Pazar, Kasım 08, 2009

Patlican Guzeli

Kanada'daki arkadasimdan cok sey ogrendim saglikli beslenmeye dair. Bu tarif de onlardan biri. Isminin ne oldugunu hatirlayamadim, ben de kendimce "patlican guzeli" demeye karar verdim. Oldukca leziz, kahvaltilarda cok hos oluyor, tavsiye ederim. Biraz sebzeleri yikamasi, kesmesi, hazirlamasi zaman aliyor ama sonuca deger. Bir de asagidaki tum malzemeler su uc kavanozu dolduracak kadar kuculuyor. Arkadaslara kahvaltiya giderken de cok guzel hediye olabilir, aklinizda olsun.. Bu arada sevgili arkadasim da blog camiasina katildi. Cok hos tarifleri var, kesinlikle bir goz atin derim.

Malzemeler
4-5 adet patlican
1 kg (8-10 adet) kirmizi biber
4-5 adet kuru sogan
2 adet kirmizi sogan
12 dis sarmisak
3 adet domates
150 ml zeytinyagi
Tuz

Yapilisi
Butun sebzeler iyice yikanir. Domateslerin kabugu soyulur. Sogan ve sarimsak kabuklarindan temizlenir. Sarimsak dislerini ortadan ikiye kesmeniz yeterli olur. Soganlar, domatesler ve alacali soyulmus patlicanlar buyuk kupler seklinde kesilir. Kirmizi biberler de iri iri dogranir. Buyuk bir kapta butun malzemeler birlestilir. Bol bol zeytinyagi ve arzuya gore tuz gezdirilir.
Yagli kagit serilen firin tepsisine malzemeler alinir, firin 200 dereceye isitilir. Butun malzemeler yumusayip, surulebilir kivama gelene kadar pisirilir (yaklasik 1 saat kadar). Arada sebzeleri alt ust ederek, her tarafinin esit pismesine dikkat edilir.

Kahvaltilara farkli bir renk, soguk meze ya da kislere dolgu malzemesi olarak kullanabilirsiniz..

2 yorum:

handan dedi ki...

Selamlar. Aşağıdaki pirinçli salatayı bugün yaptım misafirim vardı. Çok lezzetli oldu biraz salata sosuda ekledim, mısır koymadım. 5 senedir TV de GDO lu ürünler ile ilgili birşey seyrettiğimden beri eve mısır konservesi almıyorum. Şimdiki patlıcanlı tarif süper .
Ellerine sağlık.

Evren Yasa dedi ki...

handan, oldukca lezzetli bir tarif bu. Cin pilavini da sevmenize sevindim. Ben de ilk kez tattim ve hosuma gitti. Hem de yapimi cok kolay..misir konusunda da haklisin ben de evdekileri kullandiktan sonra hicbir sekilde tuketmemeyi dusunuyorum ama sanirim Avrupa'daki misirlar Amerika kokenli degil. dikkatli olmakta fayda var..