SACHER TORTE
Malzemeler
140 gr un
1.5 su bardagi kakao
1 paket vanilya (orjinal tarifte yok)
Yarim paket kabartma tozu (orjinal tarifte yok)
225 gr seker
100 gr tuzsuz tereyagi
2 yemek kasigi cilek receli
4 yumurta, sarisi beyazindan ayrilmis
2 yemek kasigi ekstra cilek receli
Cikolatali glazur
150 gr bitter cikolata, kucuk kucuk kesilmis
60 ml cig sut kremasi
Yapilisi
1) Un ve kakao bir kaba elenir, icine kabartma tozu ve vanilin eklenir. Ortasi acilir.
2) Seker, 2 yemek kasigi recel ve tereyagi bir kucuk tencereye alinir, yag eriyip, seker kaybolana kadar ocakta tutulur. Sonra kuru malzemelerin ortasina dokulur, mikserin dusuk devrinde homojen bir karisim olana kadar karistirilir. Yumurtanin sarilari eklenip karistirilir.
3) Temiz bir kapta yumurtanin beyazlari yumusak yumusak sivri uclar olusana kadar iyice mikserin yuksek devrinde cirpilir. Sonrasinda mikserin en dusuk devrinde diger karisimla yumurta beyazlari birlestilir. Dikkat edin yumurtanin beyazlari cok sonmesin. Isterseniz metal bir kasikla da bu karistirma islemini yapabilirsiniz..
4) 20 cm'lik kalip yaglanir, firin 180 dereceye isitilir. Kek firina verilir ve yaklasik 50 dakika pisirilir. Kurdan testi ile pisip pismedigi kontrol edilir.
5) Kalibin icinde 15 dakika sogutulur, sonra kaliptan cikarilir.
6) Ustunde kabarip, bombelenen bolum kesilir. Kekin ustune ekstra olan 2 yemek kasigi recel surulur.
7) Glazur icin cikolata benmari eritilir. Krema eklenir, homojen bir karisim elde edilir. Kek bir tel izgaranin ustune alinir, izgaranin altina yagli kagit koyabilirsiniz. Boylece akan cikolata toplanip yeniden kullanilabilir.
8) Recelle islatilmis kekin ustune cikolatali glazur dokulur. Kalan glazur ile de ustune "Sacher Torte" yazilir.
AFIYET OLSUN SIMDIDEN!
2) Seker, 2 yemek kasigi recel ve tereyagi bir kucuk tencereye alinir, yag eriyip, seker kaybolana kadar ocakta tutulur. Sonra kuru malzemelerin ortasina dokulur, mikserin dusuk devrinde homojen bir karisim olana kadar karistirilir. Yumurtanin sarilari eklenip karistirilir.
3) Temiz bir kapta yumurtanin beyazlari yumusak yumusak sivri uclar olusana kadar iyice mikserin yuksek devrinde cirpilir. Sonrasinda mikserin en dusuk devrinde diger karisimla yumurta beyazlari birlestilir. Dikkat edin yumurtanin beyazlari cok sonmesin. Isterseniz metal bir kasikla da bu karistirma islemini yapabilirsiniz..
4) 20 cm'lik kalip yaglanir, firin 180 dereceye isitilir. Kek firina verilir ve yaklasik 50 dakika pisirilir. Kurdan testi ile pisip pismedigi kontrol edilir.
5) Kalibin icinde 15 dakika sogutulur, sonra kaliptan cikarilir.
6) Ustunde kabarip, bombelenen bolum kesilir. Kekin ustune ekstra olan 2 yemek kasigi recel surulur.
7) Glazur icin cikolata benmari eritilir. Krema eklenir, homojen bir karisim elde edilir. Kek bir tel izgaranin ustune alinir, izgaranin altina yagli kagit koyabilirsiniz. Boylece akan cikolata toplanip yeniden kullanilabilir.
8) Recelle islatilmis kekin ustune cikolatali glazur dokulur. Kalan glazur ile de ustune "Sacher Torte" yazilir.
AFIYET OLSUN SIMDIDEN!
10 yorum:
Gercekten cok harika görünüyor.Yemistim ama hic yapmadim.Yemek kitapinda tarif var ama galiba biraz tembellikten yapamadim hala.Ellerine saglik cok süper bir görüntüsü var.Güzel bir hafta sonu diliyorum,sevgiyle kal.
:)
evrenciğim ne söyliyeyeim bilemedim. nefis !
ben biraz daha bakayım iyisimi :)
çok svglr..
Harika görünüyor.Ellerine sağlık canım.Çok severim kendilerini.İyi pazarlar...
Bende yedim ama hiç denemedim, fakat sizin bu tarifinizi mutlaka dnicem, ellerinize sağlık
Eline sağlık çok güzel görünyor canım...Sevgiler.........
bol bol çikolataaa :)
enfes görünüyor
ellerine sağlık!
Ellerine saglik, harika olmus Evren.
Sevgilerimi gonderiyorum...
görüntü harika eminim tadıda görüntüsü kadar güzeldir.
Kesinlikle denemem lazım , çok güzel.
ellerine sağlık.
Sevgilerimle
KIZIMLA BÖYLE BİR GÖRÜNTÜ GÖRÜPTE DENEMEDEN OLURMU ? DEDİK VE TAM GÖRÜNTÜDE OLDUĞU GİBİ OLMASADA YAPTIK. MUTFAK BİRAZ BATTI AMA OLSUN. DENEMEYE DEĞERDİ. SAĞLICAKLA KALIN.
Yorum Gönder