Çarşamba, Haziran 14, 2006

Uc guzel tatli - yakinda

Birkac gundur hic yeni birseylerin tarifini yazamiyorum, kusura bakmayin. Tamamen havalarin sicakligindan.. Eve gidince canim hic bilgisayari acip da basinda birseyler yapmak istemiyor, dolayisi ile de fotograflari aktaramamis oluyorum. Istanbul'da her yeri sel almis bildigim kadari ile, burada da nasil sikici sicak bir hava var anlatamam. bisiklete binerken bile ruzgar esmiyor.. Sanirim buraya da yagmurlar gelecek, bu kadar bogucu hava ona isaret eder degil mi?

Aslinda gecen hafta yaptigim cok guzel havuclu kek tarifim var. Onu mutlaka paylasmak istiyorum, her seferinde cok guzel kabaran, tadi enfes bir kek. Benim zor zamanlarda basvurdugum gizli recetem :) Ablamin liseden beri cok yakin oldugu bir arkadasi var, benim de arkadasim sayilir, Ebrucuk, o cok gzuel portakalli kekler yapardi bize. O yasinda bu kadar becerikli olmasina sasirirdim hep, oysa ki kek yapmak hamurislerinde baslangic sayilirmis da bizim haberimiz yokmus. Annem hep yasakladi bize mutfagi. O islere merak salarsak okulumuzdan oluruz diye dusundu. Belki benim icin gecerli olabilirdi bu :) Bugun televizyonda bir soz duydum; "Mutfagi yasamayan bir ev oludur" diye cok hosuma gitti ve katiliyorum kesinlikle. Bazilari evinde hic yemek yapmaz, mutfak dolaplarinda nerede ne var bilmez, bana bu durum cok acayip geliyor. Insanin cani hic mi sucuklu yumurta istemez? Ya da ne bileyim ev yapimi bir mercimek corbasi? Bana entresan geliyor.. Tabi su da onemli; evin sadece mutfagi ile ilgilenip geri kalani yok saymak da olmaz. Bazen benim basima geliyor bu. Mutfakta surekli yemek yapip, bulasik yikayip ortaligi derli toplu tutabiliyorum. Ama oturdugumuz odada ya da diger odalarda sanirim bu kadar hassas degilim, bir de zaten ben asiri duzen hastasi da degilim ki. Bence daginik olmali biraz, o evde yasamin oldugu goze carpmali.. Kumandanin her zamanki yerinde olmamasi, masanin ortusunun hafif kaymis olmasi, ya da bir yerlerde unutulmus bir anahtar beni cilgina cevirmiyor.. Ya da yatagin ustunde cikarilip katlanmamis bir kazak, bir esorfman beni delirtmiyor.. Yapiliyor sonucta er ya da gec.. Ama benim esim madem er ya da gec yapilacaksa er yapilmasini tercih edenlerden :) Ilk zamanlar o cok derli toplu ben hafif daginik tarzlarimizla celistigimiz durumlar oluyordu, ama simdi uyum sagladik birbirimize.. Bazen ben toplu oluyorum, bazen o daginik, sorun cikarmiyoruz :)

Neyse havuclu kek diyordum :) onun tarifinin yanisira bir de Sibel'in sayfasindaki Incirli Poncinleri denedim. Harika oldu. Yalniz isim konusunda gelen misafirler de esim de poncik olmasi gerektigini soyleyip durdular.. Onu ogrenmem lazim bir yerlerden :) Yalniz tadi cok guzeldi bayildik yerken. Ozellikle ilik durumdayken yemek lazim bence. Ertesi gune kalinca ilk gunku guzellikleri azaliyor. Bir de yeni kitabimdan denedigim kizartilmis bir tatli var, esim direk tulumba dedi bu ama hamurlari farkli aslinda. Bir de serbete batirilmiyor, sadece ustune pudra sekeri dokuluyor. Simdilik sizi biraz meraklandirmis olayim ki siz de beni takip etmeye devam edin :)

En yakin zamanda bu uc guzel tarifle karsinizda olacagim efendim.. Simdilik herkese iyi gunler diliyorum.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

nihayet güneş yüzünü gösterdi tekrar İstanbul'da dün yağmur vardı bugün güneş tatil moduna girdik iyice hiç bilgisayarla ilgilenmek gelmiyor insanın içinden bu arada şu kızartılan tatlını çok merak ettim bide kekini sabırsızlıkla bekliyorum canım sevgilerimle www.blogcu.com/dileks

Sibel dedi ki...

Evrencim, tarifi aldığım yerde öyle yazdığı için ponçin demiştim ama pekçok kişiden ponçik diye duydum ben de:) İlk gün daha güzel oluyorlar haklısın. Afiyet olsun hepinize.. Senin gizli reçeteni ve diğer tariflerini de merakla bekliyorum!

Evren Yasa dedi ki...

Cok gizli bir tarif beklentiniz olmasin aslinda :) gayet basit bir kek tarifi, ama her seferinde cok basarili oluyor, cok guzel kabariyor. Neyse yazinca konusuruz detayli :)