Malzemeler
4-5 adet patlican
1 kg (8-10 adet) kirmizi biber
4-5 adet kuru sogan
2 adet kirmizi sogan
12 dis sarmisak
3 adet domates
150 ml zeytinyagi
Tuz
Yapilisi
Butun sebzeler iyice yikanir. Domateslerin kabugu soyulur. Sogan ve sarimsak kabuklarindan temizlenir. Sarimsak dislerini ortadan ikiye kesmeniz yeterli olur. Soganlar, domatesler ve alacali soyulmus patlicanlar buyuk kupler seklinde kesilir. Kirmizi biberler de iri iri dogranir. Buyuk bir kapta butun malzemeler birlestilir. Bol bol zeytinyagi ve arzuya gore tuz gezdirilir.
Yagli kagit serilen firin tepsisine malzemeler alinir, firin 200 dereceye isitilir. Butun malzemeler yumusayip, surulebilir kivama gelene kadar pisirilir (yaklasik 1 saat kadar). Arada sebzeleri alt ust ederek, her tarafinin esit pismesine dikkat edilir.
Kahvaltilara farkli bir renk, soguk meze ya da kislere dolgu malzemesi olarak kullanabilirsiniz..
Yagli kagit serilen firin tepsisine malzemeler alinir, firin 200 dereceye isitilir. Butun malzemeler yumusayip, surulebilir kivama gelene kadar pisirilir (yaklasik 1 saat kadar). Arada sebzeleri alt ust ederek, her tarafinin esit pismesine dikkat edilir.
Kahvaltilara farkli bir renk, soguk meze ya da kislere dolgu malzemesi olarak kullanabilirsiniz..
2 yorum:
Selamlar. Aşağıdaki pirinçli salatayı bugün yaptım misafirim vardı. Çok lezzetli oldu biraz salata sosuda ekledim, mısır koymadım. 5 senedir TV de GDO lu ürünler ile ilgili birşey seyrettiğimden beri eve mısır konservesi almıyorum. Şimdiki patlıcanlı tarif süper .
Ellerine sağlık.
handan, oldukca lezzetli bir tarif bu. Cin pilavini da sevmenize sevindim. Ben de ilk kez tattim ve hosuma gitti. Hem de yapimi cok kolay..misir konusunda da haklisin ben de evdekileri kullandiktan sonra hicbir sekilde tuketmemeyi dusunuyorum ama sanirim Avrupa'daki misirlar Amerika kokenli degil. dikkatli olmakta fayda var..
Yorum Gönder