Pazar, Eylül 19, 2010

Irmik Tatlisi

Malzemeler
10 yemek kasigi irmik
10 yemek kasigi seker
3 yemek kasigi hindistancevizi
1 lt sut (belki biraz daha fazlasi, kivama gore)
1 yemek kasigi kakao
2 adet muz (dilimlenmis)
6-7 adet kakaolu biskuvi

Yapilisi
Irmik, seker, hindistancevizi bir tencereye alinir. Uzerine sut eklenir ve kaynayincaya kadar karistirilarak pisirilir. Eger kivami cok koyu olursa, yarim cay bardagi kadar sut ekleyebilirsiniz.

Yuvarlak borcami su ile islatin, suyun fazlasini bosaltin. Irmik tatlimizin yarisindan biraz azini pistikten hemen sonra hic sogutmadan, kaba bosaltin. Ustune muzlari dizin. Kalan tatlinin bir su bardagina yakin kismini ayirin, kalani muzlarin uzerine alin. Kakaolu biskuvileri de tatlinin ustune dizin. Kalan tatlinin icine kakaoyu ekleyin, karistirin. Biskuvilerin ustune tamamen kapatacak sekilde sivayin. Ustunu strec folyo ile sarip buzdolabinda bir gece dinlendirin. Servisten once, kabi bir tabaga ters cevirip tarcinla susleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: