Cuma, Haziran 16, 2006

Sibel'in poncinleri


Gercekten cok lezzetli bir tarif bu, ozellikle hamurunun yumusakligina, dokusuna bayildim ben. Icinde ufak tefek degisiklikler yaptim. Inciri butun koymak yerine, once ilik suda yikadim, saplarini kestim, 5-6 parcaya ayirdim ve sutle o sekilde pisirdim. Yarim bardak da dovulmus ceviz ekledim. Icinin dolgusunun bol oldugu hamurislerini seviyorsaniz (esim gibi) o zaman incir sayisini iki katina cikarmak iyi olabilir. Benim damak tadima son derece uygundu. Sibelcim, bu guzel tarif icin tesekkurler.. Tarifini gormek isteyenler Sibel'in Kahvesi'nde bulabilirler..

Afiyet olsun.

3 yorum:

Ipek's Bakery dedi ki...

Evrençim senin poncikler super olmuslar, bende bu tarifi gordum Sibel'in sayfasinda ve denenecekler listemdeydilerler ama bildigin gibi bizim supriz tatil araya girdi ve ben Belcika olabilir diye dusunurken muhtesem romantik Paris cikti piyangodan. Yani Bruksel macerasi sonraya kaldi!

evrenbal dedi ki...

Cok sevindim Ipekcim, Paris cok guzel olmustur eminim ki. Bizim de oyle bir planimiz var ama kimbilir ne zaman? :) Sibel'in poncinler gercekten harika oluyorlar, ben rejimden ciktigimda bir ara gene yapicam :) Icinde recelle de guzel olur bence.

Ipek's Bakery dedi ki...

Evet haklisin zaten benim planim incir degil, evdeki ayva marmelati. Zaten belki garip ama ben incirin hicbir halini pek severek yemem :(