Cuma, Nisan 04, 2008

Almanlari seviyorum ben!


Nereden cikti bu baslik degil mi? Bence de.. :)

Yarin hem yeni arabamizin biraz keyfini surmek hem de Turkiye ziyaretimden once biraz stoklamak uzere cikolata almak icin Aachen'a gidecegiz esimle birlikte. malum daha once de yazmistim Aachen'da yasayanlarin aslinda cikolata cennetine yakin olduklarindan :) Lindt'in fabrika satis magazasi Aachen merkeze yurume mesafesinde sayilabilir. Eger yolunuz duserse mutlaka ugrayin. Burada markette 1.99 euroya satilan (ki Turkiye'de cok daha pahali ben 10 ytl olarak gormustum Gumussuyu'nda bir markette) table cikolatalari 50 cente bulmaniz mumkun. Tek dezavantaji son kullanma tarihlerinin yakin olmasi mesela 4 ay sonraya olmasi. Bazilarinin da ambalaj hatasi oldugu icin kg usulu satiyorlar. Ama kilosu 5 euroya falan geliyor. Hem kg'su 5 euro hem de lindt.. daha ne ister bir insan :) Hediye gitmeyecekse, evde yenilecek ise alinabilir.. Ama bunlarin disinda hediyelik gidecek super ambalajli urunleri de disariya nazaran %30-40 indirimli oluyor. Her durumda cok avantajli bir yer.. Ozellikle noel ya da paskalya sonrasinda ellerinde kalan temali urunleri cok ucuza veriyorlarmis bana hic denk gelmemisti ama yarin gorecegiz bakalim meshur lindt tavsanlari da ucuzluga girmis mi? Neyse, gelelim basliga.. Bugune kadar tanistigimiz tum Almanlar hem yardimsever, hem esprituel hem de cok mutevazi insanlardi. Avrupa'da en cok Almanlar'a isindim ben.. Hem cikolatalari da guzel!

Lindt'den sonra da Aachen merkeze 30 km uzakliktaki Monschau kasabasina gitmek istiyoruz. Giden herkes cok hos bir yer oldugunu, ozellikle gunluk yuruyusler icin cok ideal oldugunu soylemislerdi. Biz de gidip bir gorelim, on arastirma yapalim, eger begenirsek kampa gideriz diye dusunduk. Bu sene havalarin guzel oldugu her haftasonu kamp yapalim istiyoruz. Iyi bir degisiklik oluyor bizler icin. Hem de acik havada dogada uyumak, uyanmak, yemekleri disarida piknik havasinda yemek cok guzel oluyor.. Bir de sanirim gunese muhtac kaliyoruz buralarda.. O yuzden de iyi havalar bizi disariya cekiyor..

Havaniz hep guzel olsun, guzel bir haftasonu gecirin..

19 yorum:

Adsız dedi ki...

kilolarima dikket etmen gereken kimdi acaba ??? hmm ???

Evren Yasa dedi ki...

itiraz ediyorum hakkim yeniyor :)) ben 6 kg verdim yediklerime dikkat etmeye basladigimdan bu yana. ayrica ben yemeyecektim lindt cukularini :) Turkiye'ye hediyelik goturmeyi dusunuyordum :)

Ama uyarmak iyidir, arada lazim :)

Berceste dedi ki...

Benim favorim de Ferraro'nun hindistan cevizli çikolataları. Bir başladım mı, paket bitmeden bırakamıyorum elimden :(

Adsız dedi ki...

selam evren
kesinlikle gidin Monschau ya
cikolataları falan gormeyecek gozunuz muthis bi yer

sevgiler
pia

munevver dedi ki...

Sevgili Evren,

Büyük oğlum, Alman Lisesine başlayıncaya kadar ( o zamanlar 5. sınıfta sınava girilirdi ) Almanlara karşı önyargılıydık. Okulda öğretmenleri tanıdıktan sonra fikrimiz değişti bizim de. Çok farklı düşünce yapıları var, buna karşın çok da sevecenler. En azından bizim tanıdıklarımız. Oğlum okuldayken şikayet ederdi, şu anda üniversiteyi bitiriyor, şimdi aldığı lise eğitiminden çok memnun.
Evet, biz de Almanları seviyoruz.

İyi eğlenceler size, çikolataları stoklayın.

Sevgiyle, Nane Limon

Evren Yasa dedi ki...

berceste, onu ben de cok seviyorum o yuzden hic almiyorum, icindeki krema ne muthis birseydir, inanilmaz gercekten de.. genelde beyaz olan seyleri sevmem, beyaz cikolata, krema gibi ama ona ben de bayiliyorum.. uzak durmakta fayda var :)

Piacim gidemedim maalesef bu sefer cunku yagmur yagiyordu biz gunesli bir havada gidelim gezelim istedigimiz icin ertelemeye karar verdik. Sonucta monschauda bir cafede oturulmaya gidilmez heralde :) ama yakin hedeflerimiz arasinda kendisi :)

Munevvercim, bugune kadar tanidigimiz tum avrupali insanlar arasinda en cana yakin, en espri anlayisi gelismis olanlar almanlar..

Gönül dedi ki...

aneeeeeeeeeeeee bizim yolumuz düşmüyorki oraya:))9 türkiye şubesi yokmu biz yiyemicekmiyiz şekerim bu çikolatalardan yaaa:)))) afiyetler olsun bizim yerimizede ye biz yalanırız :))) sevgilerimle öpüyorum

Adsız dedi ki...

Süper ya ,simdi seni cok kiskandim .keske bende lindte gidebilseydim .
Ama biz arada sirada Rittetsporta gidiyoruz . Bir gün mutlaka lindte gidicem . Simdiden sana iyi gezmeler ...

Evren Yasa dedi ki...

eyvahcim, turkiyeden yeni gelen bir arkadasim Istanbul'da da outlet magazasinin acildigini soylemisti Lindt'in ama kendisi gitmemis.. fiyatlar nasil hic bilemiyorum.. yeri nerede onu bile bilmiyorum ama varmis yani :))

isimsiz, ben de seni kiskandim :) neredeymis bu Rittersportun yeri? merak ettim ben de.. Yakinsa belki oraya da kesif turu yapariz :) bir arkadasim var o cok seviyor, onlar kesin gider de ben lindt'i tercih edebilirim belki :))

Adsız dedi ki...

ben cikolata denilince isvicre derim. daha iyisini tanimam. bekleriz bizim burayada bir gün :-). isvicreden sevgilerle.... sevim

Adsız dedi ki...

iyi ye sen, bende yedim valla, hemide abim cenevre'de yasiyor oda bana getirdi yaaaaaaaa, hemide Cailler'nin çikolatalari varya....daha sonra yememek için hepsini 2 günde abimle babamla yedik, çok güzel gelmisidi valla :-))))

Evren Yasa dedi ki...

Rabis biliyorum cailler markasini.. ben de isvicreye gittigimde is icin, getirmistim ama bana cok ozel gelmemisti. milkayi severim ama, alplerin essiz guzellikteki yaylarinda otlayan ineklerin sutuyle yapilmis milka cikolatasinin tadi baskadir :)

Adsız dedi ki...

sevgili evren, her agizin tadi baskadir tabiki. ama birlistegimiz nokta milka.burda fransa'da milka'nin tv reklami cekilmisti, çok komik. çikolatayi isiran bir adam kendini alplerin yemyesil daglarinda bulur. inekler seve seve sutlerini verirken 2 ayicik diyeyim, çunku orijinal adlarinin türkçesini bilmiyorum, dag evinde sütle çikolatayi hazirlarlar ve tablet halinde çikartirlar, çok sirin seker bir reklam. sonunda adamda alisveris yaptigi magazada kasiyer kiza ayiciklarin tableti nasil folyoya sardigini anlatir, kasiyer kizin yüzünü görmek gerekir :-))) ve halk dilinde simdi burda birisi digerini aldatmaya calistiginda ilki "evet..ayicikta tableti folyaya sarar" der :-)))
yani anlayacagin milkada çok güzel yani ihihihih

limoncicegi dedi ki...

Şekerim kazasız belasız güzel günlerinizde kullananın, çikolatalara dikkat derim, başka bir şey demem !! iyi eğlenceler

Adsız dedi ki...

RITTER SPORT SCHOKOLADEN
Alfred-Ritter-Straße 27
71111 Waldenbuch


eöffnet haben wir für Sie Montag bis Freitag von 08.00 bis 18.30 Uhr (ausgenommen Karfreitag, 21. März), Samstag von 09.00 bis 18.00 Uhr sowie an folgenden Sonn- und + Feiertagen von 11.00 bis 18.00 Uhr:

Adsız dedi ki...

Canim Rittersport suttgart tarflarinda . sayfasin gir daha detayli bilgi orda var . Feiertag günleri bile acik ,umarim yardimci olmusumdur .

Sevgiyle kal .

Selcen Şenocak dedi ki...

Merhabalar,

Biz yani Selcen ve Evren bir etkinlik hazırlamaya karar verdik. Karar verdik vermesine ama bir yandan da bizi bir telaş aldı ne yapalım diye. İstedik ki etkinliğimiz hem herkesin yüzünde bir tebessüm oluştursun hem de gönüllerimizi küçük hediylerle biribirine bağlasın. Sonunda karar verdik, yaklaşan anneler gününü de düşünerek ANNELER GÜNÜ & KALPTEN GELEN GÜZELLİKLER etkinliğini başlattık.

Katılmak isteyen blogcu arkadaşlar
annelergunu.kalptengelen@gmail.com’ a ad, soyad, blog adresleri ve hediyelerinin gelmesini istedikleri adreslerinin yazılı olduğu bir mail atacaklar ve 10 Mayıs’ta yapılacak kura sonucunda birbiri ile eşleşenleri biz 11 Mayıs’ta mail ile bilgilendireceğiz böylece herkes sadece kime hediye alacağını öğrenmiş olacak. Ancak hediyeniz geldiğinde kimden geldiğini öğrenebileceksiniz. Hediyeleriniz elinize ulaştığında da bloğunuzdan yayınlayacaksınız. Eee bu arada annelerin, anne adaylarının ve geleceğin annelerinin de anneler gününü kutlamış olacağız. İsterseniz yurt dışından isterseniz yurt içinden nereden olursa olsun etkinliğimiz herkese açık. İstediğiniz her şeyi hediye edebilirsiniz kendi ördüğünüz bir şal, yaptığınız bir reçel, bulunduğunuz yere ait yöresel bir şey, pastacılık malzemeleri, kitap vs vs vs… Hepinizi bekliyoruz.


Son Katılma Tarihi: 10 Mayıs 2008
Hediyeyi Ulaştırma Tarihi: 10 Haziran 2008
Hediyelerinizi Bloglarınızda Bizlerle Paylaşma Tarihi: 12 Haziran 2008

akrepburcu58 dedi ki...

Annenizden sonra sizinde yemek ve gezi yazılarınızı okudum. Gidip göremediğimiz yerleri görmüşolduk. Yemekler için de elinize sağlık. Çok teşekkürler.

Adsız dedi ki...

oktay usta

oktay ustanın yemek tarifleri bu sitede yer almaktadır.