Salı, Mart 28, 2006

Deri koltuk nasil temizlenir?

Ben uzun bir sure bu soruya yanit aradim arkadaslar.. Internette biraz aradim ama dogru durust ne ingilizce ne de turkce bir kaynak bulabildim bu konuda. Esim arap sabununun ise yarayabilecegini soyluyordu. Deneme-yanilma yoluyla bir cozum arayisina gitmeye karar verdim. Haftasonu Turk mahallesine gitmisken arap sabunu da aldik. Cok az ilik suya, iki parmak arap sabunu karistirip, temiz bezimizi suyun icine sokup sonra iyice siktik bezi. Esim once bu bezle sildi koltugumuzu, ben de arkasindan baska kuru ve temiz bir bezle iyice kuruladim. 3 kisilik koltugu birlikte 5 dakika bile surmeden temizledik. Ve piril piril oldu. Siz de ayni dertten muzdarip iseniz, bu yolu tercih edebilirsiniz.. Kolay gelsin.

Not: Gelen bir yorumdan sonra eklemeliyim ki deri koltuklarini temizledikten sonra ayrica bakim kremi uygulamasiniz, yoksa deri kurur ve catlar.

35 yorum:

Evren Yasa dedi ki...

Yanlis anlasilmasin diye belirtiyim yeniden, bu sadece temizlik icin. Tabi ki sildikten sonra deri bakim kremini surmek gerekir. Aksi takdirde deri ozelligini yitirir.

Hatirlatma icin tesekkurler..

Adsız dedi ki...

benim de şöyle bir sorunum var. deri berjerlerimi temizlikçim sanırım tırnaklarıyla yapmış çizmiş ve renk açılması olmuş 3 tane çizik var. ne kadar tembihlesem de temizlikçilerin iyisi yok maalesef. neyse bunun için ne yapabilirim bir fikrinizi var mı? Deri bakım kremini nerden bulabilirim. Marka var mı? Bauhhaus'a falan baksam. Teşekkürler.

Evren Yasa dedi ki...

Ben Turkiye'de yasamadigim icin bilemiyorum tabi ama Ikea'da oldugunu biliyourm burada, belki turkiyedeki subesinde de vardir. oraya bakabilirsiniz.

Adsız dedi ki...

merhaba
benim beyaz deri koltugum var
ve kalem cizigi oldu
nasil cikarabilirim bir bilgisi olan varsa yardimci olabilirmi???

Adsız dedi ki...

merhaba ,,
benimde beyaz deri koltugum var , tükenmez kalemle resim yapti oglum , cikmaz diye bildigim tükenmez kalem lekesi cikti .. sac spreyi kullanin diyordu alman linkinde , denedim oldu .. mürekkep lekesi icin de sac köpügü diyor .. pamuga sikip denemenizi tavsiye ederim ..

Adsız dedi ki...

DERİ KOLTUKLARIMIN ÜZERİNE POLAR İLE ÖRTMÜŞTÜM SİLKMEK İÇİN KALDIRDIĞIMDA POLAR BATTANİYE YPIŞMIŞTI ÇOK ÜZÜLDÜM RESMEN İŞLEMİŞ TÜYLER DERİYE ...:((( ONLARI NASIL ÇIKARABİLİRİM??

Adsız dedi ki...

slm ben adanadan acaba deri gliserinini nerden bulabilirim?

Adsız dedi ki...

merhaba ben mersinden nilüfer benimde krem renkli deri koltuklarım için gliserini nerden bulabilirim ? eczanede satılan gliserinler olur mu acaba yardımcı olursanız sevinirim

Adsız dedi ki...

öncelikle merhabalar ben ankara'dan hüsne.benim çalıştığım firmada patronumun koltukları suni deri ve üzeri boya lekesi oldu.temizlemek için kullanmadığımız ürün kalmadı ve bu maddeler hiçbir etki göstermedi.sizin bana önerebileceğiniz bir ürün ve yöntem varsa cevap yazarsanız çok sevinirim:)hepinize mutlu ve umutlu günler dilerim....

Adsız dedi ki...

merhaba arkadaşlar..hepinizin yorumlaını okudum ve bana hiçyabancı gelmedi..aynı yolları bende denedim.bir çokürün kullandımm.sonuç sadece koltuğa zarar vermek oldu..şükürler olsun ki hollandadan ithel edilmiş bayisi izmitte olan harrogate deri teknik bakım hizmetleri veren bir firmayla tanışma şansı yakaladım.imob mobilya fuarında.tabii ilk önyargılıydım..ama ürünleri denediğimde sonuç mükemmel yıllardır bütün özelliğini kaybetmiş bir koltuk kullanıyormuşum.deri tamizleyici deribakım kremi özel bez ve süngeriyle bir set bu..sonuç mükemmel..ayrıca her türlü lekeyi yırtılmayı dahi hemen tamir ediyorlar..isterseniz numarasını veriyim..0-555-9750090

Ernesto dedi ki...

Sık yapılan temizliklerde gliserinli su kullanmak en iyi ve zararsız yöntem(eczanelerde satılan gliserin). ayrıca mevsimsel bakımda da Macota diye bir sprey kullanıyorum, onu da suya bol miktarda sıkıp koltuklarımı siliyorum daha sonra ılık suyla durulayıp sonra da deri bakım kremi uyguluyorum.
Koltuklarım ilk yılında, sağolsun annemin log (bayanlar bilir muhtemelen :)) ile silmesiyle baya bi yıprandı. ama ondan sonraki üç yıl benim yaptığım temizlik ve bakımla hiç yıpranma yok ve gayet temiz.

Adsız dedi ki...

Iyi günler,beyaz deri koltugum var.Cok kötü birsey oldu, sac boyasi döküldü ve bir türlü cikaramiyarum.Nasil cikara bilirim bana bir akil verebilecekmisiniz?

Adsız dedi ki...

SAÇ BOYASI LEKESİNİN NASIL ÇIKTIĞINI BİLEN BANA DA SÖYLESİN.ARKADAŞIN SAÇINI BOYADIK UYARMAMA RAĞMEN KREM DERİ KOLTUKLARA OTURDU. SONUÇ BOYA DAMLADI VE ÇIKARTAMADIM :((

Adsız dedi ki...

KIZLAR DERİ KOLTUKLARI JOHNSON AND JOHNSON BEBEK SABUNUNU BEZİN ÜZERİNE KÖPÜRTÜP TEMİZLİĞİNİ YAPABİLİYORUZ. BİLGİNİZE :))

Adsız dedi ki...

bayanlar sorunlarınız genelde aynı bu konu uzerınde uzun bır zaman arastırma yaptım gerek derıyı kendı temızleme urunlerıyle gerekırse derıyı boyamayla ve farklı konuma getırıp farklı renklere boyayarak turkıyede bır ılk yaptıgımız hızmet daha detaylı bılgı ıcın bızı araya bılırsınız...
irt:info@ustaello.com

05363395914
05442633435

Adsız dedi ki...

merhaba...krem deri koltuklarım var üzerinde pullu kırlentlerim vardı vardı kahverengiydi koltugu boyamış pulların desenleri çıkmış ne yapmayalım herşey denedim çıkmadı..acil yardımmm..

izmir koltuk yıkama dedi ki...

Deri koltuklardan leke çıkarma:
Deneme yanılma yöntemiyle bulunan, amonyaklı krem deterjanı ılık suyla karıştırıp sünger yardımıyla bastırmadan ovalama yaparak temizlik yapabilirsiniz.
Ayrıca bu deterjanı tv,pc..v.b ürünlerdede kullana bilirsiniz.
Bu temizleme işleminden sonra mutlaka durulama için nemli bezle siliniz.
Durulama işleminden sonra ise badem yağı yada benim yöntemim olan vazelin krem ile ince bir tabaka koltuğa sürüp besleme yapınız. Bu işlem bir müddet koltuğu canlı tutacaktır.
Kumaş koltuk temizleme için web sitemizden ya da iletişem yoluyla ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
İkizler halı yıkama | İZMİR

Adsız dedi ki...

beyaz deri koltuklarım var ustelik aldığımın ertesi gunu misafirlerim geldi ve sanırım pantolon boya varmiş koltuklarıma.ne yaptıysam cıkmıyor.çok belirgin bir leke.lütfen fikir verin.

Adsız dedi ki...

kesinlikle derilerinizin üzerinde amğnyaklı ve deterjan gibi kimyasl ürünler derinizi yıpratabilir gerekli bilgiyi bizden alabilrsiniz yılların verdigi tecrübe ustaello.com

koltuk yıkama ve temizleme dedi ki...

KOLTUK YIKAMA VE TEMİZLEME HAKKINDA TÜM DETAYLARI WEB SİTEMİZDE BULABİLİRSİNİZ.

http://ikizlerhaliyikama.com

Adsız dedi ki...

bayanlar lütfen iyi dikkatli okuyun türkiye,de ilk ve tek olduğumuzu söylüyoruz koltuklarınızdaki leke kir ve yıpranmaları yernde ilk günkü gibi eger boyama eger leke çıkarmayı yerinde yapıyoruz .daha detaylı bilgi www.ustaello.com buradan bilgi alabilirsiniz boyalarımız kesinlikle sağlık açısından hiçbir sorun içermez.YILARIN TECRÜBESİ USTAELLO.COM

Unknown dedi ki...

Deri koltuğa kolonya döküldü, rengi açıldı, ne yapabilirim.

Adsız dedi ki...

Sayın Yetkili;

Deri; eşsiz güzellikte, uzun ömürlü, son derece dayanıklı, kendisine ait izleri ve bazen kusurları olan doğal bir üründür.

Deri Klinik olarak deri ve suni deri ürünlerde oluşan çizik, çatlak, delik, yanık, su izi, yağ lekeleri, çıkmayan lekeler, renk solması, sözde “bakım ürünlerinden” zarar gören deri ürünlerdeki hasarları tecrübemiz ve 33 ülkede kendini ispatlamış ürünlerimizle tamir edebiliyor, renklerini yeniliyor, derilerinizin bakımının yapılmasını sağlıyor ve temizliğini yapıyoruz.

Düzenli ve doğru ürünlerle yapılan temizlik ve bakım, deri ve suni deri ürünlerin ilk günkü güzelliğini ve sağlamlığını çok uzun yıllar korumak için yeterlidir.

Deri Klinik olarak deri ve suni deri ürünlerin temizlik ve bakımlarının yapılmasına olanak sağlayan ürünleri sizlerin kullanımınıza sunuyoruz. Sadece deri için üretilmiş, kullanımı oldukça kolay ve çok etkili bu temizlik ve bakım ürünleri ile deri ürünlerinizi uzun yıllar ilk günkü güzelliğinde kullanabilirsiniz.

Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgiyi internet sayfamızda bulabilirsiniz.

Tüm deri sorunlarınız için bize danışabilirsiniz.

Saygılarımızla,

Deri Klinik.

www.deriklinik.com
İnfo@deriklinik.com
0212 728 66 68

elif dedi ki...

kesin çözüm.bütün kalem lekerini 5 dakkada temizledim.bembeyaz deri koltuklarımı oğlum tükenmez kalemle çizmişti nasıl üzüldüm anlatamam.çok araştırdım.saç spreyini korka korka sıktım.vallahi süpermiş.ama tavsiyem lekenin üzerine yakın sıkın ve püskürmenin basıncıyla çözünmeye başladıgını göreceksiniz.ve öncelikle kuru bir havluyla müdahale edin.lekeden eser kalmadığını göreceksiniz.hııı sonra ıslak bir bezle geniş geniş silerseniz ton farkını kaybedebilirsiniz.çünkü sprey o bölgeyi ışıl ışlı ediyor.bu durum sizi ilk etepte korkutmasın.güvenle kullanın.

Adsız dedi ki...

merhaba oğlum tükenmez kalemle yatağımızın deri başlığına resim çizmiş mürrekkep lekesini nasıl çıkarabilirim acaba

Adsız dedi ki...

iyi günler
yapay deri çantam var ve üstüne parfüm sıktım nokta nokta lekeler var ve çok rahatsız olyorum. napabilirim?

Evren Yasa dedi ki...

son yorum icin aklima gelen su oldu: birincisi yapay deri oldugu icin muhtemelen lekeyi cikarmak daha zor olur, ikincisi de parfumun icindeki alkol kimyasal olarak yapay derinin yapisini bozmus olabilir, o nedenle duzeltmek mumkun olmayabilir diye dusunuyorum ama tabi bir bilene sormak lazim..

Adsız dedi ki...

merhaba arkadaşlar aynı konudan muzdaribim .nette biraz dolaştım ve şöyle bir yazı buldum bu konunun vahametini daha iyi yansıtıyor sanırım bulunduğumuz ilde bir koltuk yıkama firmasına vermek daha mantıklı gibi ne dersiniz
"Deri koltuklarda tükenmez kalem lekesi temizlenmesi en zor olanıdır. Çünkü deri bekledikçe mürekkebi içine çeker. Bu tip durumlarda yapılması gereken ilk olarak mürekkebin cinsinin belirlenmesidir. Zira mürekkebin cinsine göre ayrı seyreltici kullanılmalıdır. Hangi kimyasal kullanılırsa kullanılsın esas olan seyrelticiye çözünen mürekkebin başka bir emiciyle ortamdan uzaklaştırılmasıdır. Bu iş için özel olarak üretilmiş kalemler vardır ama kuru ve pamuklu kumaşlar da kullanılabilir. Çok defa seyreltici verilip tekrar çektirilmelidir. Tüm bu anlatılanlar tecrübeli kişiler tarafından daha güvenle yapılır. Zira kullanılan çözücünün deriye veya deri boyasına zarar verme ihtimali vardır. Bu iş için üretilmiş setler bile zarar verebilir.
Deri koltuklar temizlendikten sonra derinin tabiatında bulunan yağ miktarı azalabilir. Bunun mutlaka yeniden iade edilmesi gerekir. Bu da bu iş için özel olarak üretilmiş deri yağlayıcı ürünlerle verilir. Aksi taktirde koltuklarımız temizlense bile kuruyan deride çatlamalar meydana gelir.Ama bununda ölçüsünü kaçırmamak lazımdır.yağlayıcının fazlası hem derinin erken kirlenmesini hem de fazla yumuşayıp şekil bozukluklarına neden olmasına neden olur."

kaynak http://www.duyguhalitemizleme.com/index.php/koltuk-yikama/11-deri-koltuklardan-tuekenmez-kalem-lekesi-nasil-cikar

Adsız dedi ki...

gecengun iki yasindaki bebegim siyah tukenmez
kalemle gri renkli deri koltuklarim karaladi oyle sinirlendim ve uzuldumki aglamaya basladim ne yapacam diye dusunurken.. aklima oglumun johnson and johnson baby sampuani geldi denedim vecikti bi mucize gibi.. bilmiyorum ama yaradi insaallah bir daha boyle bir olay gelmez basima..

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar sorduğunuz her sorunun bir kaç üstte hep cevabı var:)) Neden okumuyorsunuz...Mürekkep için kaç tane soru gelmiş oysa ki yukarıda 2009 dan kalma sorununuzu giderecek cvp yazılmış:)) Saç spreyi...

Adsız dedi ki...

Arkadaslar benim koltuğumda beyaz deri evime gelen misafirimin pantolonu siyahti boya lekesi gecmis koltuğuma nasıl çıkarabilirim çok üzüldüm ya

Adsız dedi ki...

Benim deri cantama kedim kakasini ve cisini yapti. Derinin bozulmamasi icin yikamadim. Henuz bekliyor . Sac spreyi yontemi isimi gorur mu acaba. Ayrica deri cok ince keci derisi ve uzerine murekkep te bulasti . Bebek sampiani sac spreyi derinin arkasinda iz birakir mi acaba ????

gamzeli dedi ki...

Çiziğin üzerine saç spreyi sıkıp kıru bezle silin.

Adsız dedi ki...

Ben kardesimle guaj boya yaparken sandalyelere bisey olmasin diye gazete serdim ki keske seremeseydim hep lekeler kaldi ovaladim ovalasim cikmadi sonra domestos , kolanya , aseton, dedorant , oda kokusu , camsil , cif , sabun , zeytinyağı, ve en sonunda hacisakir sabunla cikardim birde hali fircasi , sunger, tel denedim sadece hali fircasi yla cikarabildim Allah kolaylik versin cok zor bence havisakir ve hali fircasi ,ve cif cok ise yariyo ancak % 100cikacak diye birsey yok kolay gelsin Teşekkürler

Adsız dedi ki...

Yatağımın beyaz deri başlığı var ve mor battaniye sermistim yataga deri başlıgina mor renk verdi battaniye sildim fakat cikaramadim ne yapabilirim