Perşembe, Temmuz 06, 2006

Bogurtlenli Turta

Bu da bir hafta diyet yapip sonunda biraz da olsa kilo vermeyi basarmis olanlarin hakettigi odul.. :)


Daha onceden bu turtanin tarifini yazmistim ama o zaman ananas agirlikli olarak yapmistim. Sadece renk versin diye aralara bogurtlenler koymustum. Ama bence bu turtaya en cok yakisan meyve bogurtlen ya da cilek.. Bu sefer de ustu kipkirmizi gozukmesin diye kivi parcaciklari da yerlestirdim. Kiviyi dilimlemek yerine, karpuz oyacagim ile yuvarlak toplar cikardim kividen. Cunku eger bogurtlenlerle kivi arasinda cok yukseklik farki olursa, o bosluklar jole ile doluyor ve hem goruntu acisindan hem de tat acisindan cok tatminkar olmuyor. Tarif icin buraya tiklayabilirsiniz. Hersey ayni dedigim gibi, sadece meyvelerle suslemesi farkli. Buyuk bir kase bogurtlen ve 1 adet kivi kullandim bu tarif icin. Bu arada bu sefer ben kendim krema yapmadim, Dr.Oetker'in dolgu kremasini kullandim. Esim benim yaptigimin daha guzel oldugunu soyledi. Bu biraz daha yumusak bir kremaydi cunku ama bence zamanin olmadigi durumlarda kurtarici olarak kullanilabilir. Hic fena degildi tadi kremanin.


Bu da kavun, karpuz oyacagi.. Cok bir numarasi yok zaten. sadece sik gorunumlu kavun toplariniz oluyor, dondurmanin yanina ya da meyve salatasinin icine..

8 yorum:

vintage biscuit dedi ki...

offff evren hadi bunu al bize gel
bitmediyse !!!!!

Evren Yasa dedi ki...

Vintage'cim bitti walla :( arkadaslar gelmisti, hicbirsey kalmadi. Ama sen gel ben yaparim hemen :)

limoncicegi dedi ki...

ellerine saglik, goruntu cok guzel :))
yalniz bogurtlenler biraz kirmizi geldi bana , sizin oralarda oyle mi ?

Evren Yasa dedi ki...

Bilmem bana farkli gorunmuyorlar ama ustteki tart jolesi ve isik yuzunden bu kadar kirmizi gorunuyor olabilirler. Bir de ben dondurulmus olan bogurtlen kullaniyorum, boylece her sezon her daim evde tatlilarda kullanmak uzere meyve bulunmus oluyor.

Adsız dedi ki...

Pastanin görüntüsü harika,eminim tadida öyledir,ellerinize seglik.
http//www.blogcu.com.baharcicegi

Adsız dedi ki...

oktay usta

Oktay ustanın tüm yemek tarifleri bu sitede yer almaktadır

Unknown dedi ki...

Sevgili Evrenbal,
Bogurtlenlisi harika duruyor. Jole icin verdigin taktige de cok tesekkur ederim, havalarimiz biraz isinsin yine deneyecegim bu tarifi, nedense yaza daha cok yakistiriyorum ben bu turtayi.Bu defa senin yaptigin gibi icine krema da yapacagim ama, eminim daha da lezzetli olur.
Tanistigimiza cok sevindim,
Sevgiler,
Asuman

Evren Yasa dedi ki...

Rica ederim Asuman, ben de tanistigimiza sevindim :)
blogunu cok begendim bu arada.. butun tarifler cok leziz duruyor. ellerine saglik.
Bence de yaza yakisan bir tarif. Hafif eksi meyvelerle cok guzel oluyor bence bu turta. Ananas, kivi, bogurtlen ve visne benim en cok yakistirdiklarim..