Pazartesi, Haziran 21, 2010

Seker hamuru ile ilgili bir soru


Haftasonu bir dogumgunu partisi icin pasta yapmaya karar verdim. Arkadaslarimizin kizi 3 yasina giriyor ve pasta isine ben gonullu oldum. Normalde seker hamuru ile calismiyorum takip edenler bilir ama ozel bir pasta olmasini istedigim icin de bu sefer seker hamuru ile barbie pastalardan yapmak istiyorum.

Yalniz seker hamuruna yabanci oldugum icin bir sorum olacak. Tecrubesi olan arkadaslar yanitlarlarsa buradan, cok mutlu olurum.

Marsmallowlu seker hamurunu yapmaya karar verdim, hem kolay hem de leziz gozukuyor benim icin..

Seker hamuru ile pastayi kapladiktan sonra, buzdolabinda mi yoksa disarida mi muhafaza edecegiz pastayi? Benim icin en onemli soru bu.. Havalar sicak malum, eger seker hamuru ile kapladiktan sonra disarida tutmak gerekiyorsa, dogumgunune gitmeden hemen evvel kaplama isini yapmayi dusunuyorum. Eger buzdolabina koyabiliyorsak seker hamuru ile birlikte, o zaman sorun yok, daha erken baslayabilirim pastayi kaplamaya..

Evet ne diyorsunuz arkadaslar bu soruma?


Not: ustteki fotograf bana ait degil.. ama hos bir sunum olmus, tarifiyle birlikte surada bulabilirsiniz.. Bir cesit marshmallowlu lolipop :)

4 yorum:

Eya dedi ki...

Evrencigim merhaba...
Normalde seker hamurlu pastalarin buzdolbina koyulmamasi öneriliyor ama TR´nin sicagi da malum. Buzdolabina konan pasta disari cikinca isi farkindan dolayi terleme yapiyor.Ama en son kursa gittigim hoca koyabilecegimizi söyledi ama söyleki...üzerini strecliyorsun ve pastanin hemen yanina bir minik tasin icine tuz koyuyorsun.Bu nemini alirmis. Ayrica ulasacagi yere götürmeden önce yani teslimattan 1-2 saat önce dolaptan cikariyorsun. Pasta terleyebilir ama havalndirabilecegin bir caminj önüne yani bizim tabirimizle cerjan olan bir camin önüne koyuyorsun ki esinti ile birlikte oda sicakligina uyum saglasin.Yine de mümkün oldugu kadar serin bir odada olmasi iyi olur. Ama eger klima varsa 1 gün öncesinden hazirlayabilirsin. Sicak günlerde icini meyveli ve vanilyali degil(eksime riskine karsi) daha cok cikolatali ganaj ile yapmanda fayda var...ben henüz dolaba koymayi ve sonucunu denemedigim icin bir tecrübem yok.Malum burada havalar zaten isinmiyor.umarim sana yardimci olabilmisimdir.

Evren Yasa dedi ki...

Eya cok tesekkur ederim detayli cevabin icin. Ben de belcika'dayim ama gene de havalarin durumu belli olmuyor ve cumartesi icin 28 derece gosteriyor, disarida kotu olabilir. Ama yazdiklarini elimden geldigince uygulamaya calisacagim. tesekkurler tekrar..

Zehra Gürgen dedi ki...

Evren'cim ben marsmallowlu şekerhamuru yapıp kullandım.Kesinlikle normal şeker hamurundan çok leziz.Çalışması da kolay.Buzdolabına koymamak lazım.Renkler akabiliyor, şeker hamuru eriyebiliyor.Ben dolaba koymuştum ilk denememde.Renkler biraz akmış şeker hamuruda biraz nasıl derler kendisini bırakmış gibiydi :(
serin bir yer en iyisi ..

kolay gelsin canım

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok hoş bir tarif olmuş,Kadal D de
Emel Başdoğan devamlı tarif veriyor,yardımcı olabilir.Hergün saat 11 gibi başlıyor.Sevgilerrrr...