Salı, Mart 11, 2008

Bebisimiz icin alisveris..

Gene bir konuda soracak sorularim, danisacak meselelerim var efendim.. O yuzden de hemen kosa kosa bloga sigindim yine.. :)

Simdi malum bizim hanim kizimiz Mayis ayi icinde tesrif edecekler.. Butun aile teyakkuz halinde kendisini bekliyoruz.. Ilk kez teyze olmak bambaska bir heyecan benim icin.. Neye ihtiyaci olacak, neleri simdiden alalim, hazirlayalim telaslari icindeyiz.. Cok guzel telaslar gercekten.. Bebek kiyafetleri satan dukkanlarda cicili bicili seylere bakarken zaman nasil geciyor anlamiyorum.. Yalniz ablamdan ultimatom geldi, simdiden bircok kiyafeti var sen cok alma diye.. ben de kiyafet olayini rafa kaldirdim simdilik.. Yeni alanlara gectim..

Sevgilim yigenimin icinde terelelli terelelli gezecegi arabasini ben almak istedigim icin bir arayis icine girdik ablamla.. Piyasada onlarca bebek arabasi markasi ve cesidi var.. Nereden baslamak lazim ne yapmak lazim derken, ufak ufak hangisi daha kullanisli, daha konforlu, daha emniyetli diye ogrenmeye basladik. Bircok model vardi kafamizda ama bazisinin arka lastikleri cok buyuk, otobuse binmek, dukkanlarda gezmek zor oluyor diye vazgectik.. bazisinin koltugu yatmiyor diye kendisinden soguduk :) Simdi dusundugumuz bir iki model var, onlar hakkinda ne dusunuyorsunuz diye size danisayim istedim.. Kullananlardan ogrenmek en guzeli zaten.. Birincisi Maxi Cosi Taxi Citi modeli.. Ilk aylarda henuz bebek oturamadigi icin maxi cosi ile birlikte de kullanilabiliyor.. Oldukca hafif, kapanip acilmasi kolay, sirti kademeli olarak yatan bir model.. Bagajda cok yer kaplamayacak ama bebeginiz icin de gerekli konforu saglayacak bir araba oldugunu dusunuyorum ben, fiyat da digerlerine kiyasla oldukca uygun.. Kullanan ve herhangi bir ozelliginden memnun kalmamis olan var mi aranizda?

Bir diger model de Quinny Buzz.. Bunu burada cok kullaniyorlar. Bir suru avantaji var digerlerine gore.. Bebegin iki yone bakabilir sekilde yatirabilmesi, kolay acilma (kolay kapama degil ama maalesef), kademeli yatis, estetik gorunus.. Ama fiyat/performans olarak usteki modelden ne kadar iyidir bilemiyorum.. Daha once bahsettigim gibi arka tekerlekleri cok genis.. Bu da genelde sorun oluyormus toplu tasima araclarinda.. Bir de ustteki model eger yanlis yazmamislarsa, Hollanda'da uretiliyormus, bu Quinny Buzz ise Cin'de. Bu arada bir uyaniklik farkettim sizinle de paylasayim isterim.. Internet satis sitelerinde yapildigi ulke olarak PRC geciyor bazi urunlerde.. Bu da Cin demek.. Farkli bir ulkedir diye dusunmeyin..

Simdi bu araba konusunda son bir soru da Bebeportlar hakkinda ne dusundugunuz? Kullanan ve gerekli bulan var mi? Yoksa sadeec 3 ay kullanip sonra yuzune bile bakmadiniz mi? :) Bana evde cok yer kaplayacak hantal birseymis gibi geliyor.. Siz ne dersiniz?

Bebek arabasi disinda almayi dusundugum diger bir urun de bebefon.. Daha once cok detayli arastirma yapip en iyisinin Oregon'un cift yonlu iletisimin saglandigi bir modeli olduguna kanaat getirmistim. 300 m uzaktan bile birbiri ile iletisim kurabiliyor bu bebefonlar.. Hem telsiz hem de bebefon olarak kullanabilirsiniz o yuzden.. Diger bir guzelligi de odadaki sicaklik istediginiz iki deger arasi disina ciktiginda aile kismindaki telsizde alarm basliyor. Mesela kisin gece uyudunuz, bebegin odasini 20 dereceye ayarladiniz ama gece kalorifer bozuldu ve sicaklik dusmeye basladi. Mesela siz de bebegin odasinin sicakliginin en az 18 olmasini istiyorsunuz ve bu cihazi o sekilde ayarlamistiniz. 18 derecenin altina dustugu anda sizde bulunan kisimda alarm otuyor ve siz durumun farkina variyorsunuz.. Ayrica odadaki sicakligi ve nemi olcmesi de bence avantaj.. Fiyati diger bebefonlara gore tabi ki pahali.. Ben almanya'daki bir sitede 99 euroya buldum ve sanirim onu olacagim, burada normalde 140 euro falan fiyati cunku ama Turkiye'de nerede bulunur ya da ne kadardir sorularinin cevabini maalesef bilemiyorum..

Simdi bir diger soru da; sizin kullanip memnun kaldiginiz ve onermek istediginiz urunler nelerdir? Bazi seyler buralarda cok daha ucuza bulunabiliyor Turkiye'ye gore.. O yuzden iki taraftan arastirip uygun olanini almak isimize geliyor.. Onerilerinizi bekliyoruz..

Bu arada isim konusunda hediye sepetimiz hala gecerli, aklimizda guzel bir isim var.. Daha oncesinde de vardi ama o posta gelen yorumlardan birinde de gectigi icin o kisiye odulunu mutlaka gonderecegiz.. Hele bir bebegimiz saglikla dogsun, ismini kendisine hediye edelim, ondan sonra ilk isimiz olacak.. Katilan herkese tesekkurler.. Gerci hala isimler gonderebilirsiniz.. Tam netlesmis degil anne ve babamizin bu konudaki dusuncesi..

16 yorum:

Yaren dedi ki...

Merhabalar bizim diyet tarifler etkinligne bir tarif gönderilmis,balik sis.Evren Bal adina gönderilmis bu güzel tarif fakat sayfa adi yazilmamis.Emin olmamiz icin size sormak istedik.Sizin mi tarifiniz?Cevap icin simdiden cok tesekürler,sevgiyle kalin.

Adsız dedi ki...

Arabanin (yani ablanin arabasi) arkasina sigmali. oncelik olmasa da bir kriter.

Evren Yasa dedi ki...

Yarencim ben degilim ben birsey gondermedim :) ama sordugun icin saol..

Gizem haklisin ben de ayni seyi dusunuyorum portatif olmasi cok onemli..

ibrahim gurun dedi ki...

Quinny Buzz acayip cool

bana aliyor olsaydiniz onu isterdim :)

Adsız dedi ki...

ne güzel telaşlar bunlar, kolay gelsin. bebişte güle güle kullansın...

canan kufer dedi ki...

sevgili evren,
kizimiz sera-mina 3 yasinda ve ben quinny'den cok memnundum. kapatip arabanin arkasina yerlestiriyorduk. ilk 2-3 aylari quinny'nin bebisin yattigi "dreami" denilen yatagi cikartilabiliyor cinsinden. araba'nin icinde miniklerin 5-6 aya kadar zaten maxi cosi denilen bebek koltugunda oturtuluyor, ve bu maxi cosi(puset) quinny'ye adapter ile üzerine oturtuluyor. quinny buzz'da yeni model zaten, cok tutulan "bugaboo" cocuk arabasi ile nerdeyse ayni yüksek kalitede. istersen dükkanlari gezdikten sonra bir de ebay'e bak, oradada nispeten fiyat farki var ve hepsi bir arada "kombikinderwagen" olarak geciyor, yep yeni hemde. herhangi bir sorun varsa seve seve yardimci olabilirim. bende yillar önce teyze olmanin mutlulugunun ne demek oldugunu pek iyi biliyorum, ve bu mutlulugu simdi kendi yavrumda ve agustoz da dogacak olan ikinci bebegimizde yasiyorum,
sevgiler,
canan

NiNo dedi ki...

kolay gelsin o gunlerimi ozledim :D

Adsız dedi ki...

Merhabalar, oğlum 4 yaşında. Biz de arabasını alırken çok araştırmıştık. Bizim için güvenlikten sonra en önemlisi hafif, arabada az yer tutucu, rahat sürülebilir, 0 yaştan itibaren kullanılabilir olmasıydı ve MacLaren TechnoXT seçimimiz oldu. Oğlum için bugüne kadar aldığım en kullanışlı aletti diyebilirim. Şu anda kuzeni kullanıyor ve hala çok çok memnunlar. Size şimdiden hayırlı olsun. Eren

Adsız dedi ki...

Evrencim ben yeni ogreniyorum bebegini, oncelikle hayirli olsun. Allah anali babli buyutsun :)

Pusetlere gelince, ben de senin gibi hamileyim, benim de kizim olacak ve bizim prensesimiz Mayis sonunda gelecek dunyaya. Puset olarak ben uzun zamandar beri gorup begendigim Quinny buzz'i almayi planliyorum, bir kere gorunusu cok degisik ve modern. Ayrica aklinda olsun 3 tekerlek yerine yeni 4 tekerlekli modelleri de cikti, eger bilmiyorsan onu da bir arastir derim.

Quinny'nin sasesine oto koltuk da oturtulabiliyor, tipki normal kotugu ve cot u gibi, fakat dogum sonrasi ilk 6 ay bebek mutlaka ama mutlaka duz bir zeminde yatmaliymis. O nedenle oto koltugunda 2 saatten fazla kalmasi omurgalarinin, hala oldukca yumusak oldugu icin, bozulmasina sebep olurmus. Ben cot'u kesinlikle alicam, hem 3 ay degil 6 ay kadar kullanabiliyorsun sanirim. Diger pusetlerden cok begendigim olmadigi icin haklarinda pek bir bilgim yok.

Artik kisa keseyim ama son olarak su siteden haberin var mi: www.twoleftfeet.co.uk , site Ingiltere'de aradigin her seyi bulabilecegin bir site ve fiyatlar uygun. En azindan benim yasadigim ulkede cok daha pahali bu puset, biz ordan getirtmeyi dusunuyoruz. Yanlis hatirlamiyorsam Belcikaya'da belli bir ucret karsiligi teslimat var. Mutlaka bak derim.

Hoscakal!

Seda

Evren Yasa dedi ki...

Sedacim, yanlis anlasilma oldu heralde ya da ben acikca yazmadim bu postta, ben degil ablam hamile.. ben hali hazirda doktorama devam ettigim icin henuz mumkun gozukmuyor sartlar :)

LaMa dedi ki...

Oncelikle tebrik ederim Evren, insallah sglikla kavusursunuz minik hanima :)
Biz de su gunlerde hummali bebek arabasi arayisi icindeyiz.Hem kullanim hem de gorunum olarak icimize sinen model bulamadik zaten marka ve model cesidi cok az burada,en azindan normal fiyatlar icin! Bahar geliyor ya bir an once gezmelere yuruyuslere cikmak icin almak sart!
Sana oneride bulunmak yerine icimi dokmek oldu kusura bakma :)
Quinny Buzz.. enfes birseymis! [fiyati icin 549$ verdi amazon]

Evren Yasa dedi ki...

saol lamacim, ilk kez teyze olacagim icin heyecanla bekliyorum ben de minigi :)

kolay gelsin diyorum sana da pek kolay degil hem uygun fiyatli hem de kafaya gore birsey bulmak..

Adsız dedi ki...

Hehehe, Evren'cim ya bak ben teyze kismini okumayi tamamen atlamisim :) Olsun teyze de anne yarisi ama oyle degil mi ;))

Seda

limoncicegi dedi ki...

Canim nasilda heyecanli :)))

NiNo dedi ki...

Öncelikle bagaja sığabilecek boyutta olmasına ve çift taraflı kullanımlı olmasına dikkat etmiştik.tribort olanları kapladığı yer yüzünden tercih etmedik.Aslında çok daha güvenli ama fonksiyonel değil.Teyze olmak harika bir duygu olmalı:)Bukadar ilgili bir teyzesi olacagını içinde minik bayan çok şanslı:)

Evren Yasa dedi ki...

cafe nino yorumun beni gulumsetti.. kendi cocugum da olsa bu kadar dusunur ustune kafa yorardim heralde. ablamla iliskimiz cok ozel oldugu icin onun yavrusu benim yavrum sayilir.. teyze anne yarisi diye bosuna dememisler.. surekli ruyalarima giriyor bıdık..