Pazar, Ağustos 29, 2010

M&M'li pasta..


Gecen hafta cok sevdigim yakin bir arkadasim dogum yapti.. Bebisimiz dunyaya gelmeden once de biraraya gelip bir bebek partisi yapalim demistik. Hani su ingilizlerin "baby shower" dedikleri turden.. Cok eglendik dogrusu.. Yemek konusunda is bolusumu yaptik gelen kizlar arasinda.. Saolsun gerci annemiz bize o konuda da yardim etti :) Ayrica annemiz masanin ve odanin dekorasyonu ile de ilgilendi. Pembe temali cok seker ve cok ozenli hazirlamis herseyi..

Soframiz da epey kalabalikti.. Aksamin asil zaman gecirme vasitasi ise benim hazirladigim bebek quizi idi.. Butun herkesi benim disimda tabi ki iki gruba ayirdik. Bebek konulu hazirladigim sorularla iki grup yaristi.. Ellerinde ipler ile annemizin gobek cevresini bilmeye calistilar.. gozleri kapali sekilde karsilikli bebek mamasi yedirmeye calistilar, vs.. oldukca eglenceli dolu dolu zaman gecirdik..

Ben de o aksam icin mercimekli kofte, ve m&m'li kurabiye yaptim.. Ayrica Tuba ile birlikte m&m'li pasta hazirladik. Pastanin kekini hazirladiktan sonra Tubalarda pastanin son haline gelmesini sagladik. Aslinda daha farkli birsey dusunuyorduk ama ben Amerika'dan yorgun ve jetlag bir sekilde gelince isin biraz kolayina kactik ama herkes cok begendi pastayi ve gunun anlam ve onemine uygun buldu :) biz de sevindik tabi.. Insallah guzel kizimiz dogduktan sonra daha guzel pastalarini yapariz.. Kurabiyelerin tarifi daha onceden verilmisti. Yalniz bu sefer kucuk porsiyonlarda pisirdim. Yarim tatli kasigi olacak sekilde hamurdan parca kopardim, yuvarladim ve hafifce ortasini bastirdim. Pistikten sonra da ustlerine de 2-3 adet m&m yerlestirdim, isterseniz bonibon da olur, ayni sey sonucta.. Yalnizca dikkat edin cok cabuk pisiyorlar, fazla firinda kalirsa da tadi ve dokusu ayni derecede guzel olmuyor..


Pasta kolaydi, daha once Eya's Cookies'de gormustum konsept olarak.. ama benim pandispanyam ve ici digerinden farkli olacaktir.. hemen anlatayim cabukca malzemeleri ile birlikte
M&M'li pasta

Malzemeler
pandispanya icin
4 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi un (ustunden 1-2 yemek kasigi un alip, kakao ile takviye edebilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 cay bardaginin yarisindan bir parmak az su

ic dolgu icin
1 paket krem santi
(paketin ustunde yazdigi kadar sut ya da cig sut kremasi)
150-200 gr cikolata
1 buyuk kase dondurulmus frambuaz

dis susleme icin
300 gr kadar m&m
30-32 adet cubuk cikolata (merci tarzi da olur ama onlar daha kisa ve daha dar, miktar olarak artirmaniz gerekebilir)

Yapilisi
20-22 cm'lik kalip yaglanir. Firin 180 dereceye isitilir. 4 yumurta sekerle iyice kabarip beyazlasana kadar mikserin yuksek devrinde cirpilir. Kakao+un karisimi, kabartma tozu ve vanilin eklenir. Mikserin dusuk devrinde cirpilir. En son su eklenir, karistirilir ve kaliba hamur bosaltilir. Yaklasik 40-45 dakika kek pisirilir. Yine de kurdan testinden gecmeden firindan cikarmayin. Sogumasi icin kenara alinir. Ben genelde bir gece onceden pisirip, soguduktan sonra strec folyo ile iyice sarip ertesi gun susleme islemini yapiyorum.

Kremasi icin toz krem santi sutle (ya da daha yogun bir kivam icin krema ile) cirpilir. Buzdolabinda sogumasi icin bekletilir. Cikolata kucuk parcalara ayrilir. Isterseniz mikrodalgada dusuk gucte ara sira karistirirak ya da benmari usulu eritilir. Sogumasi icin 20-30 dakika beklenilir. Kivami hala akiskan olmali ama sicakligi ilikla soguk arasinda olmali. O durumdayken cirpilmis krema ile cikolata mikserle karistirilir ve buzdolabinda en az 1 saat bekletilir.

Pandispanya ikiye ayrilir. Kremadan comert bir kat surulur. Frambuazlar ustune yerlestirilir. Sonra gene krema surulur. Ust kat pandispanya kapatilir. Krema ile pastanin kenarlari ve ustu sivanir. Kenarlarina cubuk cikolatalar duzgun bir sekilde arada bosluk kalmayacak sekilde dizilir. Bu sekilde buzdolabinda servis edilene kadar bekletilir. En son servisten hemen once ustune m&mler homojen bir sekilde serpilir. Elinizde mevcut bir kurdela varsa, cevresine sarip guzel bir goruntu elde edebilirsiniz.

Bu arada buradan da sevgili kizimiz Nehir'e annesiyle babasiyla birlikte mutlu mesut gececek uzun uzun bir omur diliyorum..

5 yorum:

Eya dedi ki...

Harika bir toplantiya katkida bulunmak ne güzel. Evrencigim,ellerine saglik,sevgiler benden de...

zehra

Evren Yasa dedi ki...

tesekkur ederim zehra.. senin pastandan esinlenerek yaptik pastayi bahsettigim gibi.. biraz daha degisik birseyler dusunuyorduk modelleme iceren falan ama amerika'dan geldigim icin bir gun oncesinde, o vakti ve enerjiyi bulamadim. Gerci bunu da herkes cok begendi.. o yuzden biz de mutlu olduk :) senin de fikrine, emegine saglik..

Zehra Gürgen dedi ki...

bu pastayı yapmazsam olmaz artık.çok şık görünüyor.Zehracım ,Evrencim ikinizin de ellerine sağlık

sevgiler

Sibel dedi ki...

Nefis görünüyor Evren bu pasta.. Eline sağlık. Krem şanti bir paket demişsin, 2 poşet mi kastettin acaba?

Evren Yasa dedi ki...

Sibelcim, buradaki krem santi posetleri cok kucuk o yuzden ben iki poset kullaniyorum ama Turkiye'de daha buyuk miktarlar. Cirpinca buradaki posetin iki misli falan oluyor. Sen soyle dusunebilirsin, cirpildiktan sonra 3 su bardagi kadar krem santi olsun.. Icini, disini kaplamak icin yeter ama az kremali seviyorsan 2 su bardagi ile de idare eder, cunku disi da kaplaniyor tamamen cikolata ve m&m'lerle..