Cok zevkli gecen bir yemek etkinligi idi bu.. Gercekten cok eglendik.. Yarisma yaptik kendi aramizda.. 20 dakikada en cok cesit en guzel kanepeleri yapma yarismasi.. Bircok parti apertifini yaptik birlikte.. Cok yaratici fikirler cikti ortaya.. Asagida calismalarimizi ve calismalarimiz esnasinda cekilmis fotograflari gorebilirsiniz.. (tarifleri ilk vakit buldugum aralikta yazacagim)
Neler yaptik?
Ton balikli avokado
Malzemeler
2 avokado
1 kutu ton baligi
3-4 yemek kasigi konserve misir
1 yemek kasigi mayonez
2 dal yesil sogan
Tuz
Aci biber tursusu
Susleme icin
Mor lahana yapragi, kurdan, cherry domates, yesillik
Yapilisi
Avokadolar boyuna ikiye kesilir, cevirerek birbirinden ayrilir. Cekirdek cikarilir. Icleri biraz daha oyulur. Cikan malzeme suzulmus ton baligi, mayonez, misir, yesil sogan, tuz ve kucuk kucuk dogranmis biber tursusu ile karistilir. Avokadolarin ici bu karisimla doldurulur. Ustlerine biraz yesillik, yarim cherry domates ve kurdanla olusturulmus gemi yelkenleri yerlestirilir.
Suslu YumurtalarMalzemeler
8-10 adet yumurta
1-2 yemek kasigi mayonez
Tuz, pul biber
Yapilisi
Yumurtalar haslanir, boyuna ikiye kesilir, sarilari rondoya alinir, beyazlar tabaga dizilir. Sarilarin icine tuz, kirmizi biber ve mayonez karistilir. Rondo ile pure haline getirilip, krema sikma torbasi ile beyazlarin icine sikilir. Ustleri arzuya gore suslenir.
Firinda mantar dolmasi
Malzemeler
500 gr mantar
100 gr cok yagli olmayan beyaz peynir (biz feta kullandik)
1 yemek kasigi tereyagi
Zeytinyagi, tuz, reyhan, pul biber
Yapilisi
Mantarlar yikanir, saplarindan ayrilir. saplari minik minik dogranir. Gene minik minik dogranmis peynirle karistilir, reyhan ve pul biber ilavesi yapilir. (isterseniz bir yumurta kirip, biraz da rende kasar ekleyebilirsiniz) En son bir kasik tereyagi eklenir. Mantarlar zeytinyagi ve tuzla karistilir, firin tepsisinde 190 derecede sulari cikana kadar pisirilir. Firindan cikarilir, iclerine karisimdan doldurulup, firinda biraz kizarana kadar daha tutulur. Sicak servis edilir.
Cesitli Kanepeler
Cips yanina soslar - guacomole ve yunan usulu caciki
Guacomole
1 avokado
1/2 sogan
1 domates
tuz
yarim limon suyu
1 yemek kasigi zeytinyagi
Yapilisi
Avokado, sogan, soyulmus domates rondodan gecirilir. En son limon suyu, zeytinyagi ve tuz ilavesi yapilir. Cipsle servis edilir.
Caciki
400 gr yagli suzme yogurt
2 salatalik
1 dis sarimsak (iki de olabilir arzuya gore)
Tuz
Nane (taze ya da kuru)
Yapilisi
Salatalik kabugu ile rendelenir, sarimsak ufak ufak dogranip tuzla ezilir, yogurda karistirilir. Salatalik rendesi elle sikilarak suyunu almadan yogurdun icine karistirilir. Ince kiyilmis taze nane (cok olmayacak) ya da kuru nane en son eklenir, karistilir. cipsle servis edilir.
Bunlarin disinda masada sunlari da gorebilirsiniz..
Yesil mercimekli salata
Kerevizli makarna salatasi
Mor lahana salatasi
Acili ezme (dip sos)
Gecmis ya da gelecek yemek etkinlikleri icin..