Salı, Temmuz 03, 2007

Turkiye tatili..


Ne zaman izine Turkiye'ye gitsek zaman nasil akiyor, gunler nasil geciyor anlamiyorum. Donus huznunun ustune bir de yalnizlik eklendi simdi. Esim geldigimiz gunun ertesi gununde konferans icin Fransa'nin Lyon sehrine uctu. Bana gene bir haftalik bir yalnizlik kaldi.. Gerci halimden sikayetci degilim.. Televizyon seyrediyorum, birikmis ev islerini hallediyorum, kitap okuyorum.. Ama gene de Tolgacim olmadan ev cok sessiz..

Turkiye tatilimiz sicak havalarin disinda oldukca guzeldi. Ailemle hasret gidermenin, sevdiklerimle birarada olmanin dayanilmaz keyfini yasadim 24 gun boyunca. Cesme'deki konferansimin da iyi gecmesi, uzun zamandir gormedigim master ve Istanbul'da birlikte calistigim hocalarimi gormek bana cok iyi geldi. Eskileri konustuk, gelecekten bahsettik.. Oldukca hos vakit gecirdik. Tabi masmavi deniz de butun bunlarin disinda denizi ozlemis ruhuma iyi geldi.


Daha once bahsetmistim; epey sanatsal bir gezi benim icin oldu bir yandan da. Annemin tamamladigi yeni eserlerinin karsisina oturup izledim, doyamadim. Ne kadar becerikli, hunerli elleri varmis annemin. Bir insan bu kadar mi azimli olur, bu kadar mi elini attigi herseyi becerir? Cok takdir ediyorum annemi, cook.. Bahsettigim gibi bu azmini takdir edip, onun icin de bir blog kurdum gelir gelmez. Yapilan isi takdir etmek, bence insani son derece motive eden bir sey.. Evde bos bos oturup, zamanini gunlerde harcayan ev hanimlarina ben cok kiziyorum. Mutlaka bir ugras bulmali, yaratici olmali. Yoksa nasil gecer koca bir hayat anlamiyorum..


Annem disinda bu gezide beni en cok mutlu eden ablamin "Duduklude Kiymali Bamya" eseri ile sahneye ilk cikisi oldu. Oyunun sonunda herkesin ayakta deliler gibi alkislamasi benim icin cok duygusal anlardi. Uzun zamandir hic bu kadar sevdigim biri icin gururlanmamistim, hic bu kadar ayaklarim yerden kesilmemisti. Kimbilir ablam icin ne denli sevinc ve gurur verici anlardi. Kucuklugunden beri hayal ettigi bir arzuyu gerceklestirmek buyuk basari.. Buyuk onur benim icin. Bana bu guzel geceyi yasattigi icin ona bir kez daha cok cok tesekkur ediyorum buradan da.


Tabi annem ve ablam disinda, sevgili babami ve abimi (ablamin esini) gormekten de buyuk keyif aldim. Her konuda yaptigimiz sohbetler, derin muhabbetleri beni eski gunlere goturdu. Istanbul'un bu sicagina ve icinden cikilmaz trafigine dayandiklari icin onlara karsim saygim birkez daha artti. Evden disari cikasim gelmedi bu sefer benim, sanirim hem sicaktan hem yogun trafikten. Babami hic degismemis buldum, sanki yaslanmiyor, geriye sayiyor yillar..

Bu arada Cesme'ye yakin Alacati'ya hayran kaldim, bir aksam birseyler icmek icin ugradigimiz bu guzel mekan oylesine guzel korunmus ki insan inanamiyor.. Yolunuz duserse ugrayin mutlaka..

Bir de Florya'daki By Ivan Pastanesinin kendilerine has cilekli beyaz cikolatali pastalarini denemenizi oneririm, pisman olmayacaksiniz :) Suadiye'de de subeleri var; hatta eve kadar getiriyorlar, telefonla da siparis verebilirsiniz.


NOT: Bu arada yazmayi unutmusum; cok tatli minis bir kizimiz dunyaya gelmis ben buralarda yokken. O kadar tatli, o kadar guzel birsey ki anlatamam. Hani bebekler ilk dogduklarinda cirkin olurlar ya, bu cok guzel. Acayip birsey, bir bakisi var sanki herseyi goruyor, anliyor.. Kizimizin adi da EKIN oldu, ozledim dogrusu simdiden.

Sevgili arkadaslarimiz Sezin ve Ozkan'a omur boyu minisleri ile birlikte mutluluk ve saglik dolu gunler diliyorum.

9 yorum:

Pia dedi ki...

evrencim hos geldin
anneciginin eserleri ve azmi gercekten takdire deger dogrusu, ee bi de bosuna dememisler arkadasım anasına bak kızını al diye
cok opuyorum, sevgiler

Evren Yasa dedi ki...

Saol Piacim, umarim sen de rahat rahat tasinmis yerlesmissindir, bebise sevgiler..

ayseyaman dedi ki...

Sevgili Evrenbal,
ne mutlu size sanatla iç içe bir aileniz var. Annenizin çalışması, ablanızın oyunculuğu gerçekten çok güzel duygular yaşatmış olmalı.
Sizin kadar bende şanslıyımdır. Annem ve ablama hayranım. Tabii abileri, babaları da unutmamak lazım.:)
Pasta tavsiyenizi yazdım bir kenara, inşallah memlekete gidince bende kısmetse tadına bakarım.
Hosgeldiniz.
Tekrar görüşmek dileğiyle.
sevgilerle

Adsız dedi ki...

Canım seni yine sobeledim ...ama bu sefer yepyeni bir oyun için!
Detay için sayfama bak lütfen!
Öpüldün.

Evren Yasa dedi ki...

Ayseyaman, insanin ablasinin olmasi buyuk bir ustunluk bence, gozunu actiginda onunde bir ornegin ona yol gostermesi, herseyini paylasmasi cok onemli. ne mutlu bize!

Burcu, bakiyorum simdi sayfana.

Defne dedi ki...

Evrenciğim, hoşgeldin evine! Çevrende hep üreten insaların olması ne güzel, şanslısın. Nice keyifli tatillere, ailen ve sevdiklerinle.
Sevgiler.

Evren Yasa dedi ki...

Defnecim cok tesekkurler, ben de motive oluyorum cevremde sevdiklerim boyle guzel seylere imza attikca :))

Adsız dedi ki...

Sevgili Evren'ciğim,
Ne mutlu sana ki, böyle güzel ruhlu annen ve ablan var.Ablacığına başarılar,anneciğine de güzel resimlerinin devamını getirmesini dilerim.

Sevgiler,

Selen dedi ki...

Çok güzel anılar ve paylaşımlarla hoşgeldin Evrencim.
Sevgiler