Cuma, Ağustos 31, 2007

Bu haftasonu yokum!


Gezmeye doyamayan bir aile olarak bu haftasonu gene gezmelere gidiyoruz. Esimin dogdugu yer olan Almanya'nin minicik bir kentine, Bochum'u gormeye gidiyoruz. Esimin dogdugu hastaneyi, kosusturdugu sokaklari, gezdigi parklari, ilk kez yurudugu, guldugu, konustugu, ayakta durdugu evini, hatirlamadigi daha nice anisinin gectigi bir sehre gidiyoruz.. 4 yasindayken Yalova'ya donmeye karar verdikleri icin cok birsey yok hafizasinda kaldiklari eve, yasadiklari cevreye ait.. Ama dun daha haritaya bakarken bile anlatmaya baslamisti.. "Burasi benim gezdigim parkmis, soyleymis, boyleymis.." diye.. Bakalim gidince daha neler hatirlayacak..

Tabi gitmisken o cevreyi de gormeden gelmek olmaz diye, biz bu gezimizi iki gune cikardik. Nasil olsa kaplumbaga gibiyiz, aliriz cadirimizi yanimiza.. Bati Avrupa'nin her yerinde kamp alani bulmak nasilsa oldukca kolay.. Sadece uyumak icin de bir suru para vermemis oluruz hem. Bu gidisimizde once Bochum, sonra Essen sonra da Duisburg'a gecmeyi uygun gorduk. Haftaya fotograflarla burdayim..

4 yorum:

Bocuruk dedi ki...

Evren'ciğim,
Benim eşim de Almanya'da ilkokula gitmiş 2 yıl. O da google eart de buldu yaşadıkları evi gittikleri okulu. Yıllardır hiç birşey değişmemiş. Sizlere iyi yolculuklar, iyi tatiller.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Sevgili Evren, tatil yazini zevkle okudum. Keşke Norvec fyortlarini ustten goruntuleyebilme sansin da olsaydi. Bir belgesel de izlemistim de hayran kalmistim. Yeni gezinizde de iyi eglenceler..

Adsız dedi ki...

sevgili evrencim,

nasil buldun bochumu? Bochum öyle sirin kücük minicik bir sehir diil. Bochum basbaya büyük sehir, sanirim esin bochuma ait kücük bir yerinde büyümüs. nasil istanbulun bakirköyü, tasim falan varsa. bochuma bagli olan öyle köyler var. bochumun merkezine gitmisen görmüssündür nasil büyük bir yer oldugunu,ama köyün merkezine gitmissen bilem tabi. hayirli aksamlar

Evren Yasa dedi ki...

merhaba isim yazmadiginiz icin hitao edemiyorum kusura bakmayin..
Bochum guzel sirin bir yer. Aslinda esim sehrin biraz disinda bir yerde dogmus buyumus ama bochum merkeze de gittik. Cok kucuk bir sehir degul gerci ama buyuk de sayilmaz bence. Bruksel gibi, Istanbul gibi degil sanki ama tabi her yerini de gezemedik.