Çarşamba, Ağustos 06, 2008

Kumdan kaleler ve daha neler neler...

Haftasonu Belcika'nin deniz kenarina gittik.. Ilk duragimiz Blankenberge idi.. Daha onceden "Zandkasteel (kumdan kale)" adinda bir acik hava sergisinin (bir kismi kapali alandaydi) oldugunu duymustum ve merak ediyordum.. Daha onceden de televızyonda Antalya'da benzer bir serginin acildigini duymustum ve ilgimi cekmisti. BU kadar yakina da gelmisken gitmemek olmaz diyerek hem deniz havasi icin hem de daha onceden gormedigimiz Blankenberge'yi gormek icin yollara dustuk.. Asagidaki ve ustteki fotograflar kumdan kale sergisinden..


Sonrasinda da Belcika'nin zenginlerinin yazlik mekani olan Knokke'ye gectik, 10 km daha kuzeye yani.. Orada sevgili esim (ben damarlarinda kesin eskimo kani olduguna inaniyorum artik) ve Belcikali bir arkadas yuzduler.. Biz de deniz kenarinda usuyerek onlari bekledik :) Onlar denizden cikti, 10 dakika sonra yagmur basladi..


Guzel bir gun oldu.. yagmurlu da olsa deniz havasi almak her zaman iyi gelir insana..

12 yorum:

Flame dedi ki...

muhteşem fotoğraflar, bayıldımmm. Ne harika şeyler bunlar yaaaa...

Teşekkürler.

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Tam bir sanat eseri bunlar,nasıl da emek verilmiş,harika.fotolar da çok güzel çekilmiş.line sağlıksevgiler

Adsız dedi ki...

Antalya ya 2 yil önce gittigimizde Lara da buna benzeyen kumdan yapilmis Türkiye de ki ünlü tarihi kalintilar vardi...Truva ati, Efes Tapinagi,ayrica Peri Bacalari,Sümela Tapinagi gibi .Bizde onlari gece görmüstük ve böyle kum ancak deniz kiyisinda olabiliyor, Lara ya ayri bir hava vermisti.Hala var mi bilmiyorum.Hoscakalin Tuba

Evren Yasa dedi ki...

Flame, gercekten cok guzellerdi. Fotograflari begendiysen, yakindan gorsen kimbilir ne kadar hayran kalacaktin..

Neslihan, tesekkur ederim fotograflari begendigin icin.


Tuba, Lara'da yapilmis evet. Onlar da cok etkileyici idi tv'den gordugum kadari ile. Burada da uc masali canlandirmislardi.. Ilgincti. Yalniz bildigim kadari ile kumsal kumu musait degilmis, deniz asindirmasi ile yuvarlaklasiyormus cunku. Ozel kup kum ile yapilabiliyormus heykeller..

Bahar Ulus dedi ki...

sanatın ilginç bir dalı oldu. sabır gerektiriyor. ortaya muhteşem şeyler çıkıyor. malesef doğaya fazla direnemiyor. Hollanda da benzer bir gözteri vardı. Hayran kaldım. Benimde bir paylaşım sitem var. herkesi beklerim http://fullhousedurulife.blogspot.com/

Damak Tadı dedi ki...

Evren'ciğim,ben yakından görseydim kesin kendimden geçerdim sanırım..))Yıllar önce görmüştüm ama bu kadar büyük temalı değildi..))O bile beni benden almaya yetmişti..))Oralaramı yerleşsem acep??

Sevgilerimi gönderiyorum buradan sana tatlım..

Adsız dedi ki...

Evrencim, uzun suredir sitene girememistim. Bir suru guzel yer gezilmis, yegen sevimis...Anladigim kadariyla hersey cok guzel gidiyor. Umarim hep boyle devam eder.

Benim sana bir sorum olacak. Bu aralar waffle yapma meraki sardi beni. Surekli olarak waffle makinelerine bakiyorum. Senin tavsiye edebilecegin bir marka var mi? Bir de senin denedigin bir waffle tarifin var mi? Cok tesekkurler...

Zumbul

Adsız dedi ki...

Evrencim, waffle tarifini gordum:). Waffle makinesi icin bir onerin var mi?

Evren Yasa dedi ki...

zumbulcum, esim bana surpriz yapip almisti waffle makinami, o da tefalinki idi.. Ben memnunum. Onemli olan iki tarafa da cevrilebilir olmasi. yani yercekiminden dolayi bir tarafinin daha cok kizarip diger tarafinin beyaz kalmasina engel olacak dizayn olmali. bir de benimkinin farkli teflon adaptorleri var yani biriyle waffle, biriyle grill biriyle de sekilli tost yapabiliyorum.. Bir de sokuldugu icin yerinden kolaylikla yikanabiliyor. Bence onemli olan kolay temizlik ve dizayndaki esneklik yoksa markasi cok onemli degil canim kolay gelsin sana baska tarifler de yazacagim ama denemeden yazmak istemedim. Insallah yakinda :)

WarhaWk - Cenk dedi ki...

Çok güzel bi bloğunuz var.

Saygılar
Cenk

Adsız dedi ki...

Sevgili Evren, gecen hafta Istanbul'dan Belcika'ya tasindim. Cocuklarima bakici ariyorum. Google'da Belcika'daki Türkleri ararken senin bloguna rastladim. Tervuren ve civarinda oturan Türklere nasil ulasabilirim, bir fikrin var mi? Yardimci olabilirsen cok sevinirim. Sevgiler, Sevinc Ozdogan

Evren Yasa dedi ki...

Sevinc,

Belcikadayiz ya da Turk-belcika yahoo grubunda mesajini gordum, onun disinda da buradaki turklere ulasman zor zannediyorum. Benim baska bir fikrim yok en azindan, umarim kisa zamanda birilerini bulabilirsin.

sevgiler
evren