Perşembe, Kasım 20, 2008

Sekerpare..


Esimin en sevdigi tatlilardan biridir.. Benim gibi cikolatali pastaya baliklama dalanlardan degil kendisi.. Daha geleneksel tatlilari sever.. Ama guzel yapilmis herseyi de yer severek :)

Normalde portakal agacinin tarifiyle yapardim sekerpareyi ama benimkiler hep firinda catladigi icin bu sefer farkli tarif denemek istedim, gene catladilar. Esim diger tarifin de daha iyi oldugunu soyledi.. O yuzden tarif yok ama soru var:

Elinizde catlamayan ve cok lezzetli sekerpare tarifi var mi? Yalniz tum detaylari ile istiyorum lutfen..

Sevgiler..

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba

Çok güzel bir hafta sonu diliyorum, sevgiler…

Damak Tadı dedi ki...

Tatlım çok güzel görünüyor tatlıların..Benim hiç aram olmadığı için bu tür tatlılarla sana yardımcı olamayacağım..Ellerine sağlık canım..


Sevgilerle

Adsız dedi ki...

Şekerpare çatlar zaten. Bana göre şekerparenin karakteristik görünümüdür. Çatlamayan tarif aramayın bence, böyle daha güzeller :)

Evren Yasa dedi ki...

Tesekkurler yesil kivi ve gul.. Gul'cugum, senin guzel tatlilarin yaninda bunlarin lafi bile olmaz..Sayfana her girdigimde buyulenip cikiyorum..

Isimsiz yorum icin, haklisiniz sanirim. Cunku esimin annesi de telefonda ayni seyi soyledi. Sekerparenin catlayani makbulmus :) Ama ben de portakal agacindakiler gibi catlamayan duzgun sekerpare yapmak istiyordum. neyse boyle de cok fena degiller demek :)

Adsız dedi ki...

Gerçekten nefis görünüyor..sevgiler

UÇURTMA;) dedi ki...

ımmm ben bayılır şeker pareye en çok da üzerinde fındığı, en son fındığı yerim:)

Adsız dedi ki...

Sanırım yağ oda ısısında bekleyip yumuşarsa kurabiye de biraz daha az çatlaklı oluyor. İpucu annemden :)

Sevgiler,
Hilal

birsence dedi ki...

çok güzeller...1 tane alabilirmiyim...sevgiyle kalın...iyiyıllar...

Adsız dedi ki...

canim bence sekerpareler harika gorunuyor.acaba catlamasi firin isisiile ilgili olmasin diye dusundum ama.birde icine giren un miktari ile de ilgili olabilir. birde bu tarifi dene istersen .yalniz un miktarini sen bence kendi goz kararina gorede ayarla . cunku bardak boylari farkli olabiliyor,birde yumurta boyundanda un miktari azda olsa farklilik gosterebilir. deneyip sonucu bildirirsen sevinirim.selamlar nesrin www.lalelimutfaklar.blogcu.com