Pazartesi, Ekim 22, 2007

Kanepelerden baslayalım..

Kanepe tamamen hayal gucumuze bagli oldugu icin benim yapmaktan cok zevk aldigim bir aperatıf turu.. Bu sefer menude hic deniz urunu olmadigi icin somonlu kanepeler yapmaya karar verdim. Yanlarina da sik gorunmeleri icin peynirli kanepelerden ekledim..

Gelelim nasil yaptigima..

Somonlu Kanepeler
Her bir sandvic ekmegi (pastenelerde satilan hafif tatlimsi sandvic ekmekleri bu is icin ideal) ortadan ikiye kesilir. Kasigin arkasi ya da bicakla ince bir mayonez tabakasi surulur. Dilimlenmis sogan halkalarindan birkac tane yerlestirdikten sonra bir dilim fume somon ekmegin ustunu kaplayacak sekilde koyulur. Onun ustune arzu ettiginiz yesilliklerden bir demet yapilir salatalik ve kiraz domatesle suslenir. Somonun bir kosesine koyabileceginiz ince bir limon dilimi de renk katacaktir. En son butunlugu tamamlamak uzere de kuru dereotu serpilir.

Peynirli Kanepeler
Ekmekler gene ortadan ikiye kesildikten sonra, pasta susleme torbamizin icine koydugumuz krem peyniri (ben Philedelphia krem peyniri kullandim) istedigimiz sekilde ekmegin ustune sikariz. Sonrasinda yarim dilim salatalik, yarim kiraz domates ve birkac dereotu ile susleriz. Hashas tohumu ile en son suslemeyi yapabiliriz. Hashas tohumu yerine kirmizi biber ya da kekik kullanabilirsiniz. Belcikalilar peynirli kanepe ustune frenk uzumunu de oldukca cok tercih ediyorlar. Artik hayal gucu sizin, kanepeler sizin..



Afiyet olsun..

10 yorum:

NİRVANA dedi ki...

herşey çok güzel görünüyor ellerinize sağlık...hayatında peynir yememiş olan benim bile canım çekti...
http://mutfakdoktoru.blogspot.com

Evren Yasa dedi ki...

Tesekkur ederim Nirvana, keske yakin olsak da sana da peynir yedirebilmis olmanin mutlulugunu yasasam ben de. :)

ece dedi ki...

Gerçekten muhteşem görünüyorlar,hem göze hem mideye hitap ediyor.Elinize sağlık...

Yasemin dedi ki...

peynirlinin olmasi iyi olmus :) ben somonu hic sevmemde peynirliden alayim bari :D ama sunumlarin cok şık ve keyifli! ellerine saglik!

Cafe Gusto dedi ki...

Ellerine sağlık.Çok şık olmuşlar.
sevgiler..

Yaren dedi ki...

Somonlu kanepeleri cok severim.Cok harika görünüyorlar,ellerine saglik.

Evren Yasa dedi ki...

Ece, tesekkur ederim.

Yasemin, aslinda ben de senin gibi fume somon sevmeyenlerdenim ama gorunus acisindan beni tatmin ettiler. Gelenler de deniz urunlerine duskun insanlar olduklari icin hemencecik bitiverdiler.

Cafe Gusto, begenmene sevindim hizli ypilan ve guzel gorunen seyleri cok seviyorum.

Yaren, yakin olsan sana da uzativerirdim tabagi. :)

cekirdeksizuzum dedi ki...

misafirler haklı, gerçekten sanatsal olmuş kanapeler. ellerine sağlık, sevgiler...

ceyt dedi ki...

çok güzeller, elinize sağlık.
sevgiler

NİRVANA dedi ki...

Evrencim yakın olmasakta bloglar sagolsun.birbirini hiç tanımayan insanları bile yakınlaştırıyor.tekrar ellerine sağlık.hani derler ya 'denizden babam çıksa yerim'işte ben onlardan biriyim.bu kanepeleri karidesle yapsak süper olur dimi?