Perşembe, Mayıs 18, 2006

Ruzgar eken firtina bicer!

Dunden beri cok uzuntuluyum dogrusu. Danistay'a yapilan haince saldirinin arkasindan agir yarali bir danistay uyesinin kurtarilamadigi haberini okudum bugun. Allah ailesine sabir versin. Hersey iyiye gidiyor diye millete iyi gozukuyor hukumet, ama aslinda bence hicbirseyin daha iyiye falan gittigi yok. Euro almis basini gidiyor, altin deseniz oyle, borsa inisli cikisli.. Ulkenin yuksek adalet mercilerini basip resmen toplantiya katilmis uyeler taraniyor. Inanilmaz bir tablo var ve ben ileride bu dunyaya getirecegim cocuklarim icin simdiden endise duymaktayim. Bizi oyaladiklarini sanan insanlar, kendi cikarlari icin yok saydiklari bu millet onlari alasagi ettigi zaman bakalim ne yapacaklar, cok merak ediyorum.

Vefat eden sayin Ozbilgin'in cenaze torenine katilmayacakmis basbakan. Eger bizim devletimizin basbakani ise bu cenaze torenine katilmak zorundadir benim fikrimce. Japonya'da bu durum cereyan etmis olsaydi, basbakan da hukumet de istifa etmisti simdiye kadar, belki de intihar bile etmis olabilirlerdi. Japonlari en cok onurlarina bu kadar duskun olduklari icin seviyorum..

Bence erken secim canlari coktan caliyor da herkesin kulaklarina bir haller olmus, kimse duyamiyor..

Benim guzel ulkem bunlari haketmiyor..

:.(

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Siz bence bu hukumet basinizdan giderse ondan sonraki gelecek hukumetlerin sizin basiniza neler getirecegini dusunun. Birde bunlardan onceki hukumetleri hatirlamiyorsunuz herhalde herkesin devletin kasasini nasil soyup sogana cevirdiklerini,devlet diye birsey yoktu, hizmet yoktu siz yatin kalkinda bu insanlara dua edin....

Defne dedi ki...

Dogru soze ne denir...
Sevgilerimle.

Evren Yasa dedi ki...

Acikcasi gelen ilk yorum beni hem sasirtti hem de uzdu, keske isminizi de yazsaydiniz anonim basligi yerine. her neyse, sizin gibi dusunmedigim cok acik ortada. bundan once gelenler ya da bundan sonra gelecekler kotu oldu ya da olacak diye bunlara sukretmemin mantiksiz oldugunu dusunuyorum. milletin bagimsizligi ve egemenligi icin sehit olmus dedelerimizin kemikleri sizliyordur eminim. Daha fazla polemige girmenin faydasi yok tabi, bu benim dusuncem, sizinkine de saygi duymak istiyorum ama katilmiyorum kesinlikle.

Adsız dedi ki...

evren isimsiz arkadas ovdugu hukumete dua edin demis ve bundan sonra gelecekler asil ne yapacak onu dusunun demis birde, sanirim ismini vermekten cekinen bu arkadas bence "yatin kalkin bu zamaniniza dua edin, daha bisey gormediniz, fetullah hocamizida bi af ayarlayip ulkeye getirip birde tayyip amcayida cumhurbaskani yaptikmi iste bundan sonra neler olacak onlari dusunun" demek istemisti, hani cumleler arasindaki asil anlam meselesi =)

isimsiz arkadas unuttun herhalde bu hukumetin yedigi ictigi soydugu devleti, basta hukumetin maliye bakani yani nami deger Kemal abisi soyuyor ve ispatlandigi halde ne o istifa ediyor nede hukumet onun istifasini veriyor.

unuttun herhalde tayyip'in borcla amerikada ev aldim, borcuda oglumdan aldim diye surekli bankasindan parasindan tut mal varligina kadar oglumun diyip yada oglumdan borc aldim derken turkiye tarihinde gorulmemis dugunu kizina yapti, o kadar cok davetli vardiki turkiyedeki hicbir dugun salonu o kadar kisiyi agirlayamicigindan devlete ait binada yapildi.

unuttun herhalde danistayin cenazesine katilmamak icin antalyaya sirf yine uyduruk yerin acilis torenine ozel ucagiyla gidip o ucaktaki yakitin turk vatandasindan ciktigini, adam ucagi resmen araba gibi kulaniyor, bu kadar zirt pirt yer acilisi yapan bi basbakan daha olmamisti turkiye cumhuriyetinde, hatta espirisi bile var, 'eger dukkan aciyorsaniz bi tel acin tayyip'e hemen atlar gelir dukkani sizin icin acilisini yapar' diye.

simdi istersen gel benim sayfama

http://ordanburdansurdan.blogspot.com/

ve actigim bircok bu konuyla ilgili yazida bu hukumetin iyi yanlarini bize say neden destekledigini sayda su senin gozunle bide biz bakalim ulkemizi parca parca avrupaya satan, din tucarlarinin tekrar kuplerini doldurdugu, imam iken birden ulke butcesi kadar servete sahip olan fetullaha af cikarmaya calisan, sokaklarda yasasin apo, biji kurdistan diye dolasilip bununda fikir ozgurlugu goren, van universitesinin prof.une yapilan iftira ile hapse atip hala suclandigi seyleri ispat edemeyen, gupe gunduz istanbul sokaklarinda otobuslerin yakilip insanlarin olduruldugu, gazete binalarin bombalandigi, koylusunun 'al ananida git' diye azarlandigi, benzin ve verginin gunden gune artip dunyanin en pahali benzinini kulanan ulke oldugu, en pahali dogal gazi satin alan ulke oldugu, hirsizligin artigi boyle bi zamanda bu hukumetin ne iyi seyler yapmista biz gormemisiz. lutfen gel anlat ogreneyim.

ne demisler bilmemek ayip deyil ogrenmemek ayipmis =)

belki sen gerci benim sayfamdada ara ara gelip benim din uzerine yazilarima mesaj birakan isimsizdin, kimbilir =)

neyse, evrenbal kusura bakma, ilk mesaji okuyunca dayanamadim, belki isimsizde gelir mesaji okur yazmak isterse senin sayfanda onunla yazismak yerine kendi sayfamda yazismayi tercih ederim senin sayfani mesgul edip, amacindan cikarmak yerine. Yani sayfamin reklamini felan yaptigim dusunulmesin =)

istersen mesajimida silebilirsin sayfanda uzatilmasini istemiyorsan bu konunun.