Pazartesi, Mart 13, 2006

Dunyanin en birtane ablasi..


Merhaba,

Kendim hakkinda biraz daha size birseyler anlatmak istiyorum.. nasilsa ileride bu tarz yazilar yerine daha farkli seyler olacak..

Ben cok sansli doganlardanim.. Beni bekleyen, beni isteyen cimcime bir ablanin ilk ve son kardesi olarak dunyaya gelmisim. Sokaklarda gordugu bebek arabalarini durdurup cocuklari sevmeye yeltendikce annemler bir kardes icin dogru zaman oldugunu dusunnmeye baslamislar.. Henuz 3.5 yasinda olmasina ragmen benim dogumumu hatirlayan, heyecanla beni beklemis olan bir ablam var.. cok sansliyim.. her acidan hem de.. bana hem bir abla, hem bir yol gosterici, hem bir ogretmen olmustur.. kimsenin basaramadiklarini benim ustumde basarmistir.. kalemi yanlis tutmamayi, 'su, kalem, vb.' demeyi ablam ogretmistir bana.. kimseden cekinmemisimdir kucukken ablamdan cekindigim kadar.. daha farkli bir otorite olmustur. evin kucuk cocugu olunca annenin babanin yaptiramadiklari ona kalmistir bir nebze.. ama bu otoritenin varligi hicbir zaman aramizda sorun olmamis, bilhakis saygi ile baslayan tum iliskilerde oldugu gibi buyuk kocaman bir sevgiye donustu benim kalbimde. Tabi bizim de anlasmazliklarimiz oldu.. onun 0zenle giydigi, her seferinde duzgunce katlayip yerine koydugu giysileri ben dikkatsizce giyip kirletip yerine koymadigim zamanlarda kizmadi da degil :) ama ben iyi bir kardes oldum o zamanlarda da, ozur diledim. :) hatta bir kere bir okul gezisinden donuste eve girmek uzereyken ondan habersiz aldigim gunes gozlugunun ustune basmistim yanlislikla yere dustugunde.. annemin sucu ustune almasiyla ucuz atlatmistim ama bunu yillarca da itiraf edememistim (sanirim gecen sene soylemistim) oysa ablam calismaya basladigi yillardan bu yana beni maddi anlamda her istedigim konuda, her olmasini istedigim seyde elinden gelenin en iyisini yapacak sekilde destekledi.. kimsenin cep telefonunun olmadigi donemlerde bana cep telefonu aldi. Hep en iyi abla oldu, herseyin en iyisi oldu.. Aramizdaki bu iletisimin boyle kurulmasini saglayan anneme ve babama da tesekkur etmek lazim. Onlar olmasa hersey daha farkli da olabilirdi..
Canim ablacim, seni cok seviyorum..

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Güzeller güzeli kardeşim,
Fedakar,dert ortağım, başarılı mı başarılı keşkül yanaklım, ablan seni çok çook seviyor....

Evren Yasa dedi ki...

Dedim ya ben de seni cok seviyorum ablacim :) ozgur abimi de seni de cok seviyorum.

Adsız dedi ki...

birden aklima ablamla aramdaki bag geldi benim de. ne kadar cok seyi paylastik. ama evlenip coluk cocuga karisinca, hele bir de araya uzuuuuun yollar girince yasananlari dusunerek avunmak kaliyor sadece. gurbetin en zor yani da bu olsa gerek. bunlari neden buraya yaziyorum bilmiyorum cunku ablamin internet imkani yok. ama ayni seyleri onun da hissettiini cok iyi biliyorum.

size kolay gelsin. bu arada annemin mutfak kokusu demissiniz. o mutfaktaki kokulari henuz biz duyamadik. tariflarinizi bekliyorum. bakalim annenizin mutfagi nasil kokuyor....

Evren Yasa dedi ki...

Biraktigin samimi mesaj icin tesekkur ederim. Mutfak kokulari henuz gelmiyor haklisin ama daha once de belirtmistim sanirim dijital kameram olmadigi icin resimsiz verilen tariflerden de hoslanmadigim icin bir sure erteliyorum tarif isini. Kamera konusunda arastirma icindeyim iyi birsey almak istiyoruz o da biraz malum zaman aliyor. ama hemen olmasa da yakinda..

Adsız dedi ki...

Ablanı bende tanırım ,şahsen sevmem kendisini :) Şaka tabiki ..Dünya tatlısı bir ablan var.İş hayatında dost bulamam derdim hep ,yanılmışım .Şimdi çok iyi bir dostum var .Oda senin ablan..
Bil bakalım ben kimim ?

Evren Yasa dedi ki...

Walla yazi tarzindan Yesim'mus gibi geldi. ama olmaya da bilir, cok aciklayici birseyler yoktu yazida sanki :)) Yesimsen, nasilsin nasil gidiyor hayat oralarda? Seni de okuyucularim arasina katmak icin elimden geleni yapacagim. Umarim zevkle okuyacaginiz seyler yazabilirim. Ama cidden guzel bir ugras bu. ben cok zevk aliyorum. Simdiden iyi bir haftasonu diliyorum.

Adsız dedi ki...

Merhaba...
Gercekten yaziyi okurken gözlerim doldu ve cok duygulandim (zaten cok duygusal bir kisilige sahibim).Benimde bir ablam var ve cok iyi anlasiyoruz.ALLAH herkese böyle abla kardes iliskisi nasip etsin.
Mis gibi kokan tariflerini bekliyorum.....
Sevgiler

Evren Yasa dedi ki...

Guzel yorumunuz icin cok tesekkurler.. Boyle iliskilere sahip insanlar bence dogustan sansli. Herkesin boyle iyi sartlari olmuyor maalesef. Allah kimseyi sevdiklerinden ayirmasin diyorum ben de.. :)