Çarşamba, Temmuz 18, 2007

Peynirli Borek

Turkiye'ye gitmeden once arkadaslarimiz icin yaptigim borekler bunlar.. Burada yufka olmadigi icin borek tadini ozluyor insan.. Bunlarla avunduk en azindan.. Gayet tatmin edici bir borek olmustu, yufka bulamayanlara duyurulur..


Malzemeler
Hamuru icin:
2 su bardagi un
1 yumurta
Yarim su bardagi yogurt
yarim cay bardagi siviyag
Yarim paket kabartma tozu
Yarim su bardagi sut
Tuz

125 gr margarin

Ici icin:
150-200 gr peynir (yarim kalip kullandim ben)
100-150 gr kasar rendesi
Yarim cay kasigi pul biber
Yarim cay kasigi kekik
Ince kiyilmis maydanoz

Ustu icin:
4-5 yemek kasigi yogurt
1 cay bardagi siviyag
1 yumurta


Yapilisi
Hamur icin gerekli butun malzemeler (margarin haric) bir kap icinde karistilir. Homojen bir hamur elde edildikten sonra, yumurta buyuklugunde parcalara ayrilir. Her biri merdane ile acilir. Erittigimiz margarinden fircayla icine surdukten sonra ici icin yazilan tum malzemeler karistirilarak olusturulan ic malzemeden 1-2 yemek kasigi konularak rula yapilir, gul sekli verilir. Tepsiye dizilen boreklerin ustune de yogurtlu karisim (yogurt, yumurta, yag cirpilir) surulerek onceden 180 dereceye isitilmis firinda ustu kizarana kadar pisirilir.

Afiyet olsun.

6 yorum:

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Evren merhaba
Börek nefis görünüyor ellerine sağlık
Limonlu peypastan çok şık eminim mithiş de bir lezzeti vardır.
Sevgiler...

Evren Yasa dedi ki...

Saolasin evcilik lezzetler, ben de tarif siradan olmasina ragmen, fotografi sevdigim icin paylasmak istedim.

Adsız dedi ki...

Merhaba Evren Hanim, Tarifinizi uyguladim ama hamur cok sulu(civik) oldu..
Malzeme listesinde bir yanlislik ya da eksiklik olabilir mi acaba?

Esime "sana cok güzel bir börek yapacagim parmaklarini yiyeceksin" dedim, hamuru hazirladiktan sonra

esim "ne o hamur corbasi mi yapacaksin" dedi yani hamur o kadar suluydu...Tarifinizi tekrar kontrol ederseniz sevinirim. Calismalarinizda basarilar dilerim...

Evren Yasa dedi ki...

sevgili ugur bocegi,

tarifi gecen sene uygulamistim aslinda gayet ttatmin edici cok guzel bir borek olmustu genelde hemen yazdigim icin bir problem olmamasi gerekiyor ama sizin boreginizin guzel olmamasina cok uzuldum, keske biraz daha un takviyesi yapsaydiniz. bir daha denersem eger olculeri kontrol edeyim, simdi de aldigi kadar un yazarak tarifi degistireyim.

Adsız dedi ki...

merhaba evren hanim,yayinladiginiz tariflerin hepsi harika ve hepsini yapiyorum.cok guzeller.bende yurtdisinda yasiyorum ve yufka bulamiyorum bu tarifi deneyecegim cok guzel görunuyorlar. tarifler icin tesekkurler:)

Evren Yasa dedi ki...

tesekkur ederim yorumunuz icin. bu arada yufka yerine bazen ben phyllo kullaniyorum, ince baklavalik olan yufka.. arap markalar da var, yunan markalar da.. Belcika'da marketlerde bulunuyor. bizim yufkalarimiza benzemiyor ama gene de borek guzel oluyor, bulabilirseniz onu da kullanabilirsiniz..

afiyet olsun simdiden..