Pazartesi, Aralık 10, 2007

Minik Alman Pastalari


Portakal Agacinin sayfasinda gordugumden beri yapmak istedigim bir tarifti. Sonunda bu haftasonu bize gelen arkadaslarimiz icin deneme firsati buldum. Cok guzel bir tarif kesinlikle, mutlaka misafirleriniz icin denemelisiniz.

Ben tarifte degisiklikler yaptim. Ic kremasi icin kendi tariflerimden birini uyguladim. Aralarina muz dilimleri koydum. Yarisinin ustune pudra sekeri eledim, yarisini ise krema ile erittigim cikolataya batirdim.

Iste benim tarif:

Hamuru icin portakalagacinin tarifine bakabilirsiniz. Yalniz ben mayalanma surelerini orada yazildigi kadar uzun tutmadim. Sut ve suyu birlikte ilitip icine mayayi kattiktan sonra 10 dakika bekledim. Sonrasinda ise hamuru yogurup yaklasik 40-45 dakika hamuru mayalandirdim. Tepside de 30 dakika daha mayalansinlar diye bekledim. Oldukca cabuk pisiyorlar o yuzden firina koyduktan sonra baska islere dalmayin derim ben..

Kremasi:
800 ml sut
4.5 yemek kasigi misir nisastasi
2 yemek kasigi un
160 gr seker (8 yemek kasigi)
2 paket vanilin
1 yumurta
1 yemek kasigi tereyagi

Yapilisi:
Sutun bir bardagi eksiltilir ve kalan sut, seker ve vanilin birlikte kaynatilir. Ayri bir tencerece un, yumurta, nisasta ve sut tel cirpici ile iyice karistirilir, homojen hale getirildikten sonra kaynayan sekerli sut eklenir ve karistira karistira katilasana kadar pisirilir. Ocagin alti kapatilir, tereyagi eklenir mikserle 5 dakika cirpilir.

Hamurlar pistikten sonra ustleri bir mutfak ortusu ile kapatilir ve sogutulur. Ekmek bicagi ikiye ayrilir her biri. Cikolata kaplamak icin 100 ml sut icinde 100 gr cikolata benmaride ya da mikrodalgada dusuk gucte eritilir. Pismis hamurlarin ust parcalari erimis ve biraz sogumus olan cikolataya batirilir. Ters tutularak cikolatanin fazlasi akitilir. Hamurun alt parcasi ustune bir kasik krema surulur, muz dilimleri yerlestilir ve bir iki yemek kasigi daha krema suruldukten sonra ust kapagi kapatilir. Eger pudra sekeri istiyorsaniz bu asamadan sonra cikolatasiz olanlarin ustune pudra sekeri eleyebilirsiniz.

Benim onerim ayni gun icinde hic buzdolabinda bekletmeden taze taze yemeniz. 12 adet alman pastasi yaptiktan sonra kalan hamurdan mandalina buyuklugunde toplar yapip actim ustune tereyagi surup o buyuklukte actigim baska bir hamuru kapatip rulo yaptim sonra iki ucundan buke buke cevirdim acma sekli verdim. Ustlerine yumurta sarisi surup 175 derecede pisirdim. Hic fena degildi dogrusu.

10 yorum:

Gönül dedi ki...

bende çok merak ediyorummm bu alamanları:))) ellerine sağlık çok güzel olmuş....bu arada bende bir teyze olarakkk kutluyorum seni çokkk güzel bir duyguuuu .....sevgilerimle

Yaren dedi ki...

Nefis görünüyor,tam agizlara layik olmus.Ellerine saglik.Ayrica iki isim daha buldum:)) Meyra ve Lal.

Evren Yasa dedi ki...

eyvahyemekyandiocakbatti, kesinlikle en yakin zamanda dene, cok lezzetli birsey oluyor.


yarencim isimler icin de yorumun icin de tesekkurler..

Bocuruk dedi ki...

Ben de geçen yıl doğumgünüm için denemiştim. Çok güzel olmuştu. Sayfamda da yayınlamıştım ve kremam çok fazla gelmişti. Hamur çok güzel bir tat oluyor. O nedenle açma tarzı yaptıkların da çok lezzetli olmuştur eminim. Ellerine sağlık Evren'ciğim:)
Sevgilerimle...

Damak Tadı dedi ki...

Eevren'ciğim çok nefis görünüyorlar,ellerine sağlık.
Senin tariflerin bana çok hitap ediyor.Eminim bu minik Alman pastalarının tarifleri de öyle olacaktır.Afiyetler olsun canım benim..

Ayrıca seni kutluyorum tatlı teyze.
Şimdiden bebeğiniz hayırlı olsun canım.

Sevgilerle kal..

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Evren çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık.Ayrıca aynı hamurdan yaptıklarında çok güzel görünüyor.Alman pastası yapmayı bende çok istiyorum ama vakit bulamıyorum.Tekrar eline sağlık.sevgiler...

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

ALMAN PASTASI YEMEYELİ NE KADAR OLDU HATIRLAMIYORUM. ÖZLEMİŞİM. ELİNİZE SAĞLIK. ALLAH KARDEŞİNİZE SAĞLIKLA BEBEĞİNİ KUCAĞINA ALMAYI NASİP ETSİN. SEVGİLER...

banu kırmızıgül dedi ki...

merhaba,
ellerinize sağlık nefis görunuyor.
iyi hafta sonları. sevgiler..

Adsız dedi ki...

Ben de alaman pastası yaptım.. :) Benim krema kenarlardan çıktı :) Sanırım çok bol koymuşum. Sizinkiler ne güzel görünüyor...

Ellerinize sağlık

sevgiler.
www.misssgibi.com

Evren Yasa dedi ki...

Miss gibi, kremasini benim olculerle yaparsan gayet kati bir krema oluyor, bir de ben kenarlarina cok getirmeden surdum yani hamurun ortasindan disina dogru cevresinde yarim santimlik bosluk kalacak sekilde iki yemek kasigi krema surdum, biraz sogumasi icin bekledim yaklasin 1-2 dakika, ustune muzlari koyup bir kasik daha krema sonra ust kapaklari kapattim, oyle olunca da pek akmadilar. Boyle daha derli toplu gozuktuler gozume ama portakal agacindakilerinde yanlardan akmisti biraz diye hatirliyorum.