekkur ederiz, bunu organize ettigin icin..