Pazar, Ağustos 02, 2009

Echternach'ta Dunya Sicak Balon Yarisi

Daha once de yazdigim gibi haftasonu Luksemburg'un Echternach sehrindeydik.. Amacimiz dunya sicak balon yarisini izlemekti.. Oldukca farkli bir aktivite oldu bizim icin.. Havanin guzel olmasi olaya ayri bir guzellik de katti.


Cuma aksami yola koyulup, 2 saatlik kisa bir seyahatten sonra kampimiza vardik, cadirimizi kurduk. Cayimizi, kitaplarimizi alip cimlerin ustune yayildik. Ertesi sabah da erkenden yola koyulup, balonlarin yukselisini, bir tepenin ustunden izledik. Sonra balonlarin kalkis yeri olan gol kenarina gittik ve cocuklar icin ozellikle hazirlanmis aktiviteleri izledik. Acilan standlar arasinda dolasarak vakit gecirdik. Gol etrafinda yuruyus yaptik, tavla oynadik.. Sonra sehir merkezine gidip, Luksemburg'un en eski sehri olan Echternach'i gezdik..


Guzel zaman gecirdikten sonra yeniden gol kenarina gittik ve aksama dogru sekilli balonlar once cikti meydana.. Ozellikle Belcika takimlarindan birine ait olan kaplumbagali balon cok dikkat cekici idi.. Onun disinda goz ve kedi seklindeki balonlar cok hostu..

Sonrasinda da sabah hareket eden balonlar geri donup, belli bir noktaya ellerindeki bayraklari atmaya calistilar inis yapmadan. Toplamda 25 takim vardi ve en con katilim Luksemburg ve Almanya'dandi.. Diger katilimcilar ise Ingiltere, Belcika, Amerika, Isvicre, Hollanda ve Avusturya idi yanlis hatirlamiyorsam eger.. Butun balonlarin gelisinden sonra aksam saat 22.30'da da gece etkinligi basladi. Luksemburg balonlari orta platformda sisirildikten sonra, havai fiseklerle, isik ve muzikle show yapildi. 20 dakika kadar surmesine ragmen, geceyi oldukca renklendirdi..



Eger firsatiniz olursa, her sene tekrarlanan bu festivale katilmanizi oneririm.. Cumartesi sabah gidilip, pazar sabahi donulurse zaman yeterli olur diye dusunuyorum..

3 yorum:

müjde dedi ki...

Bayıldım o kaplumbağaya...

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

,Tesadüfen geçerken gördüm...
BA-YIL-DIM..
svglrrrrrrr

Evren Yasa dedi ki...

Gercekten cok hos bir deneyimdi.. kafanizin ustunden onlarca balonun o kadar yakindan gecmesi beni de hayran birakti..

Birdutmasali, balonlarin kendisini mi gecerken gordun yoksa benim yaziyi mi? :)