Pazartesi, Haziran 26, 2006

Havuclu Kek

Daha onceden de yazmistim, bu mukemmel bir kek. Hem ici yumusacik hem yogun bir havuc ve ceviz tadi.. Ben cok seviyorum, siz de denerseniz benimle ayni fikirde olacaksiniz eminim.

Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardagi sivi yag
2.5 su bardagi seker
3 su bardagi un
2 su bardagi ince rendelenmis havuc
1 su bardagi dogranmis ceviz ici
Yarim limon kabugu rendesi
Yarim paket vanilya
1 tatli kasigi tarcin
2 tatli kasigi kabartma tozu
1/2 cay kasigi tuz

Yapilisi
Siviyag, seker ve limon kabugu rendesi karistilir, yumurta sarilari eklenip iyice cirpilir. Yumurta aklari kati kar haline getirilip, karisima eklenir. Ustune ince rendelenmis havuclar ve parcalanmis cevizler eklenir, tahta kasikla karistirilir. Un, kabartma tozu, tuz vanilin, tarcin bir kapta birlestirilir ve yumurtali karisima elenerek eklenir. Yine tahta kasikla butun malzemeler karistirilir. Yaglanmis ve unlanmis kek kalibina dokulur (30 cm benimki). Onceden isitilmis firinda 160 derecede ilk yarim saat kapak acmadan pisirilir. Benim firinimda 45 dakika civarinda suruyor pismesi. Kurdan testi ile kontrol ederek firindan alinir. Soguyunca servis edilir.

Afiyet olsun.

6 yorum:

yemek vakti dedi ki...

Evrencim, kekin cok lezzetli görünüyor. Ellerine saglik!
Tarifini merak ediyorum.

Sevgiler!

Arife

Adsız dedi ki...

Tarifleriniz çok güzel :)) Havuçlu tarçınlı ve cevizli yani bol malzemeli bu kek benimde favorilerim arasındadır :)) Peki bu güzel tarifleri yapıyoruz....Afiyetle yiyoruz...Kiloları nasıl veriyoruz :))) Sizlerin kilo problemi var mı bilmiyorum ama sanırım benim diyet yemekleri sayfalarına takılma zamanım geldi :))))

Görüşmek üzere...Mutfağınızda hem eğlenmeniz hem de lezzetli güzel mamalar yapmanız dileğiyle :))

Defne dedi ki...

Evrencigim, nefis gorunuyor. Ellerine saglik. Malzemeleri bekliyorum:)
Sevgiyle.

ArMeda dedi ki...

Evrencim merhaba bayılırım havuçlu keke..negüzelde kabarmış.Ellerine sağlık.Sevgiler

Evren Yasa dedi ki...

Kilo problemi olmayan biri degilim maalesef ben de. Son iki haftadir da rejimdeyim, bu tarif de eskilerden kalanlardan.. Sadece misafir birileri geldigi zaman bu tur seyler yapiyorum artik gunluk hayatimizda firinda pismis sebzelere, corbalara adanmis bir yemek kulturune alismaya calisiyoruz :)

Evren Yasa dedi ki...

Yaparim tabi ipekcim, istedigin havuclu kek olsun :)