Salı, Kasım 03, 2009

Rokfor Peynirli Pirasali Kis

Bu tarifi Ev Cini'nin sayfasinda gormustum ve uzun zamandir da yapiyorum aslinda. Yalniz ben kendi hamur tarifimi kullaniyorum. Dolgu malzemesinde de hafif degisiklikler yaptim. Bir de servisin kolayligi acisindan kucuk tart kaliplarini kullaniyorum, hem goze daha guzel geliyor diye dusunuyorum bu sekilde.

Rokfor peynirini sevenler bu kisle bayram edecek gibi geliyor bana..
Degisik birseyler arayan mutlaka bir kenara not etsinler.. Ayrica bu kisin hamuru gercekten cok basarili, baska ic malzemeleri ile de deneyebilirsiniz.

Rokfor Peynirli Pirasali Kis

Malzemeler
(8 adet kucuk kis kalibi icin)

Hamur icin
2.5 su bardagi un
1 cay bardagi bardagi siviyag
1 adet yumurta
2 corba kasigi yogurt
1 cay kasigi kabartma tozu
1 cay kasigi tuz
3 yemek kasigi hashas tohumu

Ic dolgu icin
2 adet pirasa
120 gr rokfor peyniri
1 cay bardagi krema
Yarim cay bardagi sut
2 yumurta
1/2 cay kasigi muskat rendesi (yoksa onsuz da olur tabi)
1/2 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi tuz
Kucuk bir kase rende kasar

Yapilisi
Hamur icin gerekli tum malzemeler bir kapta birlestirilir. Un yavas yavas eklenerek hamur yogurulur. Yumusak bir hamur elde etmelisiniz. Hamurdan mandalina buyuklugunde parcalar ayrilir. Kucuk kis kaliplarina uyacak sekilde 1 cm kalinliginda acilir, yaglanmis kaliplara hamur kenarlarindan yukselecek sekilde kaliplara yerlestirilir.

Pirasalar yuvarlak kesilir, kaynayan suya pirasa dilimleri atilir ve yumusayana kadar pisirilir. Suzgecle alinir, soguk sudan gecirilir, suzgece alinir. Suyu iyice suzuldukten sonra, rokfor peyniri ile karistirilir. Baska bir kapta krema, sut, yumurta, karabiber, muskat rendesi ve tuz karistirilir. Tart kaliplarina yerlestirilen hamurlarin ustune rokforlu pirasalar yerlestirilir. Yumurtali sivi karisimdan pirasalarin ustune yeterince dokulur. En uste de rende kasarlar koyulur ve 180 dereceye isitilmis firinda pisirilir.

Eger rokfor peynirinin kendine has kokusunu seviyorsaniz, bu kis piserken yayilan kokular sizin sabrinizi sinayabilir. Tam bes cayina uygun, misafirlik hos guzel leziz bir tarif..

Simdiden afiyet olsun.

4 yorum:

pembecikolata dedi ki...

Nefis görünüyor...Bayıldım!

Asli A. dedi ki...

Ben de bayıldım. İlk fırsatta deneyeceğim. Hem rokfor hem pırasa mmm :P

handan dedi ki...

O kadar güzel görünüyorki tabakta. Rokfor peyniri benim dünyada gerçekten sevdiğim en büyük tatdır.Aşık denebilecek kadar. Ama Türkiye'de ( bana göre ) çok pahalı.

Evren Yasa dedi ki...

Handan, maalesef ithal peynirler cok pahali Turkiye'de. Belcika'dayken daha ulasilabilir fiyatlarda tabi.